10 Ekim 2009 Cumartesi

Mersin, Tofaş'ı 72-61 mağlup etti



Mersin, ikinci yarıda açıldı...
Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda ilk günün oynanan ikinci maçta Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tofaş’ı 72-61 yendi.

Konya’da bugün başlayan Teknosa Türkiye Kupası C Grubu maçlarının ikincisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tofaş karşı karşıya geldi. Maçtan Mersin temsilcisi 72-61 galip ayrıldı.

İlk 20 dakikalık bölümde iki takım da birbirlerine karşı üstünlük kurmakta zorlanırken istatistiklere yansıyan verilerde de eşitlik vardı. Üçüncü periyodun büyük bölümünde savunmalar galip gelirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi son periyodun başında yakaladığı 10-0’lık seri ile maçın düğümünü çözdü. İnanç Koç, 17 sayı, 9 ribaund ve 5 asist ile Mersin temsilcisinin galibiyetinde önemli rol oynarken, James Edward Baron, 15, Richard Frahm da 10 sayı ile mücadele etti.

Maçın yıldızı Mersin temsilcisinden İnanç Koç oldu. İnanç'a ödülünü Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş verdi.

Maça Mersin Büyükşehir Belediyesi, Richard Frahm’ın basketleri ile başlarken, Tofaş, Can Altıntığ-Cihad Şahin ikilisi ile rakip potada etkili oldu ve 7. dakikayı 12-13 önde geçti. Mersin temsilcisinin hücumda durgun olduğu dakikaları Mehmet Yağmur ve İlkan Karman ile iyi değerlendiren Tofaş, ilk periyodu 16-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda 3 sayı çizgisinin gerisinden James Edward Baron’un bulduğu basket ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, İlkan Karaman ve Orcun Göllü’nün sayılarına da Asım Pars ile yanıt verdi. birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın mücadelesinde 16. dakikaya 23-23 eşitlikle girildi. Marcus Couisin ile skor üreten rakibi karşısında Marko Kolaric-Can Altıntığ ikilisi ile etkili olan Bursa temsilcisi, oyundaki dengeyi korudu. Richard Frahm’ın 3 sayılık basketinin ardından serbest atışlardan skor bulan Mersin temsilcisi, Can Altıntığ’ı durdurmakta zorlansa da ilk yarıyı 37-35 önde kapattı.

İkinci yarıya tutuk başlayan takımlar, 4 dakika boyunca skor üretemediler. Mersin temsilcisi serbest atıştan bulduğu tek sayı ile suskunluğunu bozarken, Tofaş, bu periyottaki ilk basketini Sean Morgan ile buldu. Maçın 25. dakikasında İnanç Koç’un bulduğu 3 sayılık basketin ardından Tofaş da serbest atıştan sadece 1 sayı üretebildi. Richard Frahm- James Edward Baron ikilisinin basketlerine Sean Morgan ve Mehmet Yağmur ile karşılık veren Bursa temsilcisi, rakibinin farkı arttırma çabalarını sonuçsuz baraktı. Mersin Büyükşehir Belediyesi son periyoda 52-48 önde girdi.

Maçın son 10 dakikalık bölümüne İnanç Koç’un üst üste bulduğu basketlerle başlayan Mersin temsilcisi, yakaladığı 10-0’lık seri ile maçta ilk kez 14 sayılık farka ulaştı (62-48). Skor üretmekte oldukça zorlanan Bursa temsilcisi, 4 dakikada sadece 2 sayı bulurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi son 5 dakikasına 66-50 önde girdiği maçtan 72-61 galip ayrıldı.

SALON: Selçuk Üniversitesi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Halil Baldemir, Aydın Karaçam

MERSİN BŞB (72): Asım Pars 9 (6 ribaund, 1 asist), Nedim Yücel 5 (3 ribaund), Nenad Mijatovic 6 (4 ribaund, 3 asist), İnanç Koç 17 (9 ribaund, 5 asist), Onur Aydın 2 (1 ribaund), James Edward Baron 15 (3 ribaund, 3 asist), Richard Frahm 10 (5 ribaund, 2 asist), Marcus Couisin 8 (2 ribaund),

TOFAŞ (61): Mehmet Yağmur 9 (2 ribaund, 6 asist), Orçun Göllü 6 (1 ribaund, 1 asist), Melih Sevda 4 (1 ribaund), Can Altıntığ 12 (2 ribaund, 1 asist), Lamar Edward Buttler 3 (5 ribaund, 1 asist), Cihad Şahin 11 (8 ribaund, 2 asist), Nezih Özbakır 3 (1 asist), Sean Morgan 6 (8 ribaund, 1 asist), Marko Kolaric 4 (6 ribaund, 2 asist), İlkan Karaman 3 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 16-18
2.PERİYOT: 21-17
3.PERİYOT: 15-13
4.PERİYOT: 20-13


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası C Grubu’nda oynanan Mersin Büyükşehir Belediyesi-Toaş maçının ardından antrenör ve oyuncular maç ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında günü galibiyetle kapatan Mersin temsilcisinin antrenörü Ahmet Kandemir, turnuvanın diğer iki maçında hücumda daha dikkatli olmaları gerektiklerini belirterek, “Tofaş takımı özellikle bizim uzunlarımıza karşı baskılı savunma yaparak oyun düzenimizi bozdular. Rakibin sertliğine karşı hücumda çok top kaybı yaptık. Yaptığımız savunma değişikliği ile maçı lehimize çevirmeyi başardık. Potamızda 61 sayı gördüğümüz maçta 14 sayı da top kayıplarından dolayı yedik. Savunmada bir problemimiz yok ancak hücumda eksiklerimiz var. Diğer iki maçı daha dikkatli oynamak zorundayız” dedi.

Tofaş Yardımcı Antrenörü Mustafa Derin, ilk 3 periyotta başa baş oynadıklarını vurgulayarak, “Son periyodun ilk dakikalarında yaptığımız hatalar yüzünden 10 sayı geriye düştük. Kalan 5 dakikada toparlanamadık ve kaybettik. Yarın daha iyi oynayacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Bursa temsilcisinin oyuncusu Can Altıntığ ise ilk yarıda iyi oynadıklarını ifade ederek, “İkinci devre özellikle hücumda kendi düzenimizden çıkarak iyi hücum edemedik. Bu hatalar savunma direncimizi de düşürdü. Basit hatalardan dolayı potamızda çok sayı gördük. Böyle takımlara karşı bu tip basit hatalar yaparsak kazanmak zor olur. Bir an önce toparlanarak yarın kazanmak istiyoruz” dedi.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder