4 Temmuz 2009 Cumartesi

B Milli Takım, İtalya'dan Bronz Madalya ile dönüyor



Milliler, turnuvayı madalya ile tamamladı
16. Akdeniz Oyunları’nda mücadele eden B Milli Erkek Takım, üçüncülük maçında İtalya'yı 88-71'lik skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

İki takımında savunmada etkili başladığı mücadelede Millilerimiz, ikinci dakikayı 3-2 önde geçti. Adam adama savunmaların yapıldığı bölümde Sinan Güler ile dip çizgisinden skor üreten Ay Yıldızlılarımız skoru da 5-4'e getirdi. Hakan Demirel ve Sinan Güler ikilisiyle yüksek tempoda kolay sayılar bulan B Milli Takım, pota altı savunmasında aksamasına karşın 5.dakikaya girilirken durumu 12-9 yaptı. Alan savunmasıyla rakibinin hızını kesen Millilerimiz, Sinan ve Hakan'ın dışında Barış Hersek'in de devreye girmesiyle farkı 8 sayıya çıkarttı (21-13). Pietro Aradori'nin turnikesi ile hücumdaki suskunluğunu bozan İtalya karşısında etkili savunmasını sürdüren ve hücumda da skor bulmakta sıkıntı yaşamayan B Milli Takım, ilk çeyreği de 32-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk hücumunda topu pota altına indiren İtalya, Alessandro Cittidini'nin serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle skoru 32-18'e getirdi. Alan savunmasına dönen rakibi karşısında Millilerimiz ilk hücumda Engin Atsür ile turnike basket kaydetti. Millilerimizin de alan savunmasını tercih etmesiyle birlikte İtalya dış atışlara yöneldi. Ancak üç sayı çizgisinin gerisinden istediği isabeti bulamayan Mavi Beyazlılar, savunmada da Millilerimizin hızlı hücumlarına engel olamadı. Serbest atış çizgisinden Fatih Solak'ın iki serbest atışını da sayıya çevirmesi ve Barış Hersek'in de smaç basketiyle B Milli Takım, farkı 23 sayıya çıkarttı (43-20). Mola alan İtalya, aranın ardından Giuliano Maresca ile faul atışlarını sayıya çevirmesine karşın top kayıplarına engel olamadı. Son dakikaya 50-25 önde giren Ay Yıldızlılarımız, karşılaşmanın ilk yarısını da 52-27 üstünlükle tamamladı.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde İtalya, topu pota altına indirerek hücum ederken, Millilerimiz de rakibine Erkan Veyseloğlu ile karşılık verdi. Pietro Aradori'nin üç sayı isabetiyle alan savunmasına karşı ilk dış atışında isabet bulan ev sahibi takım, savunmada da tam saha baskı yaptı. Andrea Cinciarini ile Pietro Aradori ikilisinin sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozan İtalya karşısında Ay Yıldızlılarımız, Fatih Solak'ın serbest atışlarıyla 25.dakikada durumu 60-38'e getirdi. Engin Atsür ve Barış Hersek ikilisiyle üç sayı çizgisinin gerisinden isabetler bulan B Milli Takım, mücadelenin final periyoduna da 77-47 üstün girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde iki takımda ilk dakika içerisinde birer hücumlarından boş döndü. Karşılıklı top kayıpların ardından İtalya mola aldı. Cihad Şahin'in kaptığı top sonrası bulduğu turnike ile Millilerimiz, iki dakika geride kalırken skoru da 79-47'ye getirdi. Tommaso Rinaldi'nin pota altı basketiyle dördüncü çeyrekte ilk sayılarını bulan rakibi karşısında Ay Yıldızlılar, Sinan Güler'in serbest atışlarıyla durumı 81-49'a getirdi. Bu dakikadan sonra yakalamış olduğu skor avantajını koruyan B Milli Takım, karşılaşmadan da 88-71 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

B MİLLİ ERKEK TAKIM (88): Yunus Çankaya 1 (5 ribaund- 2 asist), Erkan Veyseloğlu 2 (3 ribaund- 1 asist), Engin Atsür 25 (2 asist), Hakan Demirel 20 (2 ribaund), Mutlu Akpınar 1 (1 ribaund- 2 asist), Sinan Güler 12 (1 ribaund- 4 asist), Can Altıntığ, Fatih Solak 7 (12 ribaund), Cihad Şahin 5 (2 ribaund), Mutlu Demir 2 (2 ribaund), Barış Hersek 10 (4 ribaund), Cemal Nalga 3 (3 ribaund)

İTALYA (71): Frederico Bolzonella 2, Lorenzo D'Ercole 2, Marco Allegretti (3 ribaund- 4 asist), Andrea Cinciarini 11, Daniele Cinciarini 15 (1 asist), Giuliano Maresca 1 (1 ribaund), Pietro Aradori 21 (3 ribaund- 3 asist), Alessandro Cittadini 7 (5 ribaund- 1 asist), Tommaso Rianldi 6 (6 ribaund), Andrea Renzi 3 (3 ribaund), Andrera Crosariol 3 (5 ribaund)

1.PERİYOT: 32-17
2.PERİYOT: 20-10
3.PERİYOT: 25-20
4.PERİYOT: 11-24





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder