9 Temmuz 2009 Perşembe

Kepez, Jovo Stanojevic ve Alex Gordon'u kadrosuna kattı



Kepez, transferde hız kesmiyor...
Kepez Belediyespor, sekiz yerli oyuncu transferinin ardından Sırp pivot Jovo Stanojevic ve geçtiğimiz sezon Oyak Renault'da forma giyen Alex Gordon'u renklerine bağladı.

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kepez Belediyespor, Sekiz Türk oyuncuyla anlaştıktan sonra, şimdi de dış transfer harekâtına başladı. Kepez Belediyespor yönetimi, Antrenör Halil Üner’in raporu doğrultusunda geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka’da da oynayan Sırp pivot Jovo Stanojevic’i transfer etti. 1 yıllık sözleşme imzalanan 1977 doğumlu ve 2.07 boyundaki Sırp basketbolcu, iki lig ve 3 kupa şampiyonluğu yaşadığı Alba Berlin’de oynadığı dönemde 2 kez Almanya’da yılın basketbolcusu seçildi. Deneyimli pivot, yüksek posta şutu çok iyi olan bir basketbolcu olarak biliniyor.

2007–08 sezonunda Euroleague'de mücadele eden Polonya Ligi takımlarından Prokom Trefl Sopot'ta oynayan Jovo Stanojevic, Sırbistan'ın Partizan Belgrad ile Kızılyıldız ve İsrail'in Maccabi Raanana takımlarında da forma giydi. Sırp pivot, son olarak Ukrayna, Sırbistan ve Adriatik Ligi’nde mücadele etti.

Jovo Stanojevic, Ukrayna Ligi’nde 15 maçta 12.7 sayı, 4,5 ribaunt ve 1.1 asist ortalamasıyla oynamıştı. Transfer çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Ünlüoğlu, Kepezspor’un başarılı olabilmesi için ellerinden gelen imkanı kullanacaklarını ifade etti. Ünlüoğlu, “Yaptığımız ve yapacağımız başarılı transferlerle bu yıl Kepez, lige damgasını vuracaktır” dedi.

Kepez Belediyespor, Jovo Stanojevic'in ardından geçen sezon Beko Basketbol Ligi’nde sayı kralı olan Alex Raymond Gordon’la (24) 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Beko Basketbol Ligi’nde play-off’a kalmayı hedefleyen Kepez Belediyespor, ikinci yabancı transferini Beko Basketbol Ligi’nin sayı kralını alarak gerçekleştirdi. Kepez Belediyespor Antrenörü Halil Üner, geçtiğimiz sezon Oyak Renault’da oynayan Amerikalı guard Alex Raymond Gordon’la 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Üner, play-off oynama hedefi doğrultusunda önemli bir transfer gerçekleştirdiklerini söyledi. 1985 doğumlu, 1.80 boyundaki Amerikalı oyun kurucu, Oyak Renault formasıyla geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi’nde, 30 maçta attığı 626 sayı ile sayı kralı olmuştu. Gordon, 30 maçta 20.87 sayı, 4.4 asit, 1.3 top çalma, 3.6 rebaunt istatistiklerini yakaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder