21 Nisan 2009 Salı

Türk Telekom'da yeni transfer...

Türk Telekom, Oscar Torres'i transfer etti

Puan cetvelinde Efes Pilsen’in ardından ikinci sırada bulanan Türk Telekom, play-off dönemine az bir süre kala kadrosuna yeni bir ismi daha kazandırdı. Sakatlığı yüzünden uzun süredir takımdaki yerini alamayan Michael Wright’ın sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Ankara temsilcisi, Venezuellalı oyuncu Oscar Torres ile anlaşmaya vardı.

Sezona Chirs Lang, Erwin Dudley, Roderick Blackney, Kennedy Winston ve Michael Wright ile başlayan ancak beklediği verimi alamadığı Kennedy Winston ile yollarını ayıran Mavi Beyazlılar, bu oyuncunun yerine Khaild El-Amin’i transfer etti. Önemli oyuncusu Michael Wright’ın yokluğunda pota altını güçlendirmek için Kenan Bajramovic’i kadrosuna dahil eden Türk Telekom, tedavisinin ardından yeni bir rapor ile Türkiye’ye dönen ve oynayamayacağını kulüp yöneticilerine ileten Michael Wright’ın sözleşmesini feshederek bu kez de Venezuellalı oyuncu Oscar Torres ile anlaştı. Böylece Ankara temsilcisi, bu sezon 8. yabancı oyuncusunu transfer etmiş oldu.

Bu sezon İtalya Ligi’nde 21 maçta 12.2 sayı- 6.1 ribaund istatistikleri ile mücadele eden Oscar Torres, La Fortezza Virtus Bologna karşısında 23 sayılık performans sergilemişti. Torres geçtiğimizgünlerde Snaidero Udine tarafından serbest bırakılmıştı. Daha önce İtalya'da Napoli ve Fortitudo Bologna takımlarında forma giyen Venezüela’lı oyuncu, öte yandan CSKA Moskova (Rusya), Khimki (Rusya) ve Marinos’da (Venezüela)’da oynamıştı. NBA’de ise Houston Rockets (2001-02) ve Golden State Warriors (2002-03) takımlarında oynayan Torres, 82 maçta 5.4 sayı- 1.6 ribaund ortalamalarını elde etmişti.

Son haftalarda sakatlık ve hastalıklar yüzünden doğru dürüst antrenman yapma olanağıbulamadıklarını belirten, Efes Pilsen, Darüşşafaka ile Antalya Belediyesi mağlubiyetlerini buna bağlayan Başkent ekibinin coachu Ercüment Sunter, “Amacımız ikinciliğimizi korumak ve play-offa eksiksiz girebilmek. Bayramovic ve El-Amin’den sonar kadromuza kattığımız Torres, tecrübeli ve kaliteli bir oyuncu. Kısa sürede takıma adapte olmasını sağlamaya çalışacağız. Play-offlarda taraftarımızın da desteğiyle, Başkent’te Şampiyonluk kupasını getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder