23 Temmuz 2009 Perşembe

Cenk Akyol, Air Avellino'da!..



Cenk Akyol, İtalya yolcusu!..
Bir süredir NBA takımlarından Atlanta Hawks'ın yaz kampına katılan Cenk Akyol, İtalya'nın Air Avellino kulübüyle anlaşmaya vardı!..

Geçtiğimiz aylarda Efes Pilsen ile yollarını ayıran Milli oyuncu Cenk Akyol, süre alacağı bir takımda oynayıp kendini geliştirmek istediğini açıklamıştı. Atlanta Hawks'ın yaz kampında takıma katılmayı deneyen Akyol, İtalya'dan gelen teklif üzerine Air Avellino ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon Euroleague'de de mücadele eden Avellino, Legabasket A'da üst sıralarda yer alamayınca önümüzeki sezon Euroelague'e katılma hakkını elde edemedi. Tekrar çıkışa geçmek isteyen Avellino, kısa bir süre önce Fransa şampiyonu Asvel Villeurbanne'den Chevon Troutman ve Polonya şampiyonu Asseco Prokom'dan Filip Dylewicz'i transfer etmişti.

16 Nisan 1987, Kadıköy / İstanbul doğumlu, 2.00 m boyundaki Cenk Akyol, geçtiğimiz sezon Efes Pilsen formasıyla Euroleague'de 6 maça çıktı, maç başına 3,3 sayı 0,5 ribaunt 0,3 asist 0,5 top çalma üretti. Türkiye Ligi'nde ise 35 maçta süre aldı, 5,4 sayı 1,7 ribaunt 1,1 asist 0,8 top çalma istatistikleri yakaladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder