9 Eylül 2009 Çarşamba

Türkiye, Bulgaristan'a aman vermedi!



12 Dev Adam, rahat kazandı.
A Milli Takımımız, Polonya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde Bulgaristan’ı 94-66 yenerek galibiyet sayısını ikiye çıkardı ve ikinci turu garantiledi.

A Milli Takımımız, Polonya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nın ikinci gününde Bulgaristan’ı 94-66 yenerek gurupta galibiyet sayısını ikiye çıkardı.

Bu sonuçla ikinci turu garantileyen A Milli Takım, D Grubu'ndaki son maçını 9 Eylül Çarşamba günü ev sahibi Polonya ile oynayacak. 19.15'de başlayacak mücadele NTV'den naklen yayınlanacak. Maçı kazanan taraf D Grubu'nu lider tamamlayacak.

Bulgaristan karşısına Ömer Onan ve Engin Atsür’den yoksun olarak çıkan millilerimiz sahada Bekir Yarengüme, Ersan İlyasova, Kerem Tunçeri, Ömer Aşık ve Hidayet Türkoğlu ilk beşi ile yer aldı. Hava atışı ile ilk hücum hakkını elde eden Bulgaristan ilk hücumdan top kaybı nedeniyle yararlanamazken ay yıldızlılar da Bulgaristan potasına yaptıkları ilk hücumdan yararlanamadı. Karşılaşmanın ilk sayısını ise Videnov Bulgaristan adına kaydederek takımını 2-0 öne geçirdi. Bulgaristan’ın bulduğu sayının ardından Bekir Yarengüme’nin 3 ve Ersan İlyasova’nın turnikesiyle sayı üreten millilerimiz 5-2 öne geçti. Bulgaristan’ın dış atışlara yönelerek boş döndüğü hücumları iyi değerlendiren 12 Dev Adam, Ömer Aşık ve Ersan İlyasova’nın ürettiği sayılarla 9-2 öne geçti. Maçın ilk 4 dakikalık bölümünde savunma ribaundlarında üstün olan millilerimiz Hidayet Türkoğlu’nun sayısı ile 11-4 öne geçti ve maçın ilk 5 dakikalık bölümü millilerimizin 11-6’lık üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikadan sonra Ersan İlyasova’nın 3 sayılık basketiyle 14-6 öne geçen millilerimiz üst üste top kayıpları yapınca Bulgaristan üst üste ürettiği sayılarla farkı 4 sayıya indirdi (14-10) Yapılan top kayıpları ve farkın 4 sayıya inmesinin ardından Bogdan Tanjevic mola alırken mola dönüşünde millilerimiz Hidayet Türkoğlu’nun serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 16-10 yaptı. Millilerimizin boş döndüğü hücumu iyi değerlendiren Bulgaristan Stoykov’un 3 sayılık basketiyle farkı yeniden 3 sayıya indirdi (16-13) Ersan İlyasova’nın elinden gelen serbest atış sayılarıyla farkı yeniden 5 sayıya çıkaran millilerimiz ilk çeyreğin son 1,30 dakikasına da 19-13 önde girdi. Periyodn kalan dakikalarında Semih Erden’in de skora katkı vermesi ile sayı üreten millilerimiz Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk sayılarını Bulgaristan Stoykov’un serbest atıştan bulduğu sayılarla kaydederken millilerimiz bu sayılara Ender Arslan ve Sinan Güler’in 3 sayılık basketleriyle karşılık verdi ve 30-17 öne geçti. İlk çeyreğin etkili isimlerinden Ersan İlyasova’nın zor pozisyonda bulduğu basket ile 32-19 öne geçen millilerimiz Bulgaristan’ın atağını da Ömer Aşık’ın bloğuyla kesti. Bu dakikalarda Bulğaristan’ın boş döndüğü hücumları iyi değerlendiren ay yıldızlılar Ender Arslan ve Ömer Aşık’ın sayılarıyla 37-19 öne geçti. Hidayet Türkoğlu’nun da oyuna girmesiyle oyun kontrolünü tamamen eline geçiren millilerimiz hem dış atışlardan hem de pota altı organizasyonları ile sayılar bulmaya devam etti. Ersan İlyasova’nın boyalı alandan bulduğu sayı ile 39-21 öne geçen millilerimiz farkı yeniden 18 sayıya çıkardı. Ender Arslan ve Ersan İlyasova ikilisinin bulduğu sayılarla farkı arttırmaya devam eden millilerimiz ilk yarının son 3 dakikasına girilirken skoru 46-23 yaptı. Savunmamız karşısında zorlanan Bulgaristan sadece serbest atışlardan sayı üretirken millilerimiz Hidayet Türkoğlu-Ömer Aşık ikilisinin pota altında yaptığı oyunla skoru 49-28 yaptı. Oğuz Savaş’ın serbest atış çizgisinden Hidayet Türkoğlu’nun da smaç basketiyle son 20 saniyeye girilirken sayı üretmeyi başaran millilerimiz karşılaşmanın ilk yarısını da 53-28 gibi farklı bir skorla önde tamamladı.

Milli takımımızda ilk yarıda Ersan İlyasova 16 sayı 7 ribaund, Ender Arslan 12 sayı ve Kerem Tunçeri de 7 asist istatistikleri ile mücadele ettiler. Karşılaşmanın ikinci yarısına Bulgaristan üst üste sayılar bularak başlarken (53-32) millilerimiz üçüncü çeyrekteki ilk üç hücumundan boş döndü. Milli Takımımızda Semih Erden ikinci yarının hemen başında 4 faulle faul sıkıntısına düşerken millilerimiz Sinan Güler’in savunma ribaundundan kazandığı topu Bekir Yarengüme’nin sayısı ile tamamladı. Bu sayının ardından gelişen Bulgaristan hücumunda Semih Erden 5. Faulünü alarak oyun dışında kalırken Bulgaristan serbest atıştan kazandığı sayılarla skoru 55-34 yaptı. Oğuz Savaş’ın serbest atıştan kazandırdığı sayılarla farkı 23 sayıya çıkaran millilerimiz (57-34) yine Oğuz Savaş’ın kazandırdığı sayılarla 60-34 öne geçti. Karşılaşmada üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü geride kalırken Sinan Güler’in kazandırdığı 3 sayılık basket ile millilerimiz skoru 63-38 yaptı. Oyun hakimiyetini maçın başından beri elinde bulunduran ay yıldızlılar üçüncü çeyreğin son 4 dakikasına 63-40’lık üstünlükle girilirken Oğuz Savaş’ın bulduğu sayı ile skor 65-40’a taşındı. Sinan Güler’in çaldığı topu smaçla tamamlamasının ardından 67-40 öne geçen 12 Dev Adam Angelov’un üç sayılık basketine engel olamadı ve skor 67-43 oldu. Bu dakikatan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken millilerimiz üçüncü çeyreğin son dakikasına 70-50 önde girdi. Son dakikada Ender Arslan’ın asistinde Ömer Aşık’ın bulduğu sayı ile millilerimiz final çeyreğine 72-52 önde girdi.

Final çeyreğine millilerimizin hücumu ile başlanırken iki takım da 2 dakika boyunca sayı üretemedi. Bu dakikadan sonra Bulgaristan Videnov ile sayı üreterek farkı 20’li sayıların altına indirirken Ender Arslan’ın turnike basketiyle fark yeniden 20 sayıya çıktı (74-54) Barış Hersek’in serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 76-54 getiren milliler üst üste bulduğu sayılarla da skoru 81-54’e kadar getirdi. Maçın son 4 dakikasına girilirken Ömer Aşık ve Ender Arslan ikilisinin sayılarıyla 85-58’lik fark yakalayan milliler final çeyreğinin son dakikalarını daha rahat oynadı. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar üretirken millilerimiz maçın son 1,30 dakikasına 89-63 önde girdi. Bekir Yaregnüme’nin serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 91-63’e taşıyan ay yıldızlılar son dakika içinde de üstünlüğünü koruyarak karşılaşmayı 94-66 kazandı.


SALON: Centennial Hall

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Shmuel Bachar (İsrail), Fernando Rocha (Portekiz)

BULGARİSTAN (66): D.Ivanov 2 (1 ribaund- 1 asist), K.Ivanov 4 (3 ribaund), Kostov 3 (1 asist), Rowland 15 (5 ribaund- 4 asist), Videnov 14 (2 ribaund- 2 asist), Slaveykov (2 ribaund- 1 asist), Georgiev 4 (2 ribaund- 3 asist), Angelov 5 (2 ribaund), Evtimov 3 (3 ribaund), Mladenov 4, Avramov, Stoykov 12 (6 ribaund- 1 asist)

TÜRKİYE (94): Bekir Yarangüme 7 (4 ribaund- 2 asist), Sinan Güler 14 (4 ribaund- 2 asist), Ersan İlyasova 16 (7 ribaund), Semih Erden 2 (1 ribaund), Kerem Tunçeri 3 (1 ribaund- 7 asist), Oğuz Savaş 10 (7 ribaund- 2 asist), Ömer Aşık 10 (7 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 17 (1 ribaund- 1 asist), Barış Hersek 7 (3 ribaund), Hidayet Türkoğlu 8 (3 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 15-24
2.PERİYOT: 13-29
3.PERİYOT: 24-19
4.PERİYOT: 14-22


Bulgaristan - Türkiye maçının detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder