11 Ekim 2009 Pazar

Galatasaray Cafe Crown, Tofaş'ı 82-70 yendi



Galatasaray rahat kazandı.
Konya’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası C Grubu mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda karşılaştığı Tofaş’ı 82-70 yendi.

Bu sonuçla Galatasaray Cafe Crown, Teknosa Türkiye Kupası’nda oynadığı ikinci maçından da galip ayrıldı. Tofaş ise ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.

Sarı Kırmızılılarda Tufan Ersöz, 18 sayı- 2 ribaund ve 1 asistlik performansı ile "Maçın Yıldızı" ödülüne layık görüldü. Tufan'a ödülünü Konya Valisi Aydın Nezih Doğan takdim etti.

Karşılaşmaya her iki takım da karşılıklı basketler bularak başladı. Can Altıntığ ve Mehmet Yağmur ile sayılar bulan Tofaş karşısında Radoslav Rancik ve Darius Washington ile etkili olan Galatasaray Cafe Crown, 4. dakikayı 8-9’luk skorla geçti. Bursa temsilcisi Lamar Butler ile öne geçerken, İlkan Karaman ve Can Altıntığ ile basketler buldu (16-14). Ancak savunmasını sertleştiren Sarı Kırmızılılar, Darius Washington, Tufan Ersöz ve Can Akın ile üst üste basketler bularak rakibi karşısında 10-0’lık seri yakaladı. Galatasaray Cafe Crown farkı da 8 sayıya çıkardı (16-24). Tofaş, Nezih Özbakır’ın sayıları ile bu seriye son verse de Galatasaray Cafe Crown ilk periyodu 18-24 önde tamamladı.

İkinci periyoda Nezih Özbakır’ın üst üste bulduğu 4 sayı ile başlayan Tofaş, Orcun Göllü ile 24-24 eşitliği yakaladı. İkinci çeyreğin ilk 3 dakikasında sayı üretemeyen Galatasaray Cafe Crown, Can Akın ile ilk basketini buldu. İyi savunma yapan Sarı Kırmızılılar, Polat Kocaoğlu ve Tufan Ersöz’ün de devreye girmesiyle birlikte skoru tekrar lehine çevirdi. İlk sayının son 5 dakikasına Galatasaray Cafe Crown 24-32 önde girdi. Can Akın, Radoslav Rancik ve Cemal Nalga ile üst üste üçlükler bulan Sarı Kırmızılılar farkı da korurken soyunma odasına 35-44 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Polat Kocaoğlu’nun üçlüğü ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Sean Denison’un sayılarına, Cemal Nalga’nın smacı ve Darius Washington’un turnikesi ile karşılık verdi. Tofaş karşısında iyi savunma yapan ve farklı üstünlüğünü koruyan Galatasaray Cafe Crown, Cemal Nalga ve Tufan Ersöz ile sayılar üretmeye devam etti. Tofaş, İlkan Karaman ve Sean Denison ile sayılar bulsa da oyuna dengeyi getiremedi. Polat Kocaoğlu, Cemal Nalga ve Evren Büker ile farkı açmaya devam eden Galatasaray Cafe Crown mücadelenin son 10 dakikasına da 50-73 önde girdi.

Final periyoduna Lamar Butler’ın turnikesi ile başlayan Tofaş, Marko Kolaric ile de üst üste sayılar buldu. İstanbul ekibi karşısında iyi savunma yapan Tofaş, Orcun Göllü’nün de katkısıyla 10-0’lık seri yakaladı (60-73). Final periyodunun ilk 5.5 dakikasında sayı bulamayan Galatasaray Cafe Crown, suskunluğunu Darius Washington’un üçlüğü ile bozdu. Melih Sevda’nın sayılarına yine Darius Washington ile karşılık veren Sarı Kırmızılılar, normal sürenin son dakikasına da 13 sayılık avantaj ile girdi. Galatasaray Cafe Crown mücadeleden de 70-82 galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Özlem Yalman, Sencer Yılmaz

TOFAŞ (70): Mehmet Yağmur 4 (3 ribaund- 1 asist), Orçun Göllü 8 (2 ribaund- 4 asist), Onat Akış (1 asist), Melih Sevda 2 (4 ribaund- 1 asist), Can Altıntığ 9 (2 asist), Lamar Butler 8 (2 ribaund- 3 asist), Nezih Özbakır 12 (2 ribaund- 1 asist), Sean Denison 10 (5 ribaund- 1 asist), Marko Kolaric 5 (5 ribaund- 2 asist), İlkan Karaman 12 (3 ribaund), Fırat Töz (1 ribaund- 1 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (82): Darius Washington 20 (3 ribaund- 1 asist), Tufan Ersöz 18 (2 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu 1 (7 ribaund- 1 asist), Murat Kaya 2 (1 ribaund), Polat Kocaoğlu 9 (2 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 5 (1 ribaund- 4 asist), Cemal Nalga 13 (11 ribaund), Evren Büker 3 (4 ribaund- 10 asist), Can Akın 8 (3 ribaund- 3 asist), Alican Güney (1 asist), Simas Jasaitis 3, Eren Beyaz (1 ribaund)

1.PERİYOT: 18-24
2.PERİYOT: 17-20
3.PERİYOT: 15-29
4.PERİYOT: 20-9


Maç sonu röportajlar
Konya’da devam eden Teknosa Türkiye Kupası C Grubu mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown, Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda karşılaştığı Tofaş’ı 82-70 yenerek 2’de 2 yaptı.

Maç sonrasında Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik, maç sonrasında yaptığı değerlendirmede Teknosa Türkiye Kupası’nda final oynamak ya da kupayı kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik, hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini ifade ederken “Teknosa Türkiye Kupası’nda amacımız final oynamak ya da kupayı kazanmak. Dolayısıyla bu bizim geçmemiz gereken bir basamaktı. Şu anda garantilemesek de ilk 2 maçı kazandık. Ama çok iyi geçirmediğimiz ve sakatımız olduğu bir hazırlık dönemine rağmen Teknosa Türkiye Kupası’nda 2’de 2 yaptık. Bu önemliydi. Oyuncular özellikle dünkü maçın ilk yarısını 10 sayı önde kapatıp sonra geriye düşmenin tecrübesi ile bugünkü farkı 10’dan 20 sayıya kadar çıkardılar. Farkla birlikte yarınki maçın ciddiyetini düşünerek genç ve daha az süre alan oyuncularımıza şans verdik. Tofaş da özellikle gençler iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum” diye konuştu.


Tofaş Antrenörü Nihat İziç, Teknosa Türkiye Kupası’nda Galatasaray Cafe Crown ile oynadığı maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Teknosa Türkiye Kupası’ndaki ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown’a 82-70 yenilen Tofaş’ta Antrenör Nihat İziç, turnuvanın faydalı geçtiğini ancak maç kazanmak için savunma ve hücumları düzeltmeleri gerektiğini söyledi.

Tofaş Antrenörü Nihat İziç, Galatasaray Cafe Crown maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede “Bizim için Teknosa Türkiye Kupası çok faydalı bir turnuva oluyor. Maalesef hazırlık maçlarında iyi takımlara karşı oynamadık. Beko Basketbol Ligi öncesinde hataları ve eksikleri görmek açısından çok faydalı geçiyor. Yarın Pınar Karşıyaka ile oynayacağız. Savunmada iyi oynamaya çalışıp hücumda isabetli şutlar bulmaya çalışacağız. Oyuncuların form durumu iyi değil. Savunma ve hücumda istediğimiz düzeyde değiliz. Maç kazanmak için bunları düzeltmemiz gerekiyor” dedi.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder