26 Eylül 2009 Cumartesi

Ahmet Kandemir: "İstikrar başarıyı getirir"



Ahmet Kandemir play-off hedefliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi antrenörü Ahmet Kandemir, geçen sezon gösterdikleri play off başarısının tesadüf olmadığını göstereceklerini söyledi.

Kayseri’de yapılan Türk Telekom International Cup’a katılan mersin Büyükşehir Belediyesi antrenörü Ahmet Kandemir, tbf.org.tr’ye yaptığı değerlendirmede bu sezon da play off oynayarak geçen sezon yakaladıkları başarının tesadüf olmadığını göstermek istediklerini belirtti.

Yeni sezona yeni bir kadro ile gireceklerini belirten Kandemir; “Geçen seneki kadromuzdan yabancı oyuncularımızı kaybettik. Ümit Sonkol da transfer yaptı. Geçtiğimiz sezon takımda yer alan yabancı oyuncularımız çok iyi katkı vermişlerdi. Bu yıl onların yerini doldurmak için transfer ettiğimiz oyuncular henüz hazır değiller. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Sinop’ta üç hafta süren bir kamp yaptık, özellikle Sinop kampı çok faydalı geçti bizim açımızdan. Hazırlıklarımızın bundan sonraki kısmını maç yaparak geçireceğiz ve takımı üst düzeye çıkarmaya çalışacağız” dedi.

Ligde önemli derecede yatırımlar yapan takımlar bulunduğunu ifade eden Ahmet Kandemir, Mersin BŞB olarak en azından geride kalan sezonki başarıyı tekrarlamaları gerektiğini belirterek, “Bu sezon yukarıdaki takımlar güçlerini daha da arttırdılar. Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker yatırımlarını arttırdı, Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown gibi takımlar da üst düzey takımlar haline geldiler. Bizim için en azından geçen seneki yerimizde bitirmek çok önemli. Mersin halkının play off oynamaya alışması lazım, en azından geçen sene yapılan işlerin tesadüf olmadığını göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yabancı oyuncularla uzun süreli sözleşme yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Kandemir sözlerine şöyle devam etti: “Tabi ligde yer alan takımların hepsi elinden geldiğince yatırım yapmaya çalışıyor. Yeni çıkan Tofaş ve Bornova da belli seviyede yatırım yapıyorlar. Ancak ligde yabancı sayısı hızla artıyor. Bunun yanında Türk vatandaşlığına geçerek oynayan yabancı oyuncular da var. Takımlar çok fazla yabancı oyuncu endeksli bir düzene giriyor. Bence bu basketbolumuz için çok iyi bir şey değil. Çünkü yabancı oyuncularla uzun vadeli kontratlar yapmak kolay bişey değil. Gelen yabancı oyuncu ne kadar iyi olursa olsun bir sonraki sene oyuncularınız yine değişiyor. Kadroda devamlılık olursa başarı geleceğine inanıyorum. Hem ülkemizde hem Avrupa’da bakacak olursak milli takım ve lig düzeyinde devamlı bir arada oynayan takımlar daha başarılı oluyorlar”

Röportaj: Serkan Taşkın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder