23 Eylül 2009 Çarşamba

Efes Pilsen'den Aziz Yıldırım'a cevap



Efes Pilsen'den sert açıklama!
Geçtiğimiz günlerde, Kerem Gönlüm'ün vücudunda tespit edilen cathine maddesinin, Efes Pilsenli diğer oyuncularda da bulunabileceğini iddia eden Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'a Efes Pilsen Kulübü'nden resmi yanıt geldi.

Efes Pilsen'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:


Kerem Gönlüm'le ilgili hukuki süreç devam ederken ve henüz Disiplin Kurulu'nca herhangi bir karar verilmemişken, oyuncularımız ve Kulübümüz hakkında iftira boyutuna ulaşan iddia ve açıklamaları hayretle ve üzüntüyle izlemekteyiz.

Bilindiği gibi, yapılan doping kontrollerinin sonuçları Türkiye Basketbol Federasyonu'na gelmektedir. Söz konusu maçın sonrasında diğer bir sporcumuz Mario Kasun'dan da örnek alınmış ve test sonucu "negatif" çıkmıştır.

Kaldı ki uzmanlar "Cathine" olarak adlandırılan sakıncalı maddenin performans arttırıcı doping amacıyla kullanılan bir madde olmadığını ifade etmektedirler.

Efes Pilsen Spor Kulübü'nün oyuncuları yıllardır hem Euroleague hem de Türkiye Ligi maçlarında defalarca doping testlerine tabi tutulmuşlardır. Bir oyuncumuzda rastlanan sakıncalı maddeden hareketle bütün oyuncularımızı ve Kulübümüzü karalamaya çalışmak fanatizmden kaynaklanan iftiradan başka birşey değildir. Bu çabaları "çamur at izi kalsın" yaklaşımının tipik bir örneği olarak değerlendiriyoruz.

Ayrıca, Kerem Gönlüm'ün bilerek ve isteyerek sakıncalı bir madde aldığı kanaatinde değiliz. Kulübümüzün yanı sıra Milli takımımız için de önemli bir oyuncu olan ve son Avrupa Şampiyonası'nda eksikliğinin hissedildiği açıkca dile getirilen Kerem Gönlüm'ü basketbola tekrar kazandırmak için elimizden geleni yapıyor ve kendisini tüm gücümüzle destekliyoruz.

Spor camiasında görev ve sorumluluk taşıyan herkesi sorumluluklarının bilincinde davranmaya davet ediyor, bu karalama kampanyasını yürütenler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.


Efes Pilsen Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder