24 Ekim 2009 Cumartesi

Fenerbahçe Ülker, Erdemir'i uzatmada geçti



F.Bahçe Ülker, deplasmanda galip...
Beko Basketbol Ligi’nin ikinci haftasında oynanan maçta uzatma periyodu sonunda Fenerbahçe Ülker, Erdemir’i 101-93 mağlup etti.

Ligin ikinci haftasında Erdemir, Fenerbahçe Ülker’i konuk etti. Normal süresi 80-80 eşitlikle tamamlanan maçtan İstanbul temsilcisi 101-93 galip ayrıldı. Emir Preldzic, 20 sayı ve 8 ribaund ile maçı tamamlarken galibiyete önemli rol oynadı.

Mücadeleye Fenerbahçe Ülker, Semih Erden ve Gordon Giricek’in, Erdemir ise Adam Funk ve Hakan Köseoğlu’un sayıları ile başladı. Erkan Veyseloğlu ve Mohamed Kone ile etkili olan ev sahibi takım, 4. dakikayı 11-10 önde geçti. Willie Solomon’un basketi ile öne geçen Sarı Lacivertliler, Leon Williams’ı durdurmakta zorlansa da ilk periyodu Ömer Aşık’ın sayıları ile 16-21 önde tamamladı.

İkinci periyoda alan savunması yaparak başlayan Erdemir, rakibini dış atışlara zorladı ancak savunma ribaundlarında etkisiz kaldı. İstanbul temsilcisi 4 hücumdan sayı çıkaramayınca Erdemir, Ramel Curry ve Erkan Veyseloğlu’nun sayıları ile 6-0’lık bir seri yakalayarak tekrar öne geçti(22-21). Suskunluğunu Emir Preldzic ve Semih Erden ile bozan konuk takım, Leon Williams’ın sayılarına engel olamadı ve Ereğli temsilcisi, 15. dakikaya 28-25 önde girdi. Alan savunmasına karşı topu pota altında Ömer Aşık ile buluşturan Fenerbahçe Ülker, farkın açılmasına izin vermedi. Ömer Onan’ın ardından Lynn Greer’ın basketi ile toparlanan Sarı Lacivertliler, 6 sayılık üstünlüğü ulaşırken, Erdemir, Leon Williams ve Hakan Köseoğlu ile etkili oldu ve soyunma odasına 39-38 önde gitti.

İkinci yarıya Emir Preldzic ve Ömer Onan’ın basketleri ile başlayan konuk takım, savunma direncini arttırarak, 7-0’lık bir seri yakaladı. Yaklaşık 3 dakikalık suskunluğunu serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla bozan Erdemir, Willie Solomon ve Tarence Kinsey’i durduramadı. Üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle Fenerbahçe Ülker farkı 25. dakikada 10 sayıya çıkarttı (43-53). Erdemir, Erkan Veyseloğlu’nun ve Leon Williams’ın sayıları ile 12 sayıya yükselen farkı 5 sayıya indirirken skoru da 54-59’a taşıdı. Semih Erden’in basketine Emre Ekim ile karşılık veren ev sahibi takım, son periyoda 56-61 geride girdi.

Final periyoduna iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Erdemir, Adam Funk ve Ramel Curry, Fenerbahçe Ülker ise Gordon Giricek ve Lynn Greer ile skor buldu. Emre Ekim’in 3 sayılık basketinin ardından Ramel Curry ile üst üste basketler bularak oyunda kalmayı başaran Ereğli temsilcisi, Hakan Köseoğlu’nun 3 sayılık basketi ile son 3.5 dakikaya 1 sayı geride girdi (72-73). Rakibinin hücumdan boş dönmesinin ardından Leon Williams ile skor üstünlüğünü ele geçiren Erdemir, Tarence Kinsey’in basketine de Leon Williams ile karşılık verdi. Son dakika içinde daha az hata ile oynayan ev sahibi takım, Hakan Köseoğlu’nun basketinin ardından, Willie Solomon’un basket faulden kazandırdığı 3 sayı ile farkı 1 sayıya indirdi. Erdemir, kendisine yapılan taktik faulüden Erkan Veyseloğlu tek sayı bulurken, Ömer Onan hızlı hücumdan bulduğu basket ile skorda dengeyi kurdu ve maçın normal süresi 80-80 berabere bitti.

Uzatma periyodunda Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic’in boyalı alandan ve 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle başlarken, Erdemir bu sayılara Hakan Köseoğlu ile hemen cevap verdi. Sarı Lacivertliler, Lynn Greer ile ev sahibi takım ise Leon Williams ile serbest atışlardan skor buldu. Emir Preldzic’in 3 sayılık basketine de Ramel Curry ile cevap veren Ereğli temsilcisi Emir Preldzic’i durdurmakta zorlandı. Nefesleri kesen maçın son dakikasını daha az hata ile oynayan konuk takım, maçtan 93-101 galip ayrıldı.

SALON: Edremir Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Serdar Ünal, Murat Ciner

ERDEMİR (93): Adam Funk 4 (3 ribaund,1 asist), Erdal Bibo 5, Hakan Köseoğlu 19 (9 asist), Mohamed Kone 2 (3 ribaund), Leon Williams 30 (13 ribaund), Ramel Curry 16 (5 ribaund, 4 asist), Erkan Veyseloğlu 12 (1 ribaund, 3 asist), Emre Ekim 5 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (101): Willie Solomon 12 (1 ribaund, 2 asist), Ömer Onan 15 (1 ribaund, 1 asist), Rasim Başak (2 ribaund), Semih Erden 9 (8 ribaund), Gordon Giricek 9 (1 ribaund, 1 asist), Kaan Mrsic, Lynn Greer 12 (2 ribaund, 1 asist), Oğuz Savaş (2 ribaund), Tarence Kinsey 15 (4 ribaund), Ömer Aşık 9 (8 ribaund), Emir Preldzic 20 (8 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 16-21
2.PERİYOT: 23-17
3.PERİYOT: 17-23
4.PERİYOT: 24-19
1.UZATMA: 13-21






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder