15 Ağustos 2009 Cumartesi

Türk Telekom sezonu açtı!..



Telekom, yeni sezonda iddialı!
Türk Telekom’un yeni antrenörü Murat Özyer, transferi tamamladıklarını ve kadrolarını şekillendirerek yeni sezon çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Türk Telekom, yeni sezonun “Merhaba” dedi. Şampiyonluk parolası ile işe girişen Türk Telekom, ilk kondisyon antrenmanını Mac Mars Panora Spor Merkezi’nde gerçekleştirdi.
2009-2010 sezonun ilk çalışmasını Başantrenör Murat Özyer yönetiminde yapan Başkent temsilcisinde bu sabahki çalışmaya A Milli Takım kadrosunda bulunan Bekir Yarangüme ve Ümit Sonkol ile birlikte Serkan Erdoğan ve yabancı oyunculardan Demont Mallet ile Andre Owens katılmadı. Çalışma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Murat Özyer, Türk Telekom'a enerjisini ve heyecanını vermek istediğini belirterek, dedi. Yeni sezonda ezberleri bozan bir takım olacaklarının da altını çizen Özyer, "Aslında kulüpte teknik olarak fazla bir değişiklik olmadı. Teknik heyetteki tek yeni isim benim ve bu değerli ekibe ilave güç olarak geldim. Heyecanımı ve enerjimi vererek Ankara basketbolunda zaten var olan heyecanı arttırmayı istiyorum. Türkiye’de ve Ankara’da alışkanlıkları değiştireceğiz. Bütçeli takımlar arasındaki şampiyonluk rekabetindeki ezberleri bozacağız. Türk Telekom Ankara basketbolunu taşıyan bir kimliğe sahip olmasının yanı sıra gelecek sezon da Beko Basketbol Ligi’ndeki tek takımı olacak. Tüm bunların farkında olarak çalışmalarımıza bugün itibari ile başladık. Ayın 20’sinde Bolu’da bir kamp yapacağız ve bu kampın ardından da İtalya’da yapacağımız kampta hazırlık maçları oynamaya da başlayacağız" diye konuştu. Antrenör Murat Özyer, transfer çalışmalarını da tamamladıklarını ifade ederek, "Benim transferim ile eş zamanlı olarak Ümit Sonkol ve Soner Şentürk transferleri yapılmıştı. Benimle birlikte Hüseyin Beşok ve 3 yabancı oyuncumuzu kadromuza dahil ettik. Sonuç olarak 6 yeni oyuncu ile yola devam ediyoruz. Aslına bakarsanız yeni sezonda Türk statüsünde oynayacak Erwin Dudley de yeni bir transfer sayılabilir. Genç Telekom takımımızdan A takıma çıkarttığımız Pertev, Erdinç ve Sertaç ile kadromuz şekillendi. Serkan Erdoğan ise bizim sözleşmeli oyuncumuz ve Türkiye’de kendi pozisyonu içinde yer alan en önemli oyunculardan birisi. Gelecek sezonda Tau Ceramica’da geçirdiği sezonu aratmayacak bir sezon geçireceğine inancım tam. Pazartesi gününden itibaren kendisi bizimle birlikte çalışmalara başlayacak. İbrahim Kutluay ise her takımın kadrosunda bulundurmak isteyeceği, kaybetmeye tahammülü olmayan, tecrübeli bir oyuncu. Ama kadro yapımıza da baktığımızda bu transferin gerçekleşmesi zor görünüyor. Bizim bütçemiz ile doğru orantılı olarak şu anda kadromuza son şeklini verdik ve sezon başı için transferi kapattık. Hazırlık döneminde gördüğümüz eksiklikler üzerine 5. Bir yabancı yada kiralık bir oyuncu almayı düşünebiliriz. Antrenör her zaman transfer ister. Bu değişmez ancak biz yeni sezonda mücadele yönü ağır basan, bireysel güçlerle değil de toplam sinerji ile başarıya ulaşmayı hedefleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom'un kaptanı Tutku Açık, şampiyonluğun en büyük adaylarından olduklarını belirterek, “Hem teknik heyetimizde hem de kadromuzda bir takım yenilikler yaşayarak 2009-2010 sezonunu bugün başladık. Genç Telekom takımımızdan da 3 genç arkadaşımız bize dahil oldu. Birkaç gün sonra Bolu’da bir kamp yapacağız ve ardından da İtalya’ya giderek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hazırlık dönemini en iyi şekilde geçirerek ve yeni arkadaşlarımız ile uyum sağlayarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hedefimiz yine yüksek. Şampiyonluğun en büyük adayıyız” dedi.

Takıma yeni katılan Hüseyin Beşok ise Ankara’da olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, “Türk Telekom’un transfer teklifini kabul etmemdeki birkaç etken rol oynadı. Bunlardan ilki eski antrenörüm Murat Özyer’in Türk Telekom’a gelmiş olmasıydı. Bununla birlikte Türk Telekom Kulübü’nün hedefleri ve yatırım yapan bir kulüp kimliğinde olması benim transfere olumlu cevap vermeme neden oldu. Kendi kişisel hedeflerim ile doğru orantılı bir kulüpte ve Ankara’da olmaktan dolayı mutluyum. Türkiye’de şampiyonluk, Avrupa’da kupa hedefi ile sezona başlıyoruz” diye konuştu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder