18 Eylül 2009 Cuma

Türkiye'nin madalya hayâli başka bahara kaldı



Gerilim artınca...
A Milli Takım, ilk 2 çeyrekte Yunanistan’ın 25-11’lik ribaund üstünlüğü ve yine ilk 2 çeyrekte serbest atış çizgisine getirilmediğimiz karşılaşmanın diğer bölümlerinde müthiş bir mücadele ortaya koymasına karşın uzatmada rakibine yenildi (76-74).

Ribaundlarda üstünlüğü (47-28) rakibe kaptıran A Milli Takım, ilk yarıda serbest atış çizgisine hiç gitmezken, Yunanistan 14 atış kullandı. Ay Yıldızlılar ikinci yarıda serbest atış çizgisinde 13’de 6 isabet ile % 46.2’de kaldı. Maç boyunca tam 35 serbest atış kullanan Yunanistan ise bunların 26’sında başarılı oldu.

Öte yandan A Milli Takım’da Hidayet Türkoğlu ilk yarıda sayı bulamazken, ikinci periyodun başında aldığı darbe ile çenesi açılan Ersan İlyasova ise ilk 20 dakikada 2 sayı üretti.

Ender Arslan’ın normal sürenin son saniyesinde bulduğu turnike ile maçı uzatmaya götüren A Milli Takım, uzatma periyoduna da Ersan İlyasova’nın basketi ile başladı. Uzatma periyodunda rakibin hücumunda 24 saniye tamamlanmasına rağmen hakemler, topu Yunanistan'a 4 saniyelik hücum süresi ile birlikte verdi. Bu kararın şaşkınlığı ile Spanoulis'in üçlüğüne engel olamayan milliler 6 sayı geriye düştü (69-75). Buna rağmen oyundan kopmayan 12 Dev Adam, Ersan İlyasova’nın üçlüğü ve Hidayet Türkoğlu’nun turnikesi ile farkı tekrar 1’e indirdi (74-75). Ender Arslan ile uzatma periyodunun son saniyesinde maçı kazanma fırsatı yakalayan A Milli Takım bunda başarılı olamayınca sahadan 76-74 yenik ayrıldı.

A Milli Takım, 19 Eylül Cumartesi günü klasman maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. A Milli Takım ile Fransa arasında oynanacak mücadele TSİ 13.00’de başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak. Ay Yıldızlılar, Fransa’yı yenmesi durumunda, 5-6.’lık mücadelesi verecek.

A Milli Takım, Yunanistan maçına Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşi ile başladı.

Mücadeleye Hidayet’in asistini turnike ile tamamlayan Ömer Aşık’ın sayıları ile başlayan A Milli Takım, Ömer Onan’ın üçlüğü ile skoru 5-0’a getirdi. İlk basketini Ioannis Bourousis’in turnikesi ile bulan Yunanistan karşısında Ömer Aşık ile smaç bulan Ay Yıldızlılar skoru 7-2’ye getirdi. Antonis Fotsis ve Vassilis Spanoulis ikilisi ile üst üste 5 sayı bulan Yunanistan 5.dakikaya 7-7’lik skorla girdi. Ersan İlyasova ile milliler öne geçse de dış atışlarda Nikos Zisis ile üst üste 5 sayı bulan Yunanistan 7.dakikaya girilirken ilk kez öne geçti (9-12). Ömer Onan’ın üçlüğü ile tekrar eşitliği sağlayan A Milli Takım, aynı oyuncu ile bu kez turnikeden basket bularak 9. dakikaya 14-12’lik skorla girdi. Son dakikada içinde Vassilis Spanoulis ile üçlük bulan Yunanistan, Ioannis Bourousis’in turnikesi ile ilk periyodu 14-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Sofoklis Schortsianitis’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla başlayan Yunanistan üstünlüğünü korudu. A Milli Takım, Semih Erden ile turnikeden basket bulsa da Schortsianitis’in üst üste bulduğu sayılara engel olamadı (16-23). 12. dakikada yüzüne dirsek gelen Ersan İlyasova çenesinin açılmasıyla kenara geldi ve Ömer Aşık oyuna girdi. Periyodun ilk 3 dakikasında faul hakkını dolduran A Milli Takım karşısında Sofoklis Schortsianitis ile basketler bulmaya devam eden Yunanistan, Nikos Zisis’in de serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla farkı 8’e çıkardı (16-24). Ay Yıldızlılar, uzun süren suskunluğuna Ömer Aşık’in boyalı alandaki sayıları ile son verdi. A Milli Takım’a karşısında ribaundlarda üstünlük kuran Yunanistan, Bourousis ve Printezis ikilisi ile skor avantajını elinde tuttu (22-27). Oğuz Savaş ve Ender Arslan’ın sayıları ile farkın açılmasına izin vermeyen milliler ilk yarının son 3 dakikasına 24-27’lik skorla girdi. Perperoglou’nun serbest atış çizgisinden bulduğu sayılara Oğuz Savaş’ın basketi ile karşılık veren A Milli Takım soyunma odasına 26-29 geride girdi.

İlk yarıda ribaundlarda 25-11’lik üstünlük kuran Yunanistan, 14 kez serbest atış çizgisine geldi. İlk yarıda serbest atış kullanmayan A Milli Takım, buna karşın agresif savunması ile maçtan kopmadı ve rakibini 8 top kaybına zorladı. İlk yarıda sadece 4 top kaybı yapan Ay Yıldızlılarda Ömer Onan 8 sayı, Ömer Aşık 6 sayı, Ender Arslan ise 4 sayı ile oynadı.

İkinci yarıya A Milli Takım, Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Sinan Güler, Ersan İlyasova ve Oğuz Savaş beşi ile başladı. İlk basketi Ersan İlyasova ile boyalı alanda bulan Ay Yıldızlılar, Oğuz Savaş ile serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet ile oynadı (29-29). Ioannis Bourousis’in smacına, Oğuz Savaş’ın basket faulden kazandırdığı sayılarla karşılık veren milliler 32-31 öne geçti. Fotsis’in üçlüğü ile öne geçen Yunanistan, aynı oyuncu ile hücum ribaundu alarak baskete çevirdi (32-36). Sinan Güler’in üçlüğü ile A Milli Takım 25. dakikaya 35-36 geride girdi. Vassilis Spanoulis’in üçlüğüne Ömer Onan’ın üçlüğü ile karşılık veren A Milli Takım oyunu dengede tuttu. Ender Arslan’ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skoru 42-42 eşitliğe getirdi. Boyalı alanda Schortsianitis ve Bourousis ile boyalı alanda basketler bulsa da, Kerem Tunçeri’nin sayıları ile A Milli Takım son 10 dakikaya 46-47’lik skorla girdi.

Final periyoduna Vassilis Spanoulis’in sayıları ile başlayan Yunanistan, Sofoklis Schortsianitis’in serbest atış çizgisindeki sayısı ile skoru 46-50’ye getirdi. İlk basketini Ömer Aşık’ın smacı ile bulan A Milli Takım, Fotsis’in sayılarına Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ile karşılık verdi. Sert savunma yapan Ay Yıldızlılar, Ersan İlyasova’nın çemberden dönen topunu Hidayet Türkoğlu ile smaçlayarak 53-52 öne geçti. Rakibine sayı şansı vermeyen A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu’nun üçlüğü ile farkı 4’e çıkardı (56-52). Vassilis Spanoulis’in üçlüğüne Hidayet Türkoğlu’nun basketi ile karşılık veren milliler normal sürenin son 4 dakikasına girilirken üstünlüğünü korudu (58-55). Ömer Aşık ve Hidayet Türkoğlu ile serbest atış çizgisinde 4’de 2 isabet ile oynayan A Milli Takım, son 3 dakikaya da 60-57’lik skorla girdi. Ay Yıldızlılar, Hidayet Türkoğlu’nun üçlüğü ile farkı 6’ya çıkardı (63-57). Vassilis Spanoulis’in serbest atış çizgisindeki sayısı ve Nikos Zisis’in üçlüğü ile Yunanistan son dakikaya girilirken farkı 2’ye indirdi (63-61). Normal sürenin bitimine 47 saniye kala Ömer Onan ile kullandığı üç sayılık atışta başarılı olamayan milliler, Printezis’in üçlüğüne engel olamadı. Yunanistan son 36 saniyeye 63-64 önde girdi. Tanjevic’in aldığı mola sonrasında hücumda top kaybı yapan A Milli Takım taktik faul yaptı. Nikos Zisis ile serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet ile oynayan Yunanistan ise normal sürenin son 18 saniyesine 63-65 önde girdi. Aldığı mola sonrasında Ender Arslan ile son saniyede turnike bulan A Milli Takım skoru eşitledi. Normal süre de 65-65 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma periyoduna Ersan İlyasova’nın basketi ile başlayan A Milli Takım 67-65 öne geçti. Nikos Zisis’in serbest atışlardan ürettiği sayılarla eşitliği yakalayan Yunanistan, Vassilis Spanoulis’in üçlüğü ile 3 sayılık avantaj yakaladı (67-70). Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu ile kullandığı atışlarda isabet bulamayan milliler, Antonis Fotsis’in sayıları ile uzatma periyodunun son 3 dakikasına 67-72 geride girdi. Kerem Tunçeri’nin turnikesi ile Ay Yıldızlılar uzatma periyodunun son 1.44 dakikasına 69-72’lik skorla girdi. Yunanistan hücumunda 24 saniye süresi bitmesine rağmen hakemler topu 4 saniyelik hücum süresi ile rakibimize verdi. Bu hücumda Vassilis Spanoulis ile üçlük bulan Yunanistan, uzatma periyodunun son 1.16 dakikalık bölümüne 6 sayılık avantaj ile girdi (69-75). Ancak oyundan kopmayan ve Ersan İlyasova ile üçlük bulan A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu’nun turnikesi ile son 30 saniyeye 74-75’lik skorla girdi. Bitime 9.8 saniye kala Zisis ile serbest atış çizgisinde 2’de 1 isabet ile oynayan Yunanistan skoru 74-76’ya taşıdı. Son hücumda Ender Arslan ile kullandığı üçlükte isabet bulamayan A Milli Takım mücadeleden 74-76 mağlup ayrıldı.


SALON: Spodek Arena

TÜRKİYE (74): Sinan Güler 3 (2 ribaund), Ömer Onan 13 (2 asist), Ersan İlyasova 9 (7 ribaund), Semih Erden 2 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 9 (1 ribaund- 5 asist), Oğuz Savaş 8 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Aşık 9 (4 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 8, Barış Hersek, Hidayet Türkoğlu 13 (5 ribaund- 2 asist)

YUNANİSTAN (76): Kalampokis, Bourousis 11 (7 ribaund), Nikos Zisis 14 (7 ribaund- 1 asist), Spanoulis 23 (4 ribaund- 7 asist), Calathes, Fotsis 11 (13 ribaund- 1 asist), Printezis 6 (3 ribaund- 1 asist), Perperoglou 2 (3 ribaund- 2 asist), Schortsianitis 9 (6 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 14 - 17
2.PERİYOT: 12 - 12
3.PERİYOT: 20 - 18
4.PERİYOT: 19 - 18
1. UZATMA: 9 - 11

Türkiye - Yunanistan maçının detaylı istatistikleri için tıklayınız.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder