12 Nisan 2009 Pazar

Banvit deplasmanda F.Bahçe Ülker'i mağlup etti!

Banvit Fener'e patladı!..



Selçuk Ernak'ın hafta içerisinde görevden ayrılmasıyla büyük şok yaşayan Banvit, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i Caner Topaloğlu'nun sürenin bitimine iki saniye kala yaptığı smaç ile 81-82 mağlup etti.

Türk Telekom'un Ankara'da Darüşşafaka Cooper Tires'a kaybetmesiyle Fenerbahçe Ülker'in ikincilik şansını devam ettirmesi açısından büyük önem taşıyan karşılaşmadan mağlup olarak ayrılan sarı lacivertli ekip ligdeki 8. mağlubiyetini aldı.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada Fenerbahçe Ülker, Banvit'i deplasmanda 79-112 mağlup etmeyi başarmıştı.

Beş hafta sonra galibiyet yüzü gören Banvit'te Joseph Crispin 28 sayı 6 asist ile mücadele ederek hem sahanın hem de takımının yıldızı oldu. Crispin'e 14 sayı 6 ribaund ile Andre Brown ve 13 sayı ile de Umut Yenice eşlik etti. Öte yandan konuk takım, mücadeleyi 21/39 iki sayı, 10/19 üç sayı ve 10/19 serbest atış yüzdesiyle tamamladı. Toplamda 31 ribaund alan Banvit takımı, 15 top kaybı (Crispin 5, Yunus Çankaya 4) yaparken 7 de top çaldı.

Fenerbahçe Ülker cephesinde ise Gordon Giricek 15, Semih Erden 14 ve Emir Preldzic 13 sayı kaydetti. İki sayılık atışlarda 24/44, üç sayılıklarda da 7/23 başarı sağlayan Fener, serbest atış çizgisinden de 12/16 ile oynadı. 10'u hücum ribaundu olmak üzere toplam 29 ribaund alan sarı laivertli takım 9 top kaybı ve 10 top çalma ile oynadı.

Oyunun ilk dakikalarında hücumda takım organizasyonları ön plana çıktı. Banvit yüksek isabet yüzdesiyle sayı bulmakta zorlanmazken, Fenerbahçe Ülker dış şutlar deneyerek sayı üretmeye çalıştı. Takım savunmasında zaman zaman aksayan Banvit, hücumlara hızla çıksa da oyunu sete yerleştirdi. İlk 3 dakikalık zaman dilimi 7-9 deplasman takımı lehine geçildi. Oyunda tempo zaman zaman düşse de ikili oyunların ardından Fenerbahçe Ülker, içeriden Semih ve Vidmar ile sayılar üretti. Hücumda dağınık bir görüntü sergileyen Banvit, içeri top indirmeye denemeyerek dışarıdan sayılar bulmaya devam etti. Semih Erden'i risk ederek Marques Green'e ikili sıkıştırmalara giden Banvit, Vidmar'ın hücum ribaundlarına çare üretemedi. İlk çeyreğin bitimine iki dakika kala, oyun 16-16 geçildi. İlk dakikaların aksine topu daha iyi kullanan ve boş adamı bulan Banvit, Yunus ve Crispin'in üçlükleriyle bir anda farkı 6 sayıya çıkarttı. Farkı koruyan Banvit, ilk çeyreği 19-25 önde kapattı.

İlk çeyrekte dikkat çeken istatistik ise Banvit'in kaydettiği üç sayılar ve yüzdesiydi. 5/6 üç sayı yüzdesiyle oynayan Banvit'te Joe Crispin'in oldukça mesafeli üç sayılık basketlerine Fenerbahçe'li oyuncuların yapacağı hiç birşey yoktu. Fenerbahçe ise üç sayılık atışlarda ise 1/7 ile oynadı.

İkinci çeyreğe Fenerbahçe Ülker, savunmasını sertleştirerek başladı. Emir Preldzic'in üç sayı ve Gordon Giricek'in de hızlı hücumdan bulduğu turnikenin ardından Banvit molası geldi. Ömer Aşık'ın savunmadaki gayreti konuk takımın sayı bulmasını oldukça güçleştirdi. Crispin'in yorulup kenara alınmasını iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, bu kez de Giricek ve Oğuz Savaş ikilisi ile sayılar bulmaya devam etti. Skorda öne geçen sarı lacivertli ekip, topu içeri indirince sayı bulmakta zorlanmadı. Crispin'in oyuna dahil olmasıyla hızlı hücumlardan sayılar bulan konuk ekip, farkın açılmasına engel oldu. Polat ve Erkan'ın da devreye girmesiyle aradaki farkı kapatmayı başaran Banvit, Yunus Çankaya'nın top kullanma süresi sona ererken kaydettiği üçlük takımı adeta ateşledi. Semih Erden'in serbest atış çizgisinden kaydettiği sayıların ardından Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına 39-37 önde gitti.

Karşılaşmanın ilk devresinde Fenerbahçe Ülker'de Gordon Giricek 9, Devin Smith 8 ve Semih Erden de 6 sayı ile mücadele etti. Konuk ekip Banvit'te ise Crispin 3/4 üç sayı ile 11 sayı kaydederek parkenin en skorer ismi oldu. Yunus'un 8, Umut Yenice'nin de 7 sayısı Banvit'i ayakta tuttu.

Takım istatistiklerinde ise Fenerbahçe Ülker, 12/22 iki sayı, 3/13 üç sayı ve 6/6 serbest atış yüzdeleriyle mücadele etti. Sarı lacivertli takım 6'sı hücum 15 ribaund aldı.

Banvit ise 9/18 iki sayı, 6/11 üç sayı, 1/4 serbest atış yüzlerinin yanı sıra ikisi hücum ribaundu olmak üzere 14 ribaund aldı.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe Ülker ve Banvit takımları kolay sayı kaydederek başladı. Her iki takımda karşılıklı sayılar buluken, Banvit'te Crispin sazı eline alarak hücumları şekillendirdi. İlk periyotta olduğu gibi bu dakikalarda oyunun temposu arttı. Marques Green-Yunus Çankaya eşleşmesinde Yunus'un Green'e karşı fizik üstünlüğü olmasına rağmen Banvit, topu genç oyuncuya çevirmemekte ısrar etti. Fenerbahçe Ülker ise hücumlarda Semih Erden'e top indirerek genç oyuncunun sayılarıyla skoru 53-48'e getirdi. 6-0'lık bir seri yakalayan sarı lacivertli ekip, kısa bir sürenin ardından Banvit'in de 5-0'lık serisine karşılık veremedi. Üçüncü periyot da diğer periyotlarda olduğu gibi Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile geçildi: 59-53

Final periyoduna Banvit fırtına gibi başladı. Crispin, Brown ve Lance Williams ile sayılar bularak 10-2'lik bir seri yakaladı. Oyun disiplininden bu dakikalarda kopan Fener, Banvit'in ivme kazanmasını engelleyemedi. Fenerbahçe'yi 61 sayıda tutmaya devam eden konuk takım, savunmasını daha sertleştirdi. Sarı lacivertli takım ise her geçen dakika savunmadan daha da düştü.Molanın ardından yarı sahada sıkıştırmalı alan savunması yapan Fenerbahçe Ülker, zaman zaman bu savunmada başarılı olsa da dipleri unutunca Banvit cezayı kesti. Bir kez daha savunma değişikliğine giden, Tanjevic yönetimindeki Fenerbahçe Ülker bu kez tam anlamıyla başarılı oldu. Son bir buçuk dakikaya 7 sayı farkla üstün giren Banvit, akıl almaz top kayıpları yaparak maçı adeta "ben istemiyorum" dedi. Banvit'in top kayıpları Ömer Onan ve Gordon Giricek ile değerlendiren, Fener yakaladığı seri ile son 19 saniyeye 1 sayı önde girdi. Son iki saniye kala çember seken topu iyi takip eden Banvit'te Caner Topaloğlu'nun o kalabalık arasından vurduğu smaç skoru bir anda takımı lehine çevirdi. Son topu değerlendiremeyen Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 81-82 mağlup ayrıldı.

Maçın özellikle ikinci yarısında maçı daha çok isteyen Banvit galibiyeti elde etti. Fenerbahçe ise mücadelenin ancak son 15 dakikasında oynamayı tercih edince bu mücadelesi galibiyeti getirmedi. Crispin, kısa oyuncu rotasyonunda oldukça ağır basarken, forvetlerden de iyi katkı alan Banvit, galibiyete uzandı.

Maçın istatistikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder