4 Haziran 2009 Perşembe

Final serisinde ilk maç Fenerbahçe Ülker'in!..



F.bahçe Ülker, saha avatajını ele geçirdi!
Beko Basketbol Ligi Final Serisi ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Efes Pilsen'i 60-68'lik skorla mağlup ederek seride durumu 1-0'a getirdi.


Mücadelenin ilk dakikalarında Efes Pilsen topu pota altına indirerek hücum etmeye çalıştı. Tempoyu düşüren Lacivert Beyazlılar, Kaya Peker'in isabetsiz turnikesi ardından Michail Kakiouzis ile pota altı basketi bularak maçın ilk sayılarını kaydetti. Fenerbahçe Ülker, serbest atış çizgisinden Damir Kaan Mrsic'in üç serbest atışıyla ikinci dakikada durumu 2-3 yaptı. Mirsad Türkcan ve Gasper Vidmar'ın boyalı alandan bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü koruyan Sarı Lacivertliler, 4.dakikaya girilirken skoru 5-7'ye getirdi. Kenar oyununda Mirsad ve bu hücumun sonrasında da Charles Smith'in isabetsiz üçer sayılık denemelerinin ardından serbest atış çizgisine giden Kakiouzis, Lacivert Beyazlıları 9-7 öne geçirdi. Televizyon molasının ardından boyalı alana top indirmeye devam eden Sarı Laciverliler, Vidmar'ın skora katkı yapmasıyla etkili oldu. Karşılıklı top kayıpları sonrası Ömer Onan'ın basket faulüyle Fenerbahçe Ülker son dakikaya girilirken eşitliği yakaladı (15-15). Ömer'in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son dakikada skor bulan Sarı Lacivertliler, ilk çeyreği de 15-19 önde tamamladı.

Mario Kasun'un basket faulü ve Willie Solomon'un da kaçan şutu sonrası Ender Arslan'ın üç sayı çizgisinden bulduğu sayıyla periyoda 6-0'lık bir seri ile başlayan Efes Pilsen, ilk dakika içerisinde 21-19 öne geçti. Shumpert'in kenar oyunuyla seriyi 8-0'a getiren ev sahibi takım karşısında Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ile üç sayı isabeti buldu. Savunmasını sertleştiren Lacivert Beyazlılar, rakibini de top kayıplarına zorladı. Bu bölümde Preston Shumpert ile hücumları kullanan Efes Pilsen, boyalı alanda da Mario Kasun'un etkili oyunuyla 15.dakikada 28-24 öne geçti. Kerem Gönlüm'ün smacının ardından mola alan Sarı Lacivertliler, pota altında Kasun'un basketine engel olamayınca fark 8 sayıya yükseldi (32-24). Damir Kaan Mrsic ve Mirsad Türkcan ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulamayan Fenerbahçe Ülker, Kerem Gönlüm'ün basketine engel olamayınca skor 34-24'e geldi. Marques Green'in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan konuk takım karşısında Efes Pilsen, devre sonunda soyunma odasına 37-34 önde giden taraf oldu.

Ömer Aşık'ın top kaybını Bootsy Thornton ile değerlendirerek üçüncü çeyreğin ilk sayılarını bulan Efes Pilsen, farkı da 5 sayıya çıkarttı (39-34). Ömer Aşık ve Oğuz Savaş'ın top kayıpları ve Willie Solomon'un da Charles Smith'in savunmasında etkisiz kalması nedeniyle Fenerbahçe Ülker hücumda organize olmakta zorlandı. İkinci yarıdaki ilk sayılarını Ömer Aşık ile bulan Sarı Lacivertliler, Ömer Onan'ın da üç sayı isabetiyle 24.dakikada skoru eşitledi (29-29). Reklam molası sonrasında Ömer ile üç sayı isabeti bulan konuk takım, 41-42 öne geçti. Savunma direncini arttıran Fenerbahçe Ülker, Willie Solomon'un basket faulüyle son dakikaya 43-47 üstün girdi. Preston Shumpert'in basketine Ömer Aşık'ın smacıyla karşılık veren Sarı Lacivertliler, üçüncü çeyreği de 45-49 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodu karşılıklı top kayıpları ve faullerle başladı. Serbest atış çizgisinden Shumpert ile sayılar bulan Efes Pilsen, skoru 47-49'a getirirken farkı da iki sayıya indirdi. Savunmaların ön plana çıktığı bu bölümde Charles Smith, perdelemeden çıkarak bulduğu üç sayı isabetiyle 32.dakikada ev sahibi takımı 50-49 öne geçirdi. Dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını serbest atış çizgisinden Emir Preldzic ile bulan Fenerbahçe Ülker, 34.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (52-51). Temponun düştüğü bu bölümde Thornton'ın basketine Devin Smith ile pota altı basketiyle karşılık veren Sarı Lacivertliler durumu da 56-58'e getirdi. Mola alan Efes Pilsen, aranın ardından Thornton'ın top kaybı nedeniyle hücumu değerlendiremedi. Willie Solomon'un isabetsiz üç sayı denemesi sonrası hücum ribaundunu alan Devin Smith, farkı da 4 sayıya çıkartt (58-60). Son dakikaya girilirken savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, Mirsad Türkcan'ın basketiyle bitime 40 saniye kala skoru 58-64'e getirdi. Taktik faulleri iyi değerlendiren Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan da 60-68 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Murat Biricik - Alper Özgök - Yener Yılmaz

EFES PİLSEN (60): Mario Kasun 5 (3 ribaund- 1 asist), Charles Smith 3 (2 ribaund- 1 asist), Preston Shumpert 12 (3 ribaund- 2 asist), Bootsy Thornton 11 (4 ribaund- 3 asist), Kerem Gönlüm 9 (7 ribaund), Kaya Peker (2 ribaund), Michalis Kakiouzis 6 (3 ribaund), Kerem Tunçeri 3 (3 asist), Ender Arslan 11 (1 ribaund), Cenk Akyol

FENERBAHÇE ÜLKER (68): Marques Green 3 (2 ribaund- 2 asist), Willie Solomon 3 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 10 (4 ribaund), Ömer Onan 20 (2 ribaund), Semih Erden 2 (1 ribaund), Damir Kaan Mrsic 3 (1 asist), Gasper Vidmar 5 (2 ribaund), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 6 (4 ribaund), Devin Smith 7 (6 ribaund), Emir Preldzic 7 (5 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 15-19
2.PERİYOT: 22-15
3.PERİYOT: 8-15
4.PERİYOT: 15-19



Ergin Ataman: Maç kördövüşü gibi oldu

Efes Pilsen koçu Ergin Ataman, hakemlerin yönetimini beğenmezken maçın kördövüşü şeklinde geçtiğini söyledi.

Final serisinde F.Bahçe Ülker karşısında 1-0 geriye düşüp saha avantajını yitiren Efes Pilsen koçu Ergin Ataman, "Kördöğüşü gibi bir maç oldu. İnanılmaz top kayıpları yaptık. Savunmada iyiydik ama hücumda istediğimiz performansı yansıtamadık. Ancak önemli değil. Sadece bir maç kazandılar. Biz biraz daha rahat olmalıydık. İlk maçın stresi vardı üzerimizde. Deyim yerindeyse elimiz titredi. Onlar da çok bir şey oynamadı. Devin Smith'in aldığı iki hücum ribaundu maçı getirdi. Bu sezon evimizde ilk kez yenildik. Bu biraz üzücü bir durum. Bizi üç kez daha rahatça yeneceklerini zannetmiyorum. Top bazen girmiyor işte. Sorun yok, telafi edeceğiz" dedi.

Bogdan Tanjevic: Ataman aptalca konuşmak için fırsat kaçırmıyor

Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker maçının ardından basın toplantısında Karadağlı koç şok suçlamalarda bulundu.

Fenerbahçe Ülker'in coachu Bogdan Tanjevic, Ataman hakkında çok ağır ifadeler kullandı. Ergin Ataman'ın hakemler hakkında, "Bana hemen teknik faul çaldılar ama Tanjevic de yarı sahaya kadar geldi ona bir şey diyemediler. Herhalde milli takım coachu olduğu için Tanjevic'ten çekiniyorlar" demesinin ardından Tanjevic, "Ergin Ataman aptalca konuşmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Bu utanmazca bir demeç olmuş. Biz milli takımı açıkadığımız zaman da kendisi dünyanın bize güldüğünü söylemişti. Bunu anlamam mümkün değil. Ben hakemler hakkında asla konuşmam ve terbiyem böyle konuşmalara müsaade etmez" ifadelerini kullandı.










2 yorum:

  1. http://mixbasket.blogspot.com/2009/06/final-super-baslad.html

    Kendi blogumda bu maçla ilgili bişeyler karaladım..

    YanıtlaSil
  2. Yazınızı okudum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil