23 Haziran 2009 Salı

Unicaja Malaga, Anthony Tolliver ve Kenan Bajramovic ile ilgileniyor



Malaga'dan transfer atağı
Önümüzdeki yıl kadroda yenilenmeye gidecek olan Unicaja Malaga, Amerikalı Anthony Tolliver ve Boşnak Kenan Bajramovic ile ilgileniyor.

Geçtiğimiz sezon iki oyuncu da Türkiye'de forma giymişti. 24 yaşında 2.05 m boyundaki forvet/pivot Anthony Tolliver, Galatasaray Café Crown'a sezon ortasında gelip, 17 maça çıkmış ve maç başına 13,29 sayı 6,3 ribaunt 1,4 asist 0,8 top çalma istatistikleriyle oynamıştı.

28 yaşındaki (2.04 m) forvet Kenan Bajramovic'de 17 maçta forma giyip, 12,0 sayı 5,2 ribaunt 1,6 asist 0,5 top çalma istatistikleri yakalamıştı.

4 yorum:

  1. Avrupa basketbolu için Tolliver'ın kendisini çok fazla geliştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. ACB ve EL gibi Avrupa basketbolunun en üst düzeyde oynandığı bir ortamda içeride sertliğe hiç gelemeyen Tolliver gibi bir oyuncu ancak benchde koltukları ısıtma görevini üstlenebilir diye düşünüyorum, tabii kendini geliştirmediği takdirde. Bahsettiğim kendini geliştirme olayı da böyle bir anda olacak birşey olmadığı için Tolliver en azından bu sezon için yanlış tercih olacaktır diyebilirim Malaga adına.

    YanıtlaSil
  2. Bu sezon Galatasaray takım halinde yumuşaktı, dolayısıyla Tolliver'de yumuşak gözüktü.

    Tolliver sertliğiyle öne çıkan bir oyuncu değil ama, Euroleague ve ACB'de Tolliver'den daha yumuşak bir çok pota altı oyuncusu var. Galatasaray'daki düzensizlik içinde verimli görünmeyebilir fakat, Unicaja Malaga gibi akışkan oyuna dayalı bir sistem takımında atletik özellikleri ortalamanın üzerinde, oyun bilgisi iyi, bilekleri düzgün olan Tolliver faydalı olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Ahmed Abi siz daha iyi bilirsiniz ancak Malaga seviyesindeki bir takımda ben pota altı oyununu biraz daha geliştirmediği takdirde Tolli'nin barınabileceğini pek tahmin etmiyorum şahsen.

    Saygı ile..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Alperen,

    Kanımca "her oyuncunun" oyununu geliştirmeye ihtiyacı var. Tolliver Unicaja'ya giderse başarılı olabilir mi, olamaz mı görürüz...

    Unicaja, bir oyuncuyu transfer etmeden evvel kılı kırk yarar...

    YanıtlaSil