26 Haziran 2009 Cuma

Euroleague'de Yılın Koçu Dusko Vujosevic!



Büyük ödül Vujosevic'e!..
Euroleague'de 2008-2009 sezonu Alexander Gomelskiy Yılın Koçu Ödülü'nü Partizan Koçu Dusko Vujosevic kazandı.

Uzun süredir çalıştığı Partizan'da birçok yıldız oyuncu yetiştiren Vujosevic, geçtiğimiz yıl Euroleague'in en genç kadrosuyla play off/çeyrek final oynayan Partizan'da Baş Antrenörlük yaptı. Avrupa'nın en güçlü takımlarını yenen Partizan'da kuşkusuz en büyük pay Dusko Vujosevic'e aitti. Geçtiğimiz sezon oynanan Partizan - Panathinaikos maçında seyirci sayısı rekoru kırılmasında Vujosevic'in Partizan taraftarlarına verdiği güvenin etkisi yadsınamazdı. Dusko Vujosevic, Alexander Gomelskiy Yılın Koçu Ödülü'nü 8 Temmuz'da Barselona'da alacak.


50 yaşındaki Dusko Vujosevic, henüz 26 yaşındayken Partizan'da görev almıştı. Ard arda gelen şampiyonluklar ve kupalar 1989 yılında kazanılan Koraç Kupası ile taçlandı. Vujosevic, genç yeteneklerin potansiyelini en üst düzeye çıkartmasıyla bilinmektedir. Vlade Divac, Žarko Paspalj, Predrag Danilovic ve Sasha Djordjevic gibi yıldız oyunculara gelecekte efsane olmaları için doğru adımlar attırmıştır. Daha yakın zamanda şu an Euroleague'in en iyi pivotu olarak kabul edilen Nikola Pekovic, bu sezon "Yükselen Yıldız" ödülünü kazanan Novica Velickovic, Euroleague'in önemli skorerlerinden Milos Vujanic, Milenko Tepic, Uros Tripkovic, Kosta Perović ve Nenad Krstic gibi birçok yıldızın gelişiminde büyük emeği vardır.

Zorlu 2007-08 sezonunun ardından, üç önemli oyuncusunu kaybetti (Nikola Pekovic, Dusan Kecman ve Milt Palacio). Ancak, Vujosevic yılmadı ve güç olanı başararak Euroleague'de son sekiz takım arasına kalıp, CSKA Moskova'ya rakip oldu ve bu sezon Adriyatik Ligi ile Sırbistan Ligi'ni kazandı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder