18 Nisan 2009 Cumartesi

Efes Pilsen, Darüşşafaka'yı rahat geçti

Efes Pilsen işi sıkı tutuyor



Beko Basketbol Ligi 27. hafgta karşılaşmasında Efes Pilsen, Darüşşafaka Cooper Tires'i 78-92 mağlup etti.

Karşılaşma iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla başladı. Efes Pilsen Kerem Gönlüm ve Charles Smith ile sayıları üretirken Darüşşafaka Cooper Tires, Barış Hersek ve Sean Banks ile sayılar buldu maçın ilk dakikalarında. Tecrübeli ve güçlü rakibi ile başa baş mücadele eden Darüşşafaka Cooper Tires, Arthur Launen’in basketiyle skoru 11-11’e getirirken maçın ilk 5 dakikalık bölümü de bu skorla geçildi. Bu dakikadan sonra da iki takım karşılıklı sayılar üretirken ev sahibi ekip Darüşşafaka Cooper Tires’de özellikle Barış Hersek ve Arthur Leunen etkili isimler olurken Efes Pilsen’de Charles Smith ve Mario Kasun ve Marvis Thornton takımın sayı yükünü yüklenen oyuncular oldular. İlk çeyreğin son dakikasına girilirken üst üste bulduğu sayılarla farkı arttırmaya başlayan Efes Pilsen ilk çeyreği de 21-30 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci yarıya sayı ile başlayan taraf ise Darüşşafaka Cooper Tires oldu. Barış Hersek’in elinden bulduğu sayı ile farkı 7 sayıya indiren (23-30) Yeşil Siyahlılar Preston Shumpert ve Ender Arslan’ın sayılarına engel olamadı. Konuk ekip Efes Pilsen, hem pota altı organizasyonları ile hem de dış atışlardan sayılar üretirken Darüşşafaka Cooper Tires pota altında Barış Hersek, dış atışlarda da Arthur Leunen ve Soner Şentürk ile sayılar bulmaya devam etti ve ilk yarının son 5 dakikasına Efes Pilsen’in 27-43’lük üstünlüğü ile girildi. Darüşşafaka Cooper Tires karşısında kalan dakikalarda savunmasını sertleştiren Efes Pilsen rakibine fazla sayı şansı vermezken bulduğu sayılarla farkı arttırmasını bildi ve maçın ilk yarısını 39-51 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısının ilk dakikaları da iki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla geçildi. İkinci yarıda daha çok pota altı organizasyonlarına yönelen Efes Pilsen Kaya Peker’in de skora katkı vermesiyle sayılar bulurken savunmasını sertleştirmeye çalışan Darüşşafaka Cooper Tires Barış hersek, Soner Şentürk ve Arthur Leunen üçlüsü ile sayılar bulmaya devam etti ve üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına Efes Pilsen’in 48-62’lik üstünlüğü ile girildi. Bu dakikadan sonra daha çok hızlı hücumlarla rakip potada sayılar üretmeye çalışan Darüşşafaka Cooper Tires, savunmasını da sertleştirerek farkı kapatmaya çalıştı ve üçüncü çeyrek Efes Pilsen’in 60-70’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Final çeyreğine ise hızlı başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Lacivert Beyazlılar Sinan Güler, Ender Arslan ve Michail Kakiouzis ile sayılar üreterek yeniden farkı arttırmaya çalışırken Darüşşafaka Cooper Tires güçlü rakibine Daniel Hammonds ile karşılık vermeye çalıştı. Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Efes Pilsen maçın son 5 dakikasına da 64-81 önde girdi. Oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Lacivert Beyazlılar, karşılaşmanın son dakilalarında daha çok genç oyuncularına sahada yer verirken Sinan Güler, Ender Arslan ve Cenk Akyol’un da skora katkı vermesiyle maçın son 2 dakikasına 71-85 önde girdi. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü sürdüren Efes Pilsen karşılaşmadan 78-92 galip ayrıldı.

DARÜŞŞAFAKA COOPER TIRES (78): Barış Hersek 14 (8 ribaund, 2 asist), Soner Şentürk 11 (4 ribaund, 4 asist), Aydın Hacıyeva 4 (4 ribaund, 2 asist), Arthur Leunen 13 (4 ribaund, 2 asist), Emre Bayav 4, Melih Mahmutoğlu 6 (1 ribaund, 1 asist), Muzaffer Ekmen 5, Daniel Hammonds 12 (4 ribaund, 4 asist), Sean Banks 9 (5 ribaund, 3 asist), Kadir Çipa (1 ribaund)

EFES PİLSEN (92): Mario Kasun 15 (5 ribaund, 1 asist), Charles Smith 11 (2 asist), Preston Shumpert 12 (1 ribaund, 1 asist), marvis Thornton 11 (4 ribaund, 3 asist), Kerem Gönlüm 9 (3 ribaund), Kaya Peker 6 (3 ribaund), Michail Kakiouzis 8 (1 asist), Kerem Tunçeri 5 (2 ribaund, 7 asist), Sinan Güler 6 (3 ribaund, 3 asist), Ender Arslan 7 (1 ribaund, 5 asist), Cenk Akyol 2 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 21-30
2.PERİYOT: 18-21
3.PERİYOT: 21-19
4.PERİYOT: 18-22

Maçın istatistikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder