20 Eylül 2009 Pazar

Sırbistan, Slovenya'yı uzatmada yendi



İspanya'nın rakibi Sırbistan.
Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı final mücadelesinde Sırbistan, uzatma sonunda üst üste oynadığı maçlarda ve dar rotasyon sonucu yorgun düşen Slovenya'yı 96-92'lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

İspanya ile birlikte şampiyonluk mücadelesi verecek olan Sırbistan, özellikle yıldız oyun kurucusu Teodosic'in muhteşem performansıyla galibiyete ulaşan taraf oldu. 32 dakika süre alan Teodosic, 6/10 üç sayı isabetiyle 32 sayı kaydederken, 3 ribaund alıp 4 de asist yaptı.

Milenko Tepic 11 sayı- 6 ribaund- 2 asist ile oynarken, pota altını iyi kullanan Nenad Krstic 18 sayı- 6 ribaund- 1 asist ve Kosta Perovic de 18 sayı- 3 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

Slovenya cephesinde ise Erazem Lorbek'in 25 sayı- 10 ribaundluk double double'ı galibiyet için yeterli olmadı. Domen Lorbek ise 22 sayı- 3 ribaund- 4 asist ile maçı tamamlarken, Bostjan Nachbar da 18 sayı- 5 ribaund- 1 asist ile bir diğer çift haneli rakamlara ulaşan isim oldu.

Turnuva boyunca Slovenya'nın en etkili oyuncuları arasında yer alan Jaka Lakovic 1/10 şut isabetinde kaldığı karşılaşmayı 7 sayı- 5 asist ile tamamladı.

Sırbistan - Slovenya karşılaşmasının istatistikleri için tıklayınız














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder