20 Eylül 2009 Pazar

İspanya, Yunanistan'ı farklı yenerek finale yükseldi



İspanya finalde!
Avrupa Şampiyonası’nda yarı final mücadelesinde Yunanistan’ı 82-64 yenen İspanya finale yükselen ilk takım oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İspanya üst üste basketler bularak skoru 7-2’ye getirdi. Bourousis ve Spanoulis’in sayıları ile oyunda tutunmaya çalışan Yunanistan skoru 7-7’ye getirdi. Bourousis’in sayısı ile ilk kez (9-10) öne geçen Yunanistan, Garbajosa ve Pau Gasol’un sayılarına engel olamadı. Fernandez’in de katkısıyla üstünlüğü ele geçiren İspanya farkı 8’e çıkardı (24-16). Yunanistan, Printezis ile sayılar bulsa da İspanya ilk periyodu 26-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda Felipe Reyes ve Juan Carlos Navarro’nun sayıları ile başlayan İspanya, Mumbru ve Marc Gasol’un da basketleri ile 8-0’lık seri yakaladı. İspanya farkı da 13’e çıkardı (34-21). Yunanistan farkı kapatmaya çalışsa da, Fernandez, Rubio ve Pau Gasol ile sayılar üretmeye devam eden İspanya soyunma odasına da 9 sayılık avantaj ile girdi (49-40).


İkinci yarıya Rubio’nun basketi ile başlayan İspanya, Pau Gasol’un turnikesi ve Fernandez’in üçlüğü ile farkı 16’ya çıkardı (58-42). Calathes, Printezis ve Spanoulis ile sayılar bulmasına karşın savunmada aksayan Yunanistan, İspanya’yı durduramadı. 29. dakikaya 16 sayılık avantaj ile giren İspanya son 10 dakikaya da 64-51’lik skorla girdi.

Final periyoduna Sergio Llull’un smacı ile başlayan İspanya, Carlos Cabezas’ın üçlüğü ile farkı açtı. 32. dakikaya 20 sayılık fark ile önde giren İspanya maçın kontrolünü de tamamen ele geçirdi. İspanya karşısında varlık gösteremeyen İspanya, Alex Mumbru ile üst üste üçlükler buldu. Kenardan gelen oyunculardan katkı almaya devam eden İspanya, Yunanistan karşısında son 5 dakikasına 21 sayılık fark ile önde girdiği karşılaşmadan 82-64 galip ayrıldı.

İspanya’da Pau Gasol 18 sayı- 6 ribaund ile takımının en skorer oyuncusu olurken, Rudy Fernandez 14 sayı- 4 ribaund, Sergio Llull ve Alex Mumbru 9’ar sayı, Carlos Cabezas ve Juan Carlos Navarro ise 8’er sayı ile maçı tamamladılar.

Yunanistan cephesinde Ioannis Bourousis 11 sayı- 7 ribaund ile takımının en etkili ismi olurken, Nick Calathes 10 sayı- 4 ribaund, Antonis Fotsis 8, iyi performans sergileyemeyen Vassilis Spanoulis ise 7 sayı ile oynadı.

İspanya - Yunanistan maçının detaylı istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder