28 Ekim 2009 Çarşamba

Fenerbahçe'den iyi başlangıç



Fenerbahçe ilk maçını kazandı.
Ülkemizi Bayanlar Euroleague’de temsil eden Fenerbahçe, D Grubu'ndaki ilk maçında Lotos Gdynia'yı 75-67'lik skorla mağlup etti.

Ivana Matovic ile Penny Taylor'ın karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede temsilcimiz Fenerbahçe, Nicole Powell'ın üç sayı isabetiyle ikinci dakikada durumu 8-2 yaptı. Paulina Pawlak'ın üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozan Lotos Gdynia, Matovic'in de boyalı alandan bulduğu basketle farkı 1 sayıya indirdi (8-7). Birsel Vardarlı'nın pasını iyi değerlendiren Penny Taylor'ın basketi ve pota altından da Nevriye Yılmaz'ın turnikesiyle Sarı Laciverliler durumu 15-9 yaptı. Mola alan konuk ekip, aranın ardından kenar oyununda Shameka Christon ile orta mesafeden basket buldu. Son dakika içerisinde Esmeral Tunçluer ile hücumları iyi değerlendiren temsilcimiz, ilk çeyreği de 23-13 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Fenerbahçe, Nicole Powell'ın üç sayı isabetiyle farkı 13 sayıya çıkarttı (26-13). Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Nevin Nevlin ile boyalı alandan ve Birsel Vardarlı ile de turnike basket kaydeden temsilcimiz, durumu da 30-13'e getirdi. Mola alan Lotos Gdynia, ikinci çeyrekteki ilk basketini Erin Philips ile üç sayı çizgisinin gerisinden buldu. Temponun düştüğü bu bölümde iki takımda skor üretmekte sıkıntı yaşarken, temsilcimiz 15.dakikaya girilirken mola aldı. Savunmasını sertleştiren konuk ekip, hücumlarda da Pawlak ile Matovic'e top indirerek farkı 11 sayıya indirdi (32-21). Toparlanan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı'nın üç sayı isabeti ve Tammy Sutton-Brown'ın da turnikesi ile durumu 38-21'e getirdi. Son bölümde skor avantajını koruyan temsilcimiz, devre sonunda soyunma odasına 44-29 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikası içerisinde pota altı mücadelesi sırasında yüzüne darbe alan Nevriye Yılmaz kenara alınırken, temsilcimiz Fenerbahçe hücumda Birsel Vardarlı ile pota altı basketi buldu. Shameka Christon'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla ikinci yarıdaki ilk sayılarını bulan Lotos Gdynia, Magdalena Leciejewska'nın da orta mesafeden bulduğu basketle 23.dakikada durumu 46-33'e getirdi. Devreye giren Nicole Powell üç sayı isabeti bulurken, Tammy Sutton-Brown'a da yaptığı asistle temsilcimiz skoru 51-33 yaptı. Savunmasını sertleştiren Sarı Lacivertliler, hücumlarda da Sutton-Brown, Esmeral Tunçluer ve Birsel Vardarlı'nın sayılarıyla farkı 22 sayıya çıkarttı (55-33). Bu dakikadan sonra özellikle Birsel ile dış atışları iyi değerlendiren ve savunmada da rakibine kolay sayı şansı vermeyen Fenerbahçe, periyodu da 63-45 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna hücumda tutuk başlayan temsilcimiz karşısında Lotos Gdynia, Emilija Podrug ve Magdalena Leciejewska ikilisiyle dört sayı birden bularak skoru 63-49'a getirdi. Mola alan temsilcimiz, aranın ardından da hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşadı. Hücumda basket bulmakta zorlandığımız dördüncü çeyrekte Erin Philips ile serbest atışları değerlendiren konuk ekip, farkı da 12 sayıya indirdi. İkinci molasını da alan Fenerbahçe'de Podrug'un faul çizgisinden bulduğu iki sayı sonrasında temsilcimiz, Nevriye Yılmaz ile dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını kaydetti. Pota altında Tomialowicz'in pasını iyi değerlendiren Matovic'in turnikesiyle farkı tek haneli sayılara indiren Lotos Gdynia, Sosnowska'nın da serbest atışlarıyla farkı 6 sayıya indirdi (65-59). Bu dakikadan sonra taktik faulleri iyi değerlendiren temsilcimiz Fenerbahçe, karşılaşmadan da 75-67 galibiyetle ayrıldı.

FENERBAHÇE (75): Melike Bakırcıoğlu (1 asist), Birsel Vardarlı 13 (2 ribaund- 13 asist), Esmeral Tunçluer 7 (2 ribaund- 5 asist), Nicole Powel 18 (6 ribaund- 3 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 2 asist), Penny Taylor 13 (4 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 11 (5 ribaund), Nevin Nevlin 5 (5 ribaund)

LOTOS GDYNİA (67): Shameka Christon 4 (5 ribaund- 2 asist), Paulina Pawlak 7 (1 asist), Erin Philips 11 (4 ribaund- 1 asist), Olivia Tomialowicz 6 (2 asist), Emilija Podrug 14 (5 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 16 (3 ribaund- 4 asist), Magdalena Leciejewska 7 (4 ribaund), Klaudia Sosnowska 2

1.PERİYOT: 23-13
2.PERİYOT: 21-16
3.PERİYOT: 19-16
4.PERİYOT: 12-22

Maç raporu ve istatistikler için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder