10 Eylül 2009 Perşembe

Cevat Soydaş Turnuvası'nda şampiyon Antalya B.B.



Antalya, turnuvayı kazandı!
Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan final maçında rakibi Erdemir’i 77-70 yenen Antalya Büyükşehir Belediyesi şampiyon oldu.

Bursa’da 7 Eylül tarihinde başlayan Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan final mücadelesinde Erdemir ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan Antalya temsilcisi 77-70 galip ayrıldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Antalya temsilcisinden Brain Greene oldu. Greene'e ödülünü Oyak renault Kulüp Başkanı Alpay Şar verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadrosunu tamamen değiştirip, 12 yeni oyuncusu ile 1 ay gibi kısa bir süre içinde nerdeyse takım olmayı başarmış. Bursa’da 3 maçta sergilediği performans ile bu turnuvanın en hazır takımı olarak göze çarpan Antalya temsilcisi, yabancı oyuncu tercihlerini de iyi yaparak, transfer dönemini başarılı geçirdiğini ispatladı. Erdemir, bu maçın 33 dakikalık bölümünde kullandığı 16, 3 sayılık atışın hiçbirinde isabet kaydedemezken, serbest atışlardan bulduğu sayılarla skor üretebildi. Biraz daha zamana ihtiyacı olan Ereğli temsilcisinde şu anda sakat olan Adam Funk’ın da takıma katılması ile oyunun düzeninde farklılaşma olacaktır.


Karşılaşmaya Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 yabancı oyuncusunun ve Oktay Yılmaz’ın üst üste bulduğu sayılarla çok etkili başladı. İlk 5 dakikayı potasında sadece 1 baskete izin veren Antalya temsilcisi, 13-2 önde geçti. Leon Williams ve Michael Cuffee’nin sayıları ile toparlanan Erdemir, D.J Thompson, Umut Yenice ve Caner Şentürk’ün basketlerine engel olamadı. İlk periyodu Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda Brian Greene - D.J Thompson ikilisinin basketleri ile başlayan Antalya temsilcisi, Hakan Erol’un 3 sayılık basketinin ardından 10-1’lik bir seri yakalayarak farkı 13. dakikada 18 sayıya çıkarttı (40-22). Yaptığı hareketli savunma ile rakibini yanlış şut seçimlerine zorlayarak, Erdemir’in hücum düzenini bozan Antalya temsilcisi, Reed Aaron Jackson’ın da skora katkı vermesiyle ilk yarıyı 54-36 üstün kapattı.

İkinci yarıya Leon Williams ve Michael Cuffee’nin üst üste bulduğu basketlerle başlayan Erdemir, ilk yarıya oranla savunmasını daha hareketlendirerek 4 dakikada rakibine sadece 2 sayı şansı verdi. D.J Thompson’ın sayıları ile skordaki suskunluğuna son veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Leon Williams’ı durdurmakta zorlandı. Hakan Erol-Oktay Yılmaz ikilisi ile Antalya temsilcisi, final periyoduna 67-51 önde girdi.

Son periyodun ilk dakikalarında maçtaki ilk 3 sayılık basketine Mujo Tuljkovic ile ulaşan ardından da Melih Yıldız ile bir 3 sayılık basket daha bulan Erdemir, son 4 dakikaya girilirken boyalı alandan da basketler bularak farkı 7 sayıya indirmeyi başardı (72-65). Hakan Erol’un 3 sayılık basketine de Melih Yıldız ile hemen yanıt veren Erdemir, rakibinin skor üretemediği dakikalarda maça ortak olabilme fırsatlarını iyi değerlendiremedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, maçtan 77-70 galip ayrılan taraf oldu.

ANTALYA BŞ.BLD. (77): Brian Greene 9 (7 ribaund, 4 asist), D.J Thompson 15 (2 ribaund, 2 asist), Hakan Erol 14 (4 ribaund, 1 asist), Reed Aaron Jackson 8 (3 ribaund, 3 asist), Azmi Turgut (1 ribaund), Caner Şentürk 5 (1 ribaund), Mohamed Kone 9 (7 ribaund, 2 asist), Oktay Yılmaz 12 (6 ribaund), Umut Yenice 5,

ERDEMİR (70): Melih Yıldız 6 ( 2 asist), Erdal Bibo 6 (1 ribaund, 2 asist), Hakan Köseoğlu 9 (2 ribaund, 4 asist), Mujo Tuljkovic 9 (2 ribaund, 1 asist), Erhan Yetim 2, Leon Williams 21 (8 ribaund), Michael Cuffee 8 (4 ribaund), Erkan Veyseloğlu 9 (2 ribaund, 3 asist),

1.PERİYOT: 30-21
2.PERİYOT: 24-15
3.PERİYOT: 13-15
4.PERİYOT: 10-19

















******


Karşıyaka, üçüncülüğü elde etti.
Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan ikinci maçı rakibi Oyak Renault’u 75-67 yenen Pınar Karşıyaka kazandı ve turnuvayı üçüncü sırada noktaladı.

Bursa’da 7 Eylül tarihinde başlayan Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan ikinci maçta Oyak Renault ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. Maçtan İzmir temsilcisi 75-67 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka, sakat olan ve 2 hafta daha dinlenmesi gereken David Holston’ı bu turnuvada hiç oynatamasa da Andre Smith- Ryan Toolson ikilisi 3 maçta da skor yükünü üstlendi. Birkan Batuk, Gökper Gen ve Furkan Aldemir gibi genç oyuncularının hırs, istek ve azimli oyunları ise sezon öncesinde İzmir temsilcisi için önemli bir artı olarak gözüktü. Oyak Renault’un 3 yabancı oyuncusu da takım için bu turnuvada faydalı olurken, Joshua Heytvelt için ayrıca bir parantez açmak gerekecek. Pota altında önemli bir güç olan Amerikalı oyuncu, dışarıdan isabetli şut girişimleri ile rakip savunmalara sezon boyunca zor anlar yaşatabilir. Bu turnuvada Bursa temsilcisi için önemli gözüken diğer bir nokta ise 5 numara pozisyonunda oynayan Mutlu Demir’in performansı oldu.

Maça Pınar Karşıyaka, Andre Smith, Ryan Toolson ve Birkan Batuk’un basketleri ile çok hızlı başladı. Joshua Heytvelt ile çabuk toparlanan Oyak Renault, rakibinin pas trafiğini engellemekte zorluk çekince topu doğru zamanlama ile pota atına indiren İzmir temsilcisi, 6. dakikaya 14-8 önde girdi. Savunmada çaldığı toplarla rakip potaya hızlı gelen konuk takım, farkı 10 sayıya çıkartarak ilk periyodu 26-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda savunma direncini arttırarak başlayan ev sahibi takım, rakibini 3 dakikalık periyotta durdurmayı başarsa da hücumda sayı üretmekte güçlük çekti. Skor sıkıntısına Valentin Pastal ve Furkan Aldemir ile çözüm bulan Pınar Karşıyaka, üstünlüğünü korudu. Boyalı alandan Michael Rose’un bulduğu sayılarla farkın açılmasına izin vermeyen rakibi karşısında İzmir temsilcisi, soyunma odasına 38-32 önde gitti.

İkinci yarıya Oyak Renault, 3 sayı çizgisinin gerisinden Joshua Heytvelt, Michael Rose ve Ufuk Kaçar’ın bulduğu basketlerle başladı ve farkı 1 sayıya kadar indirdi (44-43). Furkan Aldemir ve Birkan Batuk’un sayıları ile toparlanan İzmir temsilcisi, rakibinin skorda dengeyi kurmasına izin vermedi. Joshua Heytvelt’i durdurmakta zorlanan Pınar Karşıyaka, son periyoda 53-50 önde girdi.

Maçın son 10 dakikalık bölümüne iki takım da 3’er sayılık basketlerle başlarken, Andre Smith- Ryan Toolson ikilisinin basketlerine Oyak Renault, Michael Rose ile cevap verdi. Son 3 dakikaya Oyak Reanult, Mutlu Demir’in basketi ile 2 sayı geride girdi (67-65). Kalan dakikalarda hücumda basit hatalarla yaparak top kaybeden, pota altı savunmasında da açıklar veren Bursa temsilcisi, maça ortak olma şansını iyi değerlendiremedi ve Pınar Karşıyaka maçtan 75-67 galip ayrıldı.

PINAR KARŞIYAKA (75): Gökper Gen 3 (3 ribaund, 1 asist), Serkan Menteşe 4 (1 ribaund, 2 asist), Birkan Batuk 7 (6 ribaund, 3 asist), Ryan Toolson 23 (5 ribaund, 4 asist), Andre Smith 17 (10 ribaund, 2 asist), Furkan Aldemir 11 (8 ribaund), Martin Mihajlovic 6 (2 asist), Valentin Pastal 4 (5 ribaund, 1 asist), Evren Yenice (1 ribaund),

OYAK RENAULT (67): Ahmet Erdoğan (3 ribaund, 4 asist), Ufuk Kaçar 6 (1 ribaund, 1 asist), Alparslan Uruk 3 (3 ribaund), Nedim Dal 2 (2 ribaund, 1 asist), Michael Rose 19 (4 ribaund), Tufan Önen 3 (2 ribaund, 1 asist), Jovan Wink Adams 9 (1 ribaund, 4 asist), Joshua Heytvelt 18 (10 ribaund), Mutlu Demir 7 (4 ribaund).

1.PERİYOT: 26-16
2.PERİYOT: 12-16
3.PERİYOT: 15-18
4.PERİYOT: 22-17










******


Tofaş, beşinci oldu.
Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan birinci maçı rakibi Aliağa Belediyesi’ni 84-69 yenen Tofaş kazandı ve turnuvayı beşinci sırada noktaladı.

Bursa’da 7 Eylül tarihinde başlayan Cevat Soydaş Turnuvası’nda son gün oynanan ilk maçta Tofaş ile Aliağa Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan Bursa temsilcisi 84-69 galip ayrıldı.

Hücumda fazla sorun yaşamayan ancak savunma düzeninde eksikleri olan Aliağa Belediyesi karşısında Tofaş, turnuvanın ilk iki maçına oranla daha iyi bir görüntü sergiledi. Lamar Edward Butler’ın 20 sayılık performansına Can Altıntığ da 19 sayı ile eşlik edince ev sahibi ekip kolay bir galibiyet aldı. Savunma olarak maç boyunca sertliğini koruyan Tofaş’da 10 oyuncunun da skora katkı vermesi, altı çizilmesi gereken başka bir detaydı.

Maça Tofaş, Lamar Edward Butler’ın üst üste bulduğu sayılarla 9-0’lık bir seri yakalayarak etkili başladı. 5 dakika boyunca potasında 2 sayıya izin veren ev sahibi takım, Sean Morgan Denison da skora katkı vermesiyle 5. dakikayı 11-2 önde geçti. Chris Johnson- Mateo Kedzo ikilisi ile toparlanan Aliağa Belediyesi, Can Altıntığ’ı durdurmakta zorlandı. Tofaş ilk periyodu 22-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda karşılıklı atılan basketlerle başlanırken, Tofaş, Melih Sevda ve Can Altınğ, İzmir temsilcisi ise Reha Öz ile etkili oldu. Lamar Edward Butler’ın ve Marko Kolaric’in serbest atışlardan bulduğu sayılarla 16. dakikada 9 sayılık üstünlüğü ele geçiren Tofaş ,skoru da 37-28’e taşıdı. Boyalı alanı iyi kullanırken, dış atışlarda da Reha Öz ile skor bulan Aliağa Belediyesi, farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. İlk yarıyı Tofaş, bulduğu 3’er sayılık basketlerle 47-42 önde kapattı.

İkinci yarıya Tofaş, tempoyu yükselterek başladı ve Sean Morgan Denison ve Can Altıntığ ile rakip potada etkili oldu. Reha Öz ile 3 sayı çizgisinin gerisinden, Ceyhun Altay ile de boyalı alandan skor üreten İzmir temsilcisi, savunmasında açıklar verince ev sahibi takım bir kez daha 25. dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (60-51). Maçın bu bölümünde hem savunmada hem de hücumda dağınık bir görüntü sergileyen Aliağa Belediyesi, farkın çift haneli rakamlara çıkmasına engel olmadı. Tofaş, son periyoda 69-57 önde girdi.

Mücadelenin son 10 dakikalık bölümünde Lamar Edward Butler ile etkili olmaya devam eden ve son 5 dakikaya 18 sayı farkla 78-60 önde giren Tofaş, maçtan da 84-69 galip ayrıldı.


TOFAŞ:
Orçun Göllü 4 (2 ribaund), Onat Akış (2 ribaund, 5 asist), Melih Sevda 2 (5 ribaund), Can Altıntığ 19 (5 ribaund, 1 asist), Lamar Edward Butler 20 (1 ribaund, 1 asist), Cihad Şahin 4 (1 ribaund), Nezih Özbakır 8 (3 ribaund, 2 asist), Sean Morgan Denison 8 (3 ribaund, 2 asist), Marko Kolaric 6 (8 ribaund, 2 asist), İlkan Karaman 6 (1 ribaund), Fırat Töz 7 (4 ribaund, 1 asist),

ALİAĞA BLD: Mustafa Baki Görür 4 (3 ribaund, 1 asist), Mateo Kedzo 19 (5 ribaund, 2 asist), Berkay Sahillioğlu (2 ribaund), Murat Tanış (1 ribaund), Aleksej Nesovic 8 (4 asist), Reha Öz 19 (2 ribaund, 4 asist), Hasan Özkan 5 (5 ribaund, 1 asist), Chris Johnson 8 (5 ribaund, 1 asist), Ogün Sevinç (1 ribaund, 2 asist), Ceyhun Altay 6 (3 ribaund), Kaan Üner (4 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 25-24
3.PERİYOT: 22-15
4.PERİYOT: 15-12






Kaynak: TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder