18 Nisan 2009 Cumartesi

Kaan Kural'dan LeBron James röportajı!

Dünyanın en iyisi KOBE

LeBron James, Türkiye’den VATAN’ın katıldığı telekonferansta Kaan Kural’ın sorularını yanıtladı




“LEBRON James mi daha iyi, Kobe Bryant mı?” tartışması son dönemde üzerinde en çok konuşulan konulardan biri. Bu tartışmaya son katılan isim ise taraflardan biri oldu. LeBron James dün yaptığı telekonferansta bu sezonki ‘MVP’ (En Değerli Oyuncu) yarışının sorulması üzerine “Dwyane Wade ve Kobe Bryant olağanüstü oyuncular. Bakın neler yaptılarına. Zaten Kobe dünyanın en iyisi” yorumunu yaptı. Ödülü kazanmasına kesin gözüyle bakılan James kazanırsa büyük onur duyacağını söylerken “Ama benim gözüm başka bir ödülde. Şampiyonluk kazanmak istiyoruz” dedi.

NORMAL sezonda NBA’i ilk sırada bitiren Cleveland Cavaliers’ın başarı sırrını “Hem ben, hem de takım arkadaşlarım kendimizi çok geliştirdik” olarak özetleyen James, bugün start alacak play-off’lar için de şöyle konuştu: “Artık en iyi takımlar kaldı geriye. Her maç biraz daha zor, biraz daha çetin geçecek. Ama biz hazırız.”

KEVIN Garnett’in oynamama ihtimali üzerine “Garnett’siz de olsalar Boston Celtics son şampiyon ve gerçekten çok kaliteli bir takım. Bu onların şanslarının bittiğini göstermez ancak onlara bir darbe olduğu kesin” yorumunu yaptı.

BASKI DEĞİL SORUMLULUK

İLK defa play-off’a favori olarak girmenin üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı yönündeki bir soruya ise “Önceki sezon NBA Finalleri’nde San Antonio 4-0’la bizi çok kötü yenmişti. Geçen yıl Boston’a çok zorlu bir seride 4-3 yenilmiştik. İkisi de ayrı ayrı acı ama önemli deneyimler. Bunlar şu anda karşınızda gördüğünüz oyuncu olmamı sağladı. Tüm takım için böyle bu. Biz o yollardan geçtik. Her şeyi gördük. Baskı değil sorumluluk hissediyoruz ve play-off boyunca ev sahibi avantajına sahibiz ve Cleveland’da baskıyı biz değil başkaları düşünsün” diye yanıt verdi.

Play-off’ta ne olur?

Doğu Konferansı

(1) Cleveland Cavaliers

(8) Detroit Pistons:

TAM 6 yıl üst üste Doğu finaline çıkmıştı Detroit ama bu sene o seri sona erecek. Artık ne enerjisi ne de oyuncu kalitesi lig birincisi Cleveland ile baş etmeye yeterli değil. Üstelik LeBron James’le eşleşecek oyuncuları yok. Ray gibi ince Tayshaun Prince, LeBron’un karşısında fiziksel olarak ayakta kalamaz. Belki tecrübeleri ile 1 maç kazanabilirler ama o da ancak uzun süredir uykuda olan Rasheed Wallace ve son dönemin yıldızı Will Bynum’un çok ekstra bir oyun oynamasına bağlı.

(2)Boston Celtics

(7)Chicago Bulls:

LİGİN en enerjik, en genç takımlarından Chicago sezonu en istim üstünde tamamlayan takımların başında geliyor. Sezon ortası Brad Miller ve John Salmons’un takıma gelmesiyle taşlar da yerine oturdu. Boston’da ise Kevin Garnett’in oynamayacak olması çok moral bozdu ancak tecrübesiyle Celtics halen favori. Genelde sayılarını dışarıdan bulan Bulls’a karşı müthiş dış savunmayla yanıt verecektir Boston. Kritik mücadele pota altında olacak. Çabuk ve atlet Bulls mu? Güçlü ve ağır Celtics mi? Evinde seyircinin enerjisiyle beslenerek her maçı kazanabilir Chicago ama Boston’da maç kazanacak tecrübe ve soğukkanlılıkları yok.

(3) Orlando Magic-

(6) Philadelphia 76ers:

ORLANDO play-off’a sakatlıklar ve formsuzluklarla boğuşarak kötü bir dönemde geldi. Neyse ki şanslılar. Hem Hidayet, hem de Lewis ilk maçta forma giyebilecek. Daha büyük şansları play-off’a giren 16 takım arasında en zayıfıyla oynayacaklar. Ligin en kötü üçlük atan takımı olan Philadelphia’ya karşı iyi hazırlanmış bir Orlando sadece boyalı alanı kalabalık tutup iyi geri koşarak güle oynaya tur atlayacaktır. Zaman zaman yaşadıkları konsantrasyon sorunu nedeniyle 1 maç kaybedebilirler ama hepsi o. Zaafları çok 76ers’ın. Ve play-off bu zaafların en çok ortaya çıktığı yer.

(4) Atlanta Hawks

(5) Miami Heat:

SERİNİN kilit ismi Hawks’ın süper atletik yeteneği Josh Smith. Ligin sayı kralı Dwyane Wade’in tek bir oyuncuyla savunulmasına imkân yok. Bu nedenle müthiş atlet Smith’in mutlaka yardım savunmasında etkili olması gerekli. Smith maçın içinde genelde olduğu gibi dalıp gider, çoğu zaman yaptığı gibi iki dakika çaba gösterip iki dakika görevlerini boş verirse Atlanta’nın işi zor. Wade ise Miami’nin her şeyi. Takım halinde iyi savunma yapıyorlar ama hücumda hemen her hücumda Wade’in eline bakıyorlar. Onu makul seviyede tutmak turun anahtarı. Atlanta ve Smith özellikle evindeki maçlarda bunu yapabilir. Sezon boyunca içerde iyi oynadılar. Serinin kaderini de bu evsahibi avantajı belirleyecek.

Batı Konferansı

(1) Los Angeles Lakers

(8)Utah Jazz:

UTAH sezon boyunca boğuştuğu sakatlıklardan kurtuldu ama ritm bulmak yerine daha uyumsuz bir görüntü çizdiler son haftalarda. Birarada oynaması ve takım olması ile öne çıkan Utah’da artık herkes başta Boozer kendi derdine kendi istatistiklerine bakar oldu. Bunlara deplasmanda hiç oynayamadıkları ve skorer iki numaraları hiç savunamadıklarını ekleyin. Yetmedi üstüne Kobe Bryant’ı iyileşen Bynum’u, Phil Jackson’ın koçluk faktörünü ve Lakers’ın formuyla da süsleyin. Salt Lake City’de bambaşka bir takım oldukları için 1 maç kazanabilirler ama Utah’ın seride şansı pek yok.

(2) Denver Nuggets

(7) New Orleans Hornets:

DENVER’DA taşlar yerine oturdu, sakatlar iyileşti. New Orleans’da durum tam tersi. Geçen sezona oranla pek çok oyuncu formsuz, dengeler sarsılmış durumda ve halen sakatlık sorunu ile boğuşuyorlar. Görüntü net gibi değil mi? Bu netliği bozabilecek tek faktör Tyson Chandler. Yedekleri Melvin Ely ve Hilton Armstrong’la arasında öyle büyük bir fark var ki Chandler’ın. Eğer ayak bileğindeki büyük oranda iyileşti denen sakatlık gerçekten onu kısıtlamazsa Chris Paul önderliğinde Denver’a kulüp tarihinin en iyi sezonunda tatsız bir sürpriz yapabilirler. Çünkü o sahadayken savunma iki gömlek daha iyi oluyor. Ancak Chandler’ın sağlığına güvenmek Yaprak Dökümü’nde artık Leyla’nın artık mutlu olacağına inanmak gibi. İnsan içinden inanmak istiyor ama...

(3) San Antonio Spurs

(6) Dallas Mavericks:

MANU Ginobili yok. Tim Duncan ise %70’le ancak oynuyor. İyi bir taktisyen olarak bilinen Dallas Koçu Rick Carlisle muhtemelen bu sezon süper yıldız düzeyine çıkan Tony Parker’a karşı alacağı önlemlerle Fransız yıldızı biraz yavaşlatacaktır. Aynı şey Dirk Nowitzki’ye önlem alacak olan Gregg Popovich için de geçerli. Bu oyuncular dışında iki takımın da hücumu çok kısıtlı. Ancak bu noktada daha formda olan ve sezon boyunca sakatlık sorunu yaşayan Josh Howard’a nihayet kavuşan Dallas daha ağır basıyor.

(4) Portland Trail Blazers

(5) Houston Rockets:

BELKİ de en dengeli eşleşme. Hemen her pozisyonda karşılıklı dengeli oyunculara sahipler. Tecrübe Houston’dan, kendi evinde seyirci ile coşarak şahlanan gençlik enerjisi Portland’dan yana. Küçük farklar belirleyecek serinin kaderini. Ve o küçük farkların en büyüğü Ron Artest. Tamam deli kendisi ama bu seride ne kadar delireceği ve ne kadar takımın başarısı için kendini tutacağı sonucu tayin edecek. Ron Artest’e güvenmek Yaprak Dökümü’nde tüm ev ahalisinin artık hiç bozulmayacak bir mutluluğa yelken açacağına inanmak gibi. Nedense ben inanıyorum...

Kaan Kural / Vatan
18.04.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder