15 Kasım 2009 Pazar

Efes Pilsen, Beşiktaş'ın galibiyet serisini bitirdi



Efes Pilsen deplasmanda kazandı.
Beko Basketbol Ligi'nin 5.haftasında Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanan karşılaşmada lider Beşiktaş Cola Turka'yı 88-84'lük skorla mağlup etti.

İki takımında boyalı alanı kullanarak hücum ettiği ilk dakikalarda Beşiktaş Cola Turka, Lonny Baxter ile sayılar buldu. Efes Pilsen ise, Mario Kasun'un dört sayısıyla ilk iki dakikayı 3-4 önde geçti. Dış atışlarda iki ekibinde skor üretmekte zorlandığı bölümde Kasun'u etkili kullanan Lacivert Beyazlılar, skor üstünlüğünü de korudu. Kasun'un 3.faulünü alarak kenara gelmesinin ardından Brad Newley ve Mire Chatman ikilisiyle sayılar bulan Siyah Beyazlılar, 7.dakikaya girilirken farkı da 1 sayıya indirdi (15-16). Ender'in pasını iyi değerlendiren Ermal Kurtoğlu ile turnike basket bulan Efes Pilsen, son dakika içerisinde de Bootsy Thornton ile skor kaydetti. Ancak 33 saniye kala Haluk Yıldırım'ın üç sayılık basketi sonrasında ilk çeyrek, 20-20 eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Efes Pilsen, Kaya Peker'in turnikesinin ardından, Preston Shumpert'in de kaptığı topu smaçla tamamlamasıyla skoru 20-24'e getirdi. Haluk Yıldırım'ın top kaybı ve Mire Chatman'ın da üç sayı denemesinden isabet çıkartamaması sonrasında Thornton'ın iki turnikesiyle 8-0'lık seri yakalayan Lacivert Beyazlılar, farkı da 8 sayıya çıkarttı (20-28). Mola alan Beşiktaş Cola Turka, aranın ardından Haluk Yıldırım ile üç sayı denemesinden isabet çıkartamadı. Ancak bir hücum sonrasında Muratcan Güler'in smacıyla ev sahibi takım hücumdaki suskunluğuna son verdi. Ender Arslan ve Preston Shumpert'in üçer sayılık basketleriyle rakip savunmayı yıpratan Efes Pilsen, 15.dakikaya da 29-34 önde girdi. Bostjan Nachbar ile Muratcan Güler'in karşılıklı üçer sayılık basketlerinin ardından konuk ekip, Igor Rakocevic'in de orta mesafeli sayısıyla devre sonunda soyunma odasına 36-41 üstün gitti.

Cevher Özer'in isabetsiz üç sayı denemesinde hücum ribaundunu alan Brad Newley, turnikesiyle ikinci yarının ilk sayılarını kaydetti. Igor Rakocevic'in serbest atışları ve bir hücum sonrasında da Bootsy Thornton ile skor bulan Efes Pilsen, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Boyalı alanda Mario Kasun ile Kaya Peker ikilisini verimli kullanan Lacivert Beyazlılar, 24.dakikada farkı 5 sayıya çıkarttı (44-49). Reklam molasının ardından Chatman ve Flecer ikilisiyle serbest atış çizgisine giden Beşiktaş Cola Turka, dört denemeden sadece bir isabet çıkartabildi. Nachbar'a çalınan sportmenlik dışı faul sonrasında Chatman ile sayılar bulan ev sahibi takım, durumu da 49-52 yaptı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren ve Nachbar ile de üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulan Efes Pilsen, periyotu da 55-60 önde tamamladı.

Bostjan Nachbar ile Cevher Özer'in karşılıklı basketleriyle mücadelenin dördüncü çeyreğinde ilk dakika geride kaldı. Savunmasını sertleştiren Siyah Beyazlılar, özellikle Chatman'ın sayılarıyla 32.dakikada farkı iki sayıya indirdi (60-62). Muratcan Güler'in isabetsiz üç sayı denemesinin ardından hücum ribaundunu alan Lonny Baxter, serbest atışlardan bir basket çıkartınca, durum 61-62'ye geldi. Kaya Peker'in turnikesiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Efes Pilsen, Newley ile Cevher Özer'in üçer sayılık isabetlerine engel olamayınca 35 .dakikada skora denge geldi (68-68). Bootsy Thornton'ın pasını iyi değerlendiren Kaya ile yeniden skor üstünlüğünü eline alan Lacivert Beyazlılar, Ender Arslan'ın da üç sayı isabetiyle durumu 68-73'e getirdi. Baxter ve Chatman ikilisiyle son bölümde skor üreten rakibi karşısında dört kısaya dönen konuk ekip, Nachbar'ın basket faulüyle 38.dakikada skoru 74-81 yaptı. Preston Shumpert'in serbest atışlarıyla son dakikaya giren Efes Pilsen karşısında ev sahibi takım, Newley'in üç sayı isabetiyle 28 saniye kala farkı 1'e indirdi (82-83). Ender Arslan'ın taktin faullerden birini değerlendirmesiyle mola alan ve hücum kullanan Beşiktaş Cola Turka, Mire Chatman ile serbest atış çizgisine gitti. Chatman ile iki atışı da kaçıran Siyah Beyazlılar, Nachbar'a taktik faul yaptı. Sloven oyuncu her iki atışı da sayıya çevirirken, Beşiktaş Cola Turka rakibine Chatman ile karşılık verdi. Ancak son bölümde faulleri iyi değerlendiren Efes Pilsen, karşılaşmadan da 84-88 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Murat Biricik - Mehmet Serdar Ünal - Turgut Işık

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (84): Muratcan Güler 9 (4 ribaund- 1 asist), Brad Newley 15 (4 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım 7 (5 ribaund- 3 asist), Lonny Baxter 18 (9 ribaund- 1 asist), Adem Ören (2 ribaund), Mire Chatman 18 (6 ribaund- 5 asist), Cevher Özer 10 (7 ribaund- 1 asist), Kevin Flecer 7 (1 ribaund)

EFES PİLSEN (88): Mario Kasun 8 (4 ribaund- 2 asist), Igor Rakocevic 4 (3 ribaund- 3 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund- 4 asist), Marvis Thornton 26 (9 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 12 (6 ribaund- 1 asist), Bostjan Nachbar 20 (10 ribaund), Ermal Kurtoğlu 2 (2 ribaund- 2 asist), Sinan Güler, Erder Arslan 9 (3 ribaund- 3 asist)

1.PERİYOT: 20-12
2.PERİYOT: 16-21
3.PERİYOT: 19-19
4.PERİYOT: 29-28

Maçın detaylı istatistikleri için tıklayınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder