3 Ağustos 2009 Pazartesi

Halil Üner: "Bütçemiz 2 milyon dolar"



Halil Üner röportajı...
Tecrübeli antrenör Halil Üner ile yeni sezon öncesinde, yaptıkları transferler, takımın son durumunu ve hedeflerini konuştuk.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Kepez Belediyesi yaptığı flaş transferlerle 2009-2010 sezonu öncesinde dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz sezon devre arasında göreve gelen antrenör Halil Üner ise 2008-2009 sezonunda Kepez Belediyesi’ni ligde tutmayı başarırken, bu yıl hedeflerini daha da büyüttüklerini, amaçlarının play-off’a kalmak ve Avrupa Kupalarında mücadele etmek olduğunu söyledi.

Tecrübeli antrenör Halil Üner ile yeni sezon öncesinde, yaptıkları transferler, takımın son durumunu ve hedeflerini konuştuk.

Çok önemli transferlere imza attınız. Bu yıl Kepez nasıl bir hedefin peşinden koşacak?

Basketbol şehrin en büyük aktivitesi ve buna yakışır bir takım kurmak hedefleyen belediye spor kulübüdür. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kulüp Başkanı Erkin Demir’in önderliğinde iyi bir kadro kurmaya çalıştık. 2 milyon dolar bir bütçe belirlendi ve play off ‘u hedefleyen bir takım kurma gayretinde bulunduk. Yeni Türk ve yabancı oyuncularla sezona başlayacağız. İlk önce 3 yabancı oyuncu hakkımızı kullanacağız. Eğer takımın kimyasında bir eksiklik görürsek dördüncü yabancı oyuncuyu transfer edeceğiz. Bu arada, bize gelen Türk oyuncuların büyük bir çoğunluğu bir önce ki kontralarından yüzde 30-40 daha aşağıya transfer oldular. Bu kadroyu iyi hazırlayıp Avrupa’yı hedefleyen bir takım seyrettireceğiz.

Yeni transferler yapacak mısınız? Almayı planladığınız veya alamadığınız oyuncular var mı?

Şuan Cüneyt Erden ve Fatih Solak gibi önemli isimleri transfer ettik ve Türk oyuncu transferimizi bitirdik. Dördüncü yabancıya ise takımın kimyasındaki değişikliğe göre ve rakipleri de görerek karar vereceğiz. Takıma yapacağımız başka bir transfer yok. Bu kadroyu oturtmaya çaba sarf edeceğiz. Çünkü yepyeni bir takım olduk. Bu takımın sadece birkaç maça ihtiyacı var. Oynadıkları maçlarla birbirlerine kaynaşacaklar. Sezon başında takımın oturması için 3 yabancıyla başlayıp, takımın parçalarını birbirine daha iyi kaynaştıracağımı düşünüyorum.

Lig uzun soluklu bir maraton, oluşturduğunuz kadroya bu uzun soluklu maratonda şuan nereye koyabilirsiniz?

Kepez son iki senedir küme düşmekten son anda kurtulmuştur. Fakat şimdi, yeni belediye başkanımızın ve kulüp başkanımızın hedefi takımı ilk önce play-off’a sokup daha sonradan Avrupa’yı hedeflemek olacak. Tabi Türkiye Kupası’nda da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Diğer bir amacımız da Kepez ilçesindeki küçük çocuklara basketbolu kullanıp her birine spor ahlakı kazandırmaktır ve bu çocukları basketbola çekmektir. İlçede birçok spor branşı mevcut fakat basketbol daha ön plana çıkıyor. Kaldı ki bu yıl birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaptık. İkinci Lig Final grubu maçları ve Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası Kepez’de oynandı. Ayrıca Uluslar arası antrenör gelişim semineri bizim sponsorluğumuzda gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi ve halkı basketbola bakışının ne olduğunu bu önemli organizasyonlarla herkese gösterdi. Bizim de görevimiz A Takım’da olduğu gibi alt yapıda sağlam temeller atmaktır. Antalya’da ileriye dönük alt yapıdan yetişen oyuncular yaratmaktır. Bu seneki transferlerimizi biraz daha tecrübeli ve çok karakterli sporcular seçerek yaptık. Hep birlikte kader birliği yapıp takımımızı önemli yerlere getireceğiz.

Geçtiğimiz sene “şapkadan tavşan çıkartmaya çalışıyoruz” diye bir deyiminiz vardı. Bu yıl sizin açınızdan nasıl olacak?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Büyük bir bütçemiz yok. Geçen seneki kadroyu tamamen değiştirdik. Birçok takımda kadrosunu baştan sona değiştirdi. Fakat bizim gibi gündeme gelmediler. Şunu da söylemek isterim gündem de olmaktan da şikayetçi değiliz. Ancak bütçe sıralamasında takımımız ilk 10’a ancak girer. Başarılı olmakta yalnızca para önemli değil, kimyanın oturması gereklidir. Geçtiğimiz yıllarda Darüşşafaka’da aldığım sorumluluk, ve geçen senenin ortasında Kepez’de aldığım sorumluluk oldukça önemliydi. Böyle durumlarda başarılı olmak çok zordur. Bu ateşten gömleği giymekte büyük cesaret isteyen bir işti ve bizde ekip olarak bu sorumluğu aldık ve başardık. Bunun için şapkadan tavşan çıkarttık dedik. Bu yıl ki kadroyu play-off’a sokmakta büyük bir sorumluluktur.

Ligin geneline baktığımız zaman 16 takımda birçok transfer yaptı. Kaliteli ve güçlü oyuncular, önemli isimler bu sene ligimizde oynayacak. Bu yıl ki Beko Basketbol Ligi’ni nasıl değerlendiriyorsunuz?

Beko Basketbol Ligi her sene daha da güçleniyor. Çokta başarılı bir organizasyon. Bence, Avrupa’nın en önemli 3 tane liglerinden birisi. Başarılı olmak oldukça zor. Takımlar da her sene daha da güçlenerek yollarına devam ediyorlar. Çok zevkli maçlar olacak. Biz de takım olarak Avrupa’nın önemli liglerinden olan kendi ligimizde gündemde olmak istiyoruz. Bize güvenen ve destek verenleri mahçup etmek istemiyoruz. Benim aldığım her oyuncu dikkatli seçilmiş ve hedefi olan oyunculardır. Büyük bir özveri ile çalışacaktır. Zaten transfer olurken yaptıkları fedakarlıkla özverilerini gösterdiler. Bende bundan dolayı çok mutluyum. İnşallah her şey güzel olacak.

Kepez’de yapılan birçok önemli ve uluslar arası organizasyondan bahsettik. Bu organizasyonlar uzun vadeli bir projenin parçaları mı? Yoksa her yıl Kepez yeni yeni projeler üretmeye devam edecek mi?

Kepez’in ilk amacı basketbolun içinde uzun süre var olmak. Kepez ilçesindeki basketbol ateşini sürekli yükseltmek amacıyla projeler üretiyoruz. Tabi, Türkiye Basketbol Federasyonu da organizasyon yapacağı zaman Kepez, ben burada varım diyor ve bu organizasyonlara sponsor oluyor. Belediye Başkanımız ve Kulüp Başkanımızın desteği ile bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapıyoruz. Dönüp diğer takımlara baktığımızda birçoğu köklü kulüp. Birçok oyuncuları var, alt yapıdan yetişen. Fakat bizim şuan için öyle bir şansımız yok. Amacımız Türk Basketbolunda heyecan yaratmak...

tbf.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder