28 Ekim 2009 Çarşamba

Galatasaray, Euroleague'e galibiyetle başladı



Taranto'ya geçiş izni yok!..
Bayanlar Euroleague’deki temsilcilerimizden Galatasaray, Cras Basket Taranto’yu 76-64 yenerek Avrupa macerasına galibiyet ile başladı.

Karşılaşma iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Galatasaray maçtaki ilk sayısını Sophia Young’un elinden bulurken Cras Basket Taranto ise ilk sayısını Siccardi’nin elinden üretti. Maçın ilk dakikalarında iki takım da temkinli bir oyun sergilerken karşılıklı sayılar üretildi. Sophia Young ve Ivana Vecerova’nın sayılarıyla skor üstünlüğünü eline geçiren temsilcimiz ilk çeyreğin son 5 dakikalık bölümüne de 10-8 önde girdi. Bu dakikadan sonra da iki takım karşılıklı sayılar üretmeye devam etti. Galatasaray pota altında Ivana Vecorava ve Yelena Leuchenka ikilisi ile dış atışlarda da Jlia Perkins ile sayılar bulmaya devam etti. İlk çeyreğin son dakikası içinde üst üste sayılar üreten Sarı Kırmızılılar çeyreği de 19-15 önde tamamladı.

İkinci periyodun hemen başında sert bir savunma ortaya koyan Galatasaray, rakibinin sayı yollarını kapayarak hızlı hücumlardan sayılar üretmeye başladı. Işıl Alben, Esra Şencebe ve Nilay Yiğit’in de skora katkı vermesiyle skor üstünlüğünü sürdüren Sarı Kırmızılılar farkı arttırmaya başladı. Yasemin Horasan’ın serbest atıştan kazandırdığı sayılarla skoru 25-17’ye getiren temsilcimiz ilk yarının son 5 dakikasına da 27-19 önde girdi. Esra Şencebe’nin 3 sayılık basketiyle skoru 30-19’a taşıyan Galatasaray, devrenin son bölümlerinde savunmasını daha da arttırdı. Cras Basket Taranto’nun dış atışlarda düşük şut yüzdesi ile oynamasını iyi değerlendiren ve pota altını da iyi savunan temsilcimiz devrenin son 2 dakikasına girilirken farkı da 20 sayıya çıkardı (43-23) Bu dakikadan sonra da üstünlüğünü sürdüren Galatasaray ilk yarıyı 47-25 önde tamamladı.

İkinci yarının hemen başında Wambe’nin serbest atışlarıyla sayı bulan Cras Basket Taranto Galatasaray’ın Nilay Yiğiit’in elinden bulduğu üçlüğe engel olamadı ve skor 50-30 oldu. Bu dakikadan sonra ise her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun sergiledi ve hücumlardan boş döndü. Yelena Leuchenka ile üst üste sayılar üreten Galatasaray rakibinin Wambe ve Brunson ikilisi ile bulduğu sayılara engel olamadı ve üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına 56-48 önde girdi. Farkın 8 sayıya kadar inmesinin ardından Cras Basket Taranto savunmasını daha çok arttırdı. Galatasaray Jlia Perkins ile serbest atışlardan 1 sayı üreterek son dakikaya 57-48 önde girdi. Greco’nun basketiyle konuk ekip skoru 57-50 yaptı ve üçüncü çeyrek bu skorla sona erdi.

Galatasaray, final çeyreğine Yasemin Horasan’ın elinden bulduğu sayı ile başladı. Savunması ile rakibine sayı şansı vermeyen Sarı Kırmızlılar final periyodunun ilk bölümünde üst üste de sayılar buldu. Yasemin Horasan, Sophia Young ve Nilay Yiğit ile sayılar üreten Galatasaray farkı yeniden arttırarak skoru 65-50’ye taşıdı. Bu dakikadan sonra Mahoney ve Montagnino ile sayılar üreten Cras Basket Taranto skoru 67-58’e kadar getirdi. Jlia Perkins ve Yasemin Horasan ile yeniden sayı üretmeye başlayan Galatasaray maçın bitimine 4 dakika kala skoru 71-58 yaptı. İki takım da bu dakikadan sonra karşılıklı sayılar üretirken Galatasaray, karşılaşmayı 76-64 kazandı.

GALATASARAY: Ivana Vecerova 4 (6 ribaund, 1 asist), Nilay Yiğit 10 (3 asist), Işıl Alben 2 (1 ribaund, 2 asist), Yelena Leuchenka 12 (5 ribaund, 3 asist), Yasemin Horasan 12 (9 ribaund, 1 asist), Jlia Perkins 15 (1 ribaund, 4 asist), Sophia Young 15 (8 ribaund, 1 asist), Esra Şencebe 6 (2 ribaund, 1 asist)

CRAS BASKET TARANTO: Megan Mahoney 11 (2 ribaund, 3 asist), Valentina Siccardi 5 (2 ribaund), Michelle Greco 6 (1 ribaund, 1 asist), Ilisaine David (3 ribaund, 2 asist), Jami Montagnino 6 (1 asist), Kathy Wambe 11 (5 asist), Elodie Godin 8 (5 ribaund), Rebekkah Brunson 17 (7 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 19-15
2.PERİYOT: 28-10
3.PERİYOT: 10-25
4.PERİYOT: 19-14

Maç raporu ve istatistikler için tıklayınız.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder