7 Ekim 2009 Çarşamba

Bornova, Antalya B.B.'yi 60-63 mağlup etti



Bornova, avantaj yakaladı.
Bursa’da bugün başlayan Teknosa Türkiye Kupası B Grubu’nda oynanan ilk maçta Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan 63-60’lık skorla İzmir temsilcisi galip ayrıldı.

Öte yandan karşılaşmanın MVP'si Bornova Belediyesi'nden Joshua Ian Shipp seçildi. Shipp'e ödülünü Teknosa Marka Yöneticisi Celal Akgül verdi.

Karşılaşmaya 9 sayılık üstünlüğü ele geçirerek başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında Bornova Belediyesi, 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla 16-4’lük bir seri yakaladı ve ilk periyotta ele geçirdiği üstünlüğü bir daha rakibine kaptırmadan maçtan galip ayrıldı. İlk periyotta 11 sayı üreten Joshua Shipp, maçı 25 sayı ile tamamlarken takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. 3 yabancı oyuncusundan 51 sayı bulan Bornova Belediyesi’nde sadece Türk oyuncular Umutcan Özyıldırım ve Can terzioğlu skora katkı verdi.

Maça Antalya Büyükşehir Belediyesi, pota altından Mohamed Kone-Umut Yenice ikilisinin bulduğu sayılarla etkili başlarken, Bornova Belediyesi maçtaki ilk sayılarına Joshua Shipp ile ulaştı. Beşinci dakikayı 9 sayı farkla 13-4 önde geçen Antalya temsilcisi, Ivan Kojevic ve Umutcan Özyıldırım’ın 3’er sayılık basketlerine engel olamadı ve Bornova Belediyesi Joshua Shipp’in basketi ile 10-0’lık bir seri yakalayarak 8. dakikada üstünlüğü ele geçirdi (13-14). Özellikle 3 sayılık basketlerle rakip potada etkili olan İzmir temsilcisi, ilk periyodu 17-20 önde tamamladı.

İkinci periyoda iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek tutuk başladı. Önder Külçebaş’ın basketi ile bu periyottaki ilk sayılarına ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Joshua Shipp ve Albert Brown’un basketlerine engel olmadı. Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan rakibi karşısında yabancı oyuncuları ile skor üreten Bornova Belediyesi soyunma odasına 27-34 üstün gitti.

İkinci yarıya karşılıklı basketlerle başlayan takımlardan Antalya Büyükşehir Belediyesi, James Thompson-Önder Külçebaş ikilisinin sayıları ile farkı eritirken, Aaron Jackson’ın boyalı alandan bulduğu basket sonunda skoru 35-36’ya taşıdı. Albert Brown ve Ivan Kojevic ile rakibinin skorda dengeyi kurmasına izin vermeyen İzmir temsilcisi, ribaundlarda da üstünlüğü ele geçirdi. Maçın 26. dakikasına girilirken Bornova Belediyesi’nin oyuncusu Albert Brown aldığı ikinci teknik faul sonrasında oyundan ihraç edilirken, son periyoda İzmir temsilcisi 40-45 önde girdi.

Final periyoduna Frank Elegar ve Umutcan Özyıldırım’ın sayıları ile başlayan Bornova Belediyesi, farkı tekrar 9 sayıya çıkartırken skoru da 33. dakikada 42-51’e taşıdı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Önder Külçebaş’ın gayretli oyunu ile bitime 16 saniye kala farkı 2 sayıya kadar indirmesine rağmen oyuna ortak olma çabaları yeterli olmayınca Bornova Belediyesi karşılaşmayı 60-63 kazandı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ozan Çakar, Tekin Özübir

ANTALYA BŞB (60): Brian Greene 5 (5 ribaund, 1 asist), James Thompson 5 (5 ribaund, 1 asist), Hakan Erol 7 (5 ribaund), Aaron Jackson 9 (6 ribaund, 4 asist), Önder Külçebaş 14 (3 ribaund, 2 asist), Caner Şentürk 6 (2 ribaund), Mohamed Kone 7 (8 ribaund), Umut Yenice 7 (1 ribaund),

BORNOVA BLD (63): Joshua Shipp 25 (4 ribaund, 2 asist), Umutcan Özyıldırım 7 (3 ribaund, 2 asist) , Albert Brown 10 (6 ribaund), Umut Durmuş (3 ribaund), Mesut Ademoğlu (4 ribaund), Ivan Kojevic 16 (5 ribaund, 3 asist), Can Terzioğlu 3 (2 ribaund, 1 asist), Buğra Dağ (1 ribaund), Frank Elegar 2 (10 ribaund, 1 asist), Serdar Yavuz (1 asist)

1.PERİYOT: 17-20
2.PERİYOT: 10-14
3.PERİYOT: 13-11
4.PERİYOT: 20-18


Maç sonu röportajları
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Altar Tunçkol ve Bornova Belediyesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu ile oyuncusu Umutcan Özyıldırım katıldı.

Mücadeleye galibiyetle başlayan Bornova Belediyesi Antrenörü Ajlan Kavasoğlu, zor maç olacağını bilerek hazırlandıklarını vurgulayarak, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ortada. Biz, yeni takımız ve Ivan’ın aramıza geç katılarak daha takıma adapte olamaması dezavantajlarımız. Bu maçta Ivan’ın verdiği katkı ile önemli bir sorunu daha aşmış olduk ve değirli bir galibiyet aldık. Yeni takım olmanın bazı avantajları var, bunları kullanarak kazanmaya çalışıyoruz. Hata yaptıktan sonra kendimizi yenilememiz bizim için çok önemli. Uzun bir yolumuz var ve bu yolda kalıcı olmayı hedefliyoruz. Savaşçı ve mücadele eden bir takım olmaya çalışıyoruz. Teknosa Türkiye Kupası’nda da gidebileceğimiz en yüksek noktaya gitmek istiyoruz” dedi.

İzmir temsilcisinin oyuncusu Umutcan Özyıldırım kazanmaları gereken bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederken, “Güzel bir galibiyet aldık ama bu maç geride kaldı. Şimdi önümüzde 2 zor maç daha var, bunlara konsantre olmamız gerekiyor. Hedefimiz 8’li finallere kalmak” diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Altar Tunçkol, “Turnuvaya kazanarak başlamak isterdik ama olmadı. Hücumda istediğimiz gibi organize olamadık, son 2 dakikaya girilirken 48 sayı üretebilmiştik. Bu da maç kazanmak için yeterli bir skor değildi. Şimdi önümüzde 2 maç daha var. Bunları kazandırdığımız takdirde finallere gitme şansımızın olduğunu düşünürsek, kaybedilmiş bir şey yok. Bugünü unutuyoruz. Yarın Erdemir maçında yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.












1 yorum:

  1. bornova'nın yenmesine sevindim umarım kupada ve ligde başarılı bir sezon geçirip ligde kalıcı olurlar...

    YanıtlaSil