8 Ekim 2009 Perşembe

Bornova, Türk Telekom'u 81-79 yendi



Bornova'dan sürpriz galibiyet.
Bursa’da Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda ikinci gün oynanan son maçta Bornova Belediyesi ile Türk Telekom karşı karşıya geldi. Maçtan 81-79’luk skorla İzmir temsilcisi galip ayrıldı. Joshua Shipp, 23 sayı, 9 ribaund, Albert Brown 17 sayı, 3 ribaund, Ivan Kojevic ise 15 sayı, 3 ribaund ve 7 asist ile maçı tamamladı.

Bornova Belediyesi, maçın ilk yarısında özellikle hücum ribaundlarındaki etkinliği ile ikinci top şanslarını iyi kullanarak 10 sayılık farka ulaştı. Türk Telekom toplamda 11 ribaund alırken, İzmir temsilcisi ilk yarıda 14’ü hücum olmak üzere toplam 20 ribaund almayı başardı ve rakibini de 9 top kaybına zorlayarak soyunma odasına 10 sayılık üstünlükle önde gitti. İkinci yarıda savunmasını biraz daha sertleştirerek rakibini hataya zorlayan Başkent temsilcisi, oyuna ortak olmak için gerekli sertliği sağlayamazken, bir ara farkı 2 sayıya kadar indirmesine rağmen yaptığı top kayıpları ile hücumda etkisiz kaldı. İzmir temsilcisinde dün olduğu gibi bugün de 3 yabancı oyuncu çift haneli rakamlara ulaşarak skor üretirken, Türk oyuncular da oyuna büyük katkı verdiler.

Maça Bornova Belediyesi, Albert Brown - Ivan Kojevic ikilisinin sayıları ile 8-0’lık bir seri ile başladı. Serkan Erdoğan’ın sayılarının ardından Ümit Sonkol’un basketi ile toparlanan Türk Telekom, Ivan Kojlevic’i durdurmakta zorlandı. Hüseyin Beşok’un basketlerine de hemen karşılık veren İzmir temsilcisi, iyi savunma yaptığı ve Umutcan Yıldırım’ın bulduğu sayılarla ilk periyodu 25-17 önde tamamladı.

İkinci periyoda Umutcan Yıldırım’ın basketi ile farkı 10 sayıya çıkartarak başlayan rakibi karşısında Türk Telekom, Murat Özyer’in molasının ardından Demond Mallet ile 3 sayılık bir basket bularak bu periyottaki ilk sayılarına ulaştı. İki takımın da skor bulmakta güçlük çektiği dakikaların sonrasında Ankara temsilcisi, Chris Lang ile serbest atışlardan, Ümit Sonkol ile de pota altından skor üreterek farkı eritmeye başladı ve Andre Owens’ın 3 sayılık basketi ile 16. dakikada farkı 3 sayıya indirdi (34-31). Mesut Ademoğlu- Albert Brown ikilisinin 3’er sayılık basketleriyle farkın daha fazla erimesine izin vermeyen Bornova Belediyesi, Joshua Shipp ile 8-0’lık bir seri yakaladı ve farkı tekrar 11 sayıya çıkarttı(42-31). Serkan Erdoğan ve Chris Lang’in hücumda etkin olduğu ilk yarının son bölümünde bu kez de Şahin Ekmen’in 3 sayılık basketine engel olamayan Türk Telekom, farkı azaltma isteğinde başarılı olamadı ve Bornova Belediyesi ilk yarıyı 48-38 önde kapattı.

İkinci yarıya Serkan Erdoğan’ın 3 sayılık basketi ile başlayan Türk Telekom, Umutcan Yıldırım ve Joshua Shipp’in basketlerine de Hüseyin Beşok ile hemen yanıt verdi. Maçın 26. dakikasına İzmir temsilcisi, 54-48 önde girdi. Ribaundlarda ilk yarıya oranla daha etkili olan Ankara temsilcisi, Ersin Dağlı’nın da skora katkı vermesiyle pota altından hücum organizasyonlarını gerçekleştirdi. Son periyoda Bornova Belediyesi, 67-60 üstün girdi.

Final periyoduna Ersin Dağlı- Demond Mallet ikilisinin sayıları ile başlayan ve farkı 2 sayıya indiren Türk Telekom, rakibinin üst üste hücumlardan boş döndüğü bölümlerde basit hatalar yaparak skor üstünlüğünü ele geçirme fırsatlarını iyi değerlendiremedi. Joshua Shipp’in basketi ile 3 dakikalık suskunluğunu bozan İzmir temsilcisi, mücadelenin son 5 dakikasına da 74-68 önde girdi. Andre Owens’ın 3’er sayılık basketleri ile maçtan kopmayan Türk Telekom, son 2 dakikaya girilirken maçta ilk kez Hüseyin Beşok’un basketi ile öne geçti (74-75). Maçı bırakmayan Bornova Belediyesi son 40 saniyede maçta tekrar dengeyi kurdu ve bitime 1 saniye kala kullandığı serbest atışları sayıya çevirerek maçtan 81-79 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Elif İnci, Alper Özgök, Can Atsüren

BORNOVA BLD (81): Joshua Shipp 23 (9 ribaund), Umutcan Özyıldırım 11, Şahin Ekmen 6 (4 ribaund, 1 asist), Albert Brown 17 (3 ribaund), Mesut Ademoğlu 3 (4 ribaund, 3 asist), Ivan Kojevic 15 (3 ribaund, 7 asist), Can Terzioğlu (2 ribaund, 1 asist), Frank Elegar 2 (6 ribaund, 1 asist), Serdar Yavuz 4 (1 ribaund, 1 asist)

TÜRK TELEKOM (79): Chris Lang 8 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 11 (5 ribaund, 5 asist), Lamayn Wilson 4 (6 ribaund, 3 asist), Bekir Yarangüme 3 (2 ribaund, 3 asist), Hüseyin Beşok 16 (8 ribaund), Andre Owens 12 (1 ribaund, 3 asist), Soner Şentürk 2, asist), Ersin Dağlı 6 (2 ribaund), Ümit Sonkol 8 (4 ribaund, 1 asist), Demond Mallet 9 (4 ribaund, 3 asist),

1.PERİYOT: 25-17
2.PERİYOT: 23-21
3.PERİYOT: 19-22
4.PERİYOT: 14-19


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda oynanan Bornova Belediyesi-Türk Telekom maçın ardından takımlarının antrenör ve oyuncuları değerlendirmelerde bulundu.

Bursa’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası B Grubu mücadelesinde Türk Telekom’u yenen Bornova Belediyesi iki de iki yaptı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına Bornova Belediyesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu ve oyuncusu Mesut Ademoğlu ile Türk Telekom antrenörü Murat Özyer katıldı.

Bornova Belediyesi antrenörü Aclan Kavasoğlu, baştan sona önde götürdükleri karşılaşmadan galip geldiklerini söylerken, “Ancak son bölümlerde bazı hatalar yaptık. Kötü oynadığımız zamanlarda bile değer yapabilecek şeyleri oluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Çok yeni bir takımız. Özellikle Türk oyuncularımızın çabası Türk basketbolu için önemli bir göstergedir. Bugüne kadar süre alamamış fazla oynayamamış oyuncuların görev verildiğinde özveri ile oynamaları basketbol adına oldukça güzel bir olay. Bunları skora yansıtmak önemli ve bugün Türk Telekom karşısında bunu başardık. Savaşan ve mücadele eden bir ekibiz. İnşallah yarın da kazanıp buradan 3’te 3 yaparak İzmir’e döneriz” diye konuştu.

Mesut Ademoğlu ise Türk Telekom gibi zorlu bir rakibi mağlup ettikleri için mutlu olduklarını belirtirken, “Bugün sahada mücadele eden ve kenarda oturan herkes elinden gelen en iyi mücadeleyi verdi. Birbirimize güven verdik. Hocamızın verdiği taktikleri uygulamaya çalıştık. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Yarın oynayacağımız maçı da kazanarak 3’te 3 yapmak istiyoruz” dedi.

Türk Telekom antrenörü Murat Özyer ise turnuvaların süprizlere açık olduğunu ifade ederken, “Turnuva başında süprizlerin olacağını söylemiştik ama bu süprizleri yaşamak bizim için kötü oldu. Bornova2yı tebrik ediyorum.iyi mücadele etti. Tüm takımlar için yarın zor bir gün olacak. Herkes aynı konsantre içerisinde turnuvayı en iyi şekilde bitirmek için mücadele edecek. Biz de en iyi şekilde turnuvayı tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.













TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder