9 Ekim 2009 Cuma

Darüşşafaka, Aliağa karşısında zorlanmadı.



Daçka, Aliağa'yı farklı yendi.
Mersin’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası D Grubu mücadelesinde Darüşşafaka Cooper Tires, Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaştığı Aliağa Petkim’i 87-67 yendi.

Darüşşafaka Cooper Tires'da Melih Mahmutoğlu, 19 sayı- 5 ribaund ve 1 asistlik performansı ile "Maçın Yıldızı" ödülüne layık görüldü. Melih Mahmutoğlu'na ödülünü Mersin Basketbol İl Temsilcisi Mustafa Arda takdim etti.

Bu sonuçla Teknosa Türkiye Kupası’ndaki ilk galibiyetini alan Darüşşafaka Cooper Tires, D Grubu’nu 3. sırada tamamladı. Üçüncü maçından da yenilgiyle ayrılan Aliağa Petkim ise D Grubu’nu 4. sırada bitirdi.

Karşılaşmaya Connor Atchley’in smacı ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Mateo Kedzo’nun sayılarına Jermareo Davidson ve Connor Atchley ile yanıt verdi (2-6). İyi savunma yapan Darüşşafaka Cooper Tires, Melih Mahmutoğlu ile üst üste basketler bularak farkı 7 sayıya çıkardı (4-11). Lorenzo Gordon ve Mateo Kedzo ile sayılar bulan Aliağa Petkim, Aleksej Nesovic’in de sayıları ile farkı 4’e indirdi (9-13). Ancak Hakan Demirel ve Melih Mahmutoğlu’nun basketleri ile farkı tekrar açan İstanbul temsilcisi, Stefan Jackson ve Hakan Demirel’in de katkısıyla ilk periyodu 18-23 önde tamamladı.

İkinci periyoda Melih Mahmutoğlu’nun turnikesi ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Mateo Kedzo’nun sayılarına Bora Hun Paçun ve Can Özcan ikilisinin 6-0’lık serisi ile karşılık verdi (20-31). Chris Johnson’ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla bu seriye son veren Aliağa Petkim, Lorenzo Gordon ve Reha Öz ile basketler bulsa da savunmada aksadı. Connor Atchley ile üst üste sayılar bulan İstanbul temsilcisi farkı tekrar çift haneli sayılara çıkarırken üstünlüğünü sürdürdü. Darüşşafaka Cooper Tires mücadelenin ilk yarısını da 30-41’lik skorla girdi.

İkinci yarıya Jermareo Davidson’un basketi ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Kedzo’nun sayılarına yine Davidson ile karşılık verdi. Dış atıştan da Melih Mahmutoğlu ile etkili olan Darüşşafaka Cooper Tires, Hakan Demirel’in turnikesi ile farkı açtı. Savunmasını sertleştiren İstanbul temsilcisi, Melih Mahmutoğlu ile üst üste üçlükler bulmaya devam etti. Connor Atchley, Alper Özcan ve Orhan Hacıyeva ile üst üste basketler bulan Darüşşafaka Cooper Tires, İzmir ekibi karşısında farkı açmaya devam ederken son 10 dakikaya 44-70’lik skorla girdi.

Final periyoduna Connor Atchley’in üçlüğü ile başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Ceyhun Altay’ın sayılarına yine Atchley ile yanıt verdi. Aliağa Petkim, Ceyhun Altay ve Chris Johnson ile sayılar bulsa da farkı eritemedi. Bora Hun Paçun ile boyalı alanda basketler bulan Darüşşafaka Cooper Tires, normal sürenin son 5 dakikasına 23 sayılık avantaj ile girdi (56-79). Chris Johnson ve Aleksej Nesovic ile sayılar bulan Aliağa Petkim, Orhan Hacıyeva ve Jermareo Davidson’u durduramadı. Kolay basketler üretmeye devam eden Darüşşafaka Cooper Tires, Jarmereo Davidson ile üst üste basketler bularak mücadeleden 20 sayılık fark ile 87-67 galip ayrıldı.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Tunçtan Durmuşcan, Yener Yılmaz

ALİAĞA PETKİM (67): Mustafa Baki Görür (1 ribaund), Mateo Kedzo 23 (7 ribaund- 1 asist), Berkay Sahillioğlu, Reha Öz 4 (2 ribaund- 1 asist), Hazer Avcı, Chris Johnson 11 (12 ribaund- 1 asist), Ogün Sevinç (1 ribaund), Ceyhun Altay 9 (2 ribaund- 1 asist), Kaan Üner (1 ribaund- 1 asist), Lorenzo Gordon 8 (2 ribaund), Aleksej Nesovic 12 (4 ribaund- 2 asist)

DARÜŞŞAFAKA COOPER TIRES (87): Melih Mahmutoğlu 19 (5 ribaund- 1 asist), Orhan Hacıyeva 3 (1 ribaund), Kadir Çipa 2 (2 ribaund), Bora Hun Paçun 8 (2 ribaund), Stefan Jackson 3 (7 ribaund- 6 asist), Burak Selen (1 ribaund), Hakan Demirel 8 (2 ribaund- 2 asist), Connor Atchley 23 (7 ribaund- 1 asist), Alper Özcan 2 (1 ribaund- 1 asist), Polat Kaya (1 ribaund- 1 asist), Jermaero Davidson 17 (6 ribaund), Can Özcan 2 (2 ribaund)

1.PERİYOT: 18-23
2.PERİYOT: 12-18
3.PERİYOT: 14-29
4.PERİYOT: 23-17


Maç sonu röportajlar
Teknosa Türkiye Kupası D Grubu maçı sonrasında Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun, düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Mersin’de devam eden Teknosa Türkiye Kupası’nda günün ilk maçında Darüşşafaka Cooper Tires, Edip Buran Spor Salonu’nda karşılaştığı Aliağa Petkim’i farklı yendi (87-67). Maç sonrasında Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Darüşşafaka Cooper Tires Antrenörü Ekrem Memnun, Teknosa Türkiye Kupası’nda her geçen gün daha iyi oynadıklarını ifade ederken “Teknosa Türkiye Kupası’ndaki ilk galibiyetimizi aldık. Turnuvadaki 3 günü göz önüne alırsak her gün biraz daha iyi oynadık ve bu sevindirici. Yeni ve genç bir takımız, gelişeceğimizi düşünüyorum. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Aliağa Petkim, Fenerbahçe Ülker kadar sert bir savunma yapmadı. Biz de dolayısıyla baskı altında kalmadan rahat hücum edebildik. Önümüzde Beko Basketbol Ligi var. Çok ciddi maçlar oynayacağız. Bugün iyi oynadık ama eksiklerimiz var. Bunları bir an önce gidermek için ciddi çalışıp lige hazır şekilde başlamaya çalışacağız. ” diye konuştu.








TBF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder