12 Ekim 2009 Pazartesi

Efes Pilsen, Oyak Renault'u farklı yendi



Efes Pilsen savunmasıyla...
Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda son gün karşılaşmalarının ilkinde Efes Pilsen, Oyak Renault’u 76-51 mağlup ederek Kepez Belediyesi-Beşiktaş Cola Turka maçının sonucunu beklemeye başladı.

İzmir’de Teknosa Türkiye Kupası A Grubu’nda bugün oynan ilk maçta Efes Pilsen ile Oyak Renault karşı karşıya geldi. Maçtan İstanbul temsilcisi, 76-51 galip ayrıldı. Kaya Peker, 22 sayı, 9 ribaund ile maçı tamamlayarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Karşılaşmanın MVP'si ise Efes Pilsen'den Kaya Peker oldu. Oyuncuya ödülünü İzmir Basketbol İl Temsilcisi Halil Öztürk verdi.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken Efes Pilsen, Kaya Peker, Oyak Renault ise Ali Erdoğan ve Joshua Heytvelt ile skor üretti. Maçın 6. dakikası 11-11 eşitlikle geçilirken, İstanbul temsilcisi, Bootsy Thornton ve Bostjan Nachbar ile basketler bularak ilk periyodu 15-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Bootsy Thornton ve Charles Smith ile hızlı başlayan Lacivert Beyazlılar, 12. dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (17-24). Alparslan Uruk ve Mutlu Demir ile üst üste basketler bulan Oyak Renault, 15. dakikaya girilirken 2 sayılık üstünlüğü ele geçirdi (26-24). Bootsy Thornton-Charles Smith ikilisi ile potasında gördüğü basketlere karşılık veren Efes Pilsen, Kaya Peker’in de sayıları ile tekrar üstünlüğü ele geçirerek ilk yarıyı 30-36 önde kapattı.

İkinci yarıya Kaya Peker’in üst üste bulduğu basketlerle başlayan Lacivert Beyazlılar,
Mike Rose ve Joshua Heytvelt’in 3 sayılık basketlerine de Bootsy Thornton ve Bostjan Nachbar ile karşılık verdi. Mücadelenin 26. dakikasını 38-46 önde geçen Efes Pilsen, serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son periyoda 43-54 önde girdi.

Final periyoduna da Kaya Peker’in arka akya bulduğu basketlerle başlayan İstanbul temsilcisi, sert savunması ile potasında kolay sayıya izin vermedi. Igor Rakocevic’in basketin ardından farkı 15 sayıya çıkartan Lacivert Beyazlılar, son 6 dakikaya 45-60 önde girdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden Bostjan Nachbar, Sinan Güler ve Preston Shumpert ile etkili olmaya devam eden Efes Pilsen oyunun kontrolünü elinde tutarak maçtan 51-76 galip ayrıldı.

SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Kaan Büyükçil, Serkan Sert

OYAK RENAULT (51): Ahmet Ali Erdoğan 7 (2 asist), Alpaslan Uruk 9 (5 ribaund, 1 asist), Nedim Dal 2 (3 ribaund, 1 asist), Mike Rose 13 (3 ribaund, 1 asist), Tufan Önen (2 ribaund), Wink Adams (9 ribaund, 2 asist), Joshua Heytvelt 11 (3 ribaund, 1 asist), Mutlu Demir 9 (8 ribaund)

EFES PİLSEN (76):Charles Smith 10 (1 asist), Igor Rakocevic 9 (2 ribaund, 2 asist), Preston Shumpert 3 (5 ribaund, 1 asist), Kerem Tunçeri (1 ribaund), Bootsy Thornton 17 (5 ribaund, 1 asist), Kaya Peker 22 (9 ribaund, 2 asist), Bostjan Nachbar 8 (6 ribaund, 1 asist),Sinan Güler 3 (5 ribaund, 3 asist), Ender Arslan (1 ribaund, 5 asist), Ali Işık 4 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 15-18
2.PERİYOT: 15-18
3.PERİYOT: 13-18
4.PERİYOT: 8 -22


Maç sonu röportajlar
İzmir’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası eleme grubu maçlarından Oyak Renault – Efes Pilsen maçı sonrasında antrenörler basın toplantısına katıldılar.

Oyak Renault antrenörü Yücel Platin, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bizim için kötü bir turnuva oldu. 3 maçta çok varlık gösteremedik. Bizim için iyi olan taraf 3 sert rakibe karşı kendimizi ve hatalarımızı gördük. Yapmamız gereken işleri gördük. Gerçek hayat başlıyor. Zor bir sezon bizi bekliyor ve üstesinden geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.



Efes Pilsen yardımcı antrenörü Ufuk Sarıca ise “Dün ki mağlubiyetin moral bozukluğu vardı. Sonuçta turnuva oynuyoruz ve şansımızın devam etmesi için kazanmamız gerekiyordu. Müdafaa kısmında iyi oynadık. Dün ki kadar skor yapamadık ama rahat bir galibiyet oldu. Kazanmamız gereken bir maçı kazandık. Bundan sonraki çokta elimizde değil. Sonuca göre devam edip etmeyeceğimizi göreceğiz” şeklinde konuştu.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder