26 Mayıs 2009 Salı

Denver, Lakers'ı farklı yenerek seriyi eşitledi




Denver Nuggest kritik maçı kazandı!
NBA Batı Konferansı final serisi 4. maçında Los Angeles Lakers'ı ağırlayan Denver Nuggets, salondan 19 sayı farkla galip ayrıldı! Yıldızları Kobe Bryant ve Pau Gasol'le ayakta kalmaya çalışan rakibini 7 oyuncusunun çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada deviren Denver, seriyi eşitledi!

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı final serisinde heyecan tüm hızıyla sürüyor. Denver'ın ev sahipliğinde Pepsi Center'da oynanan serinin 4. karşılaşmasını Nuggets 120-101 kazandı ve seride durumu 2-2'ye getirdi.

Denver Nuggets'ta toplam 7 oyuncu karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktaladı. Chauncey Billups ve J.R Smith attıkları 24'er sayıyla Denver'ın en skorer isimleri oldular. Nuggets'ın yıldız ismi Carmelo Anthony ise 15 sayı, 3 ribaunt, 5 asistle oynarken, Kenyon Martin (13 sayı, 15 ribaunt) ve Nene (14 sayı, 13 ribaunt) Denver adına 'double-double' yapan isimlerdi.

Bu arada Denver Nuggets, NBA play-off'lar tarihinde 1994 yılından beri, bir karşılaşmada 3 oyuncusu da en az 13 ribauntla maçı tamamlayan ilk takım oldu. Son olarak 94'te bunu Utah Jazz Denver'a karşı başarmış ancak o karşılaşma tam iki kez uzatmaya gitmişti.

Geceyi mağlubiyetle kapatan Los Angeles Lakers'ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant'ın 34 sayı, 7 ribaunt, 5 asistlik başarımı takımının farklı mağlubiyetini engellemeye yetmedi. İspanyol yıldız Pau Gasol 21 sayı, 10 ribauntluk oyunuyla yine 'double-double' yaparken, Andrew Bynum ise 13 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı.

İki takım arasında oynanacak serinin 5. karşılaşmasına Los Angeles Lakers'ın sahası Staples Center'da Perşembe TSİ sabaha karşı oynanacak.

NBA'de basketbol heyecanı ise bu gece, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ile LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers arasında oynanacak Doğu Konferansı final serisi 4. maçıyla devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder