23 Mayıs 2009 Cumartesi

Efes Pilsen'in rakibi Galatasaray Café Crown...




İki uzatmaya giden maçı Galatasaray 102-115 kazandı ve yarı finale çıktı

Perşembe günü Galatasaray'a karşı tarihi bir farkla galip gelen Beşiktaş Cola Turka, seriyi son maça taşımak için çıktığı mücadelede kısıtlı kadrosunun dezavantıjına boyun eğerek sezonu noktaladı.

İki takımda maç boyunca savunmada oldukça kötü bir performans gösterirken, Galatasaray Café Crown içeriden Hüseyin ve Milojevic, dışarıdan Tolliver, Atkins ve Graves ile skoru sürükledi. Beşiktaş Cola Turka, Cevher, Chatman, Muratcan ve Wesson ile maç sonuna dek oyunda kalmayı başardı.

Galatasaray Café Crown geniş kadrosuna rağmen Koray Mincionzlu'nun tercihleriyle dar bir rotasyonla oynadı. Mincinozlu'nun her maç değişen oyuncu rotasyonu bu kez de farklı değişkenlikler içeriyordu. Bir maç Tufan ilk beş başlıyor, diğer maç ortada yok; bir maç Cemal oynuyor, ki fena da oynamıyor; diğer maç süre alamıyor. Gurovic aylar sonra oyuna giriyor, üç dakika sahada kalıp, bir daha oyuna girmiyor vs... Velhasıl Galatasaray Café Crown'da oyuncu rotasyonu tam anlamıyla keşmekeş!

Beşiktaş Cola Turka'nın, dar kadrosuyla yapabileceği pek fazla şey yoktu. Belki Mehmet Yağmur biraz daha süre alabilirdi, almalıydı da fakat, Burak Bıyıktay Chatman'ı 46 dakika oyunda tutmayı tercih etti. Belli ki o da tıpkı Koray Mincinozlu gibi rakibinden çekinmişti. Halbuki Mehmet Yağmur'ın delici özelliğiyle Galatasaray savunmasını ne kadar zorladığı aşikârken, yorgun Chatman'a bu kadar tahammül etmeye değer miydi?

Galatasaray'da bir sistem olmadığı, herşeyin günlük oyuncu performanslarına dayalı olduğu somut gerçek. Bugün dış şutları sokan Anthony Tolliver belki maçın önemli oyuncularından biri olarak görünebilir fakat, bir pota altı oyuncusu için çok fazla dışarıdan oynadığını ve rakip uzunları rahatsız edemediğini, oyuna sertlik katamadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Durum böyle olunca şutları girmediğinde katkısı negatif oluyor. Cüneyt Erden bugün 13 asist yaptı, belki bu istatistik mükemmel görünebilir fakat, bunda Beşiktaş savunmasının zaaflarının da payı büyüktü. Cüneyt, Milojevic ile birlikte oyunda kaldığı süre içerisinde ilginç (!) bir şekilde Milojevic'e müsaitken pas vermiyordu. Aralarında bir sorun mu var bilemiyorum ama, 13 asist yapması bu gerçeği örtmemeli!

Esasında Beşiktaş'ın oyunda kalmasındaki en önemli etkenlerden biri Engin Kennerman, Zafer Yılmaz ve Ziya Özorhon hakem triosunun verdiği pek de adil olmayan kararlardı. Beşiktaş Cola Turka ne zaman ihtiyaç duyduysa, hakem üçlüsü devreye girerek kâh faul olmayan pozisyonlarda meydana gelen serbest atışlarla, kâh Galatasaray'ın etkili oyuncularını basit fauller verip devre dışı bırakarak oyunun gidişatını etkilediler. Örneğin ilk yarının en dominant oyuncularından Dejan Milojevic ne olduğunu anlayamadan peş peşe gelen düdükler ve ağzını açtığı için aldığı teknik faulle oyun dışı kaldı. Bir oyuncuyu oyundan atmak bu kadar kolay mı? Mesele Milojevic veya Galatasaray değil. Mesele ortadaki hakkaniyetsizlik ve baştan sona bir tarafa gösterilen iltimas. Uzun uzun hakem yorumu yapacak değiliz fakat, ortada ciddi bir çifte standart varsa buna değinmemek olmaz. Zira bu hakemlerle bu lig gelişemez; insanlar adil olmadığına inandığı bir ligi izlemez! İzleyici grubu sadece belli bir kitleyle sınırlı kalır!.. Evet Galatasaray kazanmıştır ama, kazanırken ciddi sıkıntılar yaşamıştır. Faraza, Galatasaray Café Crown'un kritik şutlarından biri girmemiş ve Beşiktaş Cola Turka bariz hakem hatalarıyla kazanmış olsun. Bir sonraki maçı da kazanıp, turu geçsin. Kaç akl-ı selim bundan keyif alacaktı? Bugün Galatasaray'a olan, yarın Beşiktaş'a olur, diğer gün başka bir takıma...

Neticede Galatasaray Café Crown turu geçti. Zaten arada bu kadar kadro kalitesi ve derinlik farkı varken Beşiktaş Cola Turka'nın üç maç kazanması çok zordu. Onlar aldıkları 42 sayılık galibiyetle tarihe geçtiler, belkide bu daha değerliydi. Zira aradan yıllar geçtikten sonra kimse Galatasaray'ın Beşiktaş'ı çeyrek finalde elemesini konuşmaz ama, 42 sayılık fark unutulmaz!


SALON: BJK Cola Turka Arena

HAKEMLER: Engin Kennerman, Zafer Yılmaz, Ziya Özorhon

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (102): Mehmet Yağmur 3 (2 asist), Muratcan Güler 13 (5 ribaund-5 asist), Jimmy Baxter 8 (2 ribaund-3 asist), Ömer Ünver (1 asist), Haluk Yıldırım 10 (5 ribaund-2 asist), Mire Chatman 15 (7 ribaund-7 asist), Cevher Özer 24 (9 ribaund-1 asist), Ray Wesson 29 (8 ribaund-1 asist).

GALATASARAY CAFE CROWN (115): Polat Kocaoğlu, Murat Kaya 10 (1 ribaund-2 asist), Cüneyt Erden 8 (3 ribaund-13 asist), Hüseyin Beşok 25 (12 ribaund-1 asist), Dejan Milojevic 10 (4 ribaund-5 asist), Milan Gurovic, Rashid Atkins 22 (7 ribaund-5 asist), Antonio Graves 19 (2 ribaund-1 asist), Anthony Tolliver 21 (12 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 18-16
2. PERİYOT: 23-23
3. PERİYOT: 30-28
4. PERİYOT: 12-16
1. UZATMA: 15-15
2. UZATMA: 4-17


Detaylı istatistikler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder