8 Kasım 2009 Pazar

Aliağa, Mersin'i 87-80 mağlup etti

Aliağa'dan Mersin'e geçit yok...
Beko Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında Aliağa Petkim, kendi seyircisi önünde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 87-80'lik skorla mağlup etti.

Mücadeleye iki takımda hücumda tutuk başlarken, ikinci dakikaya girilirken Goran Nikolic’in üç sayı isabetiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi durumu 0-3 yaptı. Paul Mc Clinton’ın basketiyle maçtaki ilk sayılarını bulan rakibi karşısında konuk ekip, özellikle boyalı alandan Nikolic ile etkili oldu. Lorenzo Gordon ile oyunda dengeyi yakalayan Aliağa Petkim, Hasan Özkan ile Quinton Hosley’in de sayılarıyla 5.dakika sonunda farkı 4 sayıya çıkarttı (11-7). Temponun yükseldiği bölümde Nikolic, İnanç ve James Baron ile skor üreten Mersin Büyükşehir Belediyesi, son dakikaya girilirken 19-21 ile birkez daha öne geçti. Ancak karşılaşmanın ilk çeyreği, Ceyhun Altay’ın basketi sonrasında 23-23 eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda konuk takım İnanç Koç ile basket bulurken, Aliağa Petkim ise Paul Mc Clinton ile karşılık verdi. Karşılıklı top kayıplarının ardından Altan Erol’un pasını iyi değerlendiren Richie Frahm, turnike basket kaydederken, üç sayı isabeti bulan Goran Nikolic, durumu da 25-30’a getirdi. Quinton Hosley’in serbest atışları ve Mateo Kedzo’nun da turnikesiyle etkili olan ev sahibi takım, Gordon’un basketiyle 31-30 öne geçti ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de mola aldı. Aranın ardından Kedzo ile hücumda skor bulmaya devam eden Aliağa Petkim, ilk yarı sonunda soyunma odasına da 37-35 üstün gitti.

Paul Mc Clinton’ın üç sayı isabetiyle üçüncü çeyreğe hızlı giriş yapan ev sahibi takım, pota altında Goran Nikolic’in tipine engel olamadı. Boyalı alanda Nikolic’i etkili kullanmasına karşın savunmada istediği sertliği yakalayamayan Mersin temsilcisi, bu nedenle öne geçmeyi başaramadı. James Baron’ın üç sayı isabetinin ardından Asım Pars ile serbest atış çizgisinin gerisinden bir isabet çıkartan konuk takım, skorda da dengeyi yakaladı (43-43). Ancak bu hücumun hemen sonrasında Aliağa Petkim, Reha Öz ile üç sayılık basket buldu. Ceyhun Altay’ın pota altı tipi ve Lorenzo Gordon’un da birer birden ürettiği sayıyla 25.dakikada fark 4 sayıya yükseldi (50-46). Hücumlarda özellikle Reha Öz ile etkili olan Aliağa Petkim, son hücumda Ceyhun Altay’ın da üç sayı isabetiyle periyodu 61-55 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda ilk dakika içerisinde karşılıklı top kayıpları yaşandı. Hosley’nin pasını iyi değerlendiren Mateo Kedzo, turnike basket bulurken, bir hücum sonrasında da topu tipleyerek farkı 10 sayıya çıkarttı (65-55). Mola alan Mersin Büyükşehir Belediyesi hücumda skor üretmekte büyük sıkıntı yaşarken, Mc Clinton’ın da sayılarına engel olamadı. Bunun üzerine Aliağa Petkim, 34.dakikada skoru 70-55’e getirdi ve konuk takım bir kez daha mola aldı. Aranın ardından Goran Nikolic ile boyalı alanı kullanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dördüncü çeyrekteki ilk basketini de bulmuş oldu. Hücumda İnanç Koç ve Goran Nikolic’i etkili biçimde kullanan konuk ekip, 38.dakikaya girilirken durumu 78-69’a getirdi. Savunmada toparlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, James Baron’ın devreye girmesiyle üçer sayılık basketler buldu. Skora ortak olan konuk ekip, Altan Erol’un da üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle farkı iki sayıya indirdi (82-80). Bitime 35 saniye kala mola alan Aliağa Petkim, aranın ardından Paul Mc Clinton ile serbest atışları değerlendirdi. James Baron’ın isabetsiz üç sayı denemesinin ardından yapılan taktik faulleri değerlendiren Aliağa Petkim, karşılaşmadan da 87-80 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Aliağa Enka Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Uğur Özen – Önder Yılmaz

ALİAĞA PETKİM (87): Mateo Kedzo 8 (4 ribaund- 1 asist), Berkay Sahilloğlu (2 asist), Paul Mc Clinton 18 (6 ribaund- 5 asist), Reha Öz 16 (3 ribaund- 1 asist), Quinton Hosley 7 (4 ribaund- 3 asist), Hasan Özkan 5 (1 ribaund), Ceyhun Altay 11 (10 ribaund- 1 asist), Fahri Kaan Üner (2 ribaund- 2 asist), Lorenzo Gordon 9 (2 ribaund- 1 asist)

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (80): Asım Pars 6 (10 ribaund- 4 asist), Altan Erol (1 asist), İnanç Koç 12 (4 ribaund- 3 asist), Onur Aydın (2 ribaund- 1 asist), James Edwards 19 (2 ribaund), Dominic James 7 (1 ribaund- 7 asist), Richie Frahm 4 (10 ribaund), Goran Nikolic 16 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 23-23
2.PERİYOT: 14-12
3.PERİYOT: 24-20
4.PERİYOT: 26-25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder