24 Haziran 2009 Çarşamba

Novica Velickovic, Real Madrid'de!..



Real, transfere Velickovic ile başladı
Partizan'ın genç yıldızı Novica Velickovic, Real Madrid'e transfer oldu.

Ettore Messina'nın CSKA Moskova'da iken transfer etmek istediği Velickovic, Messina'nın Real Madrid ile anlaşmasından sonra ACB'ye adım attı. Real Madrid transfer sonrası Partizan'a 500.000 avro bonservis bedeli ödedi.

5 Ekim 1986, Belgrad / Sırbistan doğumlu, 2.05 m boyundaki Velickovic, forvet mevkiinde oynuyor. Bu sezon Euroleague'de Rising Star Award "Yükselen Yıldız" ödülünü kazanan Novica Velickovic, 19 maç oynamış ve maç başına 11,5 sayı 5,1 ribaunt 1,8 asist 0,8 top çalma 11,7 verimlilik puanıyla mücadele etmişti.

Velickovic transferinin ardından açıklamalar yapan Real Madrid Sportif Direktörü Jorge Valdano şunları söyledi: "Velickovic ile sözleşme imzalamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. O, Avrupa kıtasının en önemli genç oyuncularından biri. Onun büyümesi, Real Madrid'in büyümesine yardımcı olacaktır."

Basın toplantısında soruları yanıtlayan Novica Velickovic, şöyle konuştu: "Real Madrid için hazırım. Bu kulübün büyüklüğünün bilincindeyim. Real Madrid'de oynamaktan şeref duyacağım. Ettore Messina gibi büyük bir koçla çalışmak istiyordum. Takım halinde başarılı olmayı hedefliyorum"






1 yorum: