1 Ekim 2009 Perşembe

Türkiye Kupası eleme grupları belli oldu



Türkiye Kupası kuraları çekildi.
2009-10 sezonunda 25.’si gerçekleştirilecek Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grubu kura çekimi İstanbul Polat Renaissance Otel’de yapıldı.

Toplantıya çok sayıda davetlinin yanı sıra; TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF ve Ligler Direktörlüğü yetkilileri, Teknosa Yöneticileri, Beko Basketbol Ligi’nde yer alan 16 kulübün temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan TBF Başkan Yardımcısı İmran Işıldar yaptığı açıklamada “Türkiye Kupası federasyonumuzun en değerli organizasyonlarından biri. Teknosa Türkiye Kupası 4 ayrı şehirde oynanacak. Teknosa ile beraberliğimiz bu sene de devam edecek. Onlara katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy hoş geldiniz dileklerini sunarken, “Oldukça çekişmeli geçen Avrupa Şampiyonası’nı hep birlikte takip ettik. Artık kendi kulüplerimizin organizasyonlarına, liglerimize dönüyoruz. Teknosa tekrar sponsorumuz. Onlarla çalışmaktan dolayı çok mutluyuz. Aynı zamanda maçlarımızı basketbol severlere iyi şekilde aktaracak D Spor’a da teşekkür ediyoruz. Ele Gruplarının şehirleri 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na ve Beko Basketbol Ligi’ni temsil edilen illerin arasından seçildi. Aynı şekilde finalleri de inşallah zamanında tamamlanacak olan İstanbul Ataköy Olimpiyat Salonu ve Ankara’daki inşaatı devam eden salonumuzda oynayacağız. Bu hem bizim hem de FIBA’nın isteği. Aynı şekilde 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde kostümlü prova niteliği de taşıyacak. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Teknosa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadircan Erkıralp verdiği destekleri sürdürdükleri için büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, “Bugüne kadar spora verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Bu sene de federasyon ile birlikte çalışmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Teknosa Türkiye Kupası’nun heyecanlı geçmesini bekliyoruz ve katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

D Spor Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan, basketbol camiasını bir arada gördükleri için büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken “Basketbol ailesini bir arada görmekten son derece memnunuz. Amacımız 4 ildeki bütün maçları yayınlamak. Daha önce planlanmış yayın programı dikkate alarak tüm maçları basketbol severere ulaştırmayı hedefliyoruz. Planımıza göre 19 maç naklen yayınlanacak. 5 karşılaşma ise bant yayını olarak ekranlara gelecek. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

2009-10 sezonu Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grubu müsabakaları, 7-9 Ekim tarihleri arasında Bursa ve Mersin, 10-12 Ekim tarihleri arasında ise Konya ve İzmir illerinde oynanacak. Eleme gruplarına İzmir’de Karşıyaka Spor Salonu, Mersin’de Edip Buran Spor Salonu, Bursa’da Atatürk Spor Salonu, Konya’da ise 19 Mayıs Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grubu kura çekimine göre gruplar şu şekilde belirlendi:

A Grubu - İzmir (10 – 11 – 12 Ekim)
Oyak Renault
Efes Pilsen
Beşiktaş Cola Turka
Kepez Belediyesi

B Grubu - Bursa (7 – 8 – 9 Ekim)
Türk Telekom
Antalya Büyükşehir Belediyesi
Bornova Belediyesi
Erdemir

C Grubu - Konya (10 – 11 – 12 Ekim)
Mersin Büyükşehir Belediyesi
Galatasaray Cafe Crown
Pınar Karşıyaka
Tofaş

D Grubu - Mersin (7 – 8 – 9 Ekim)
Banvit
Fenerbahçe Ülker
Aliağa Pektim
Darüşşafaka Cooper Tires


Teknosa Türkiye Kupaları D Spor’da Yayınlanacak
Basketbolseverler, 2009-10 sezonunda Teknosa Türkiye Kupası’nda oynanacak maçları D Spor’dan izleyebilecek. İlk olarak 7-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Teknosa Türkiye Kupası Eleme Grubu heyecanını ekranlara taşıyacak D Spor, ardından 19-21 Şubat tarihlerinde oynanacak Teknosa Türkiye Kupası Sekizli Final müsabakalarını ve 26-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası’nı basketbolseverlere ulaştıracak.

Final Grubu 19-21 Şubat’ta Oynanacak
Beko Basketbol Ligi’nde yer alan takımlar, toplam 6 gün süresince final grubuna yükselmek için çaba harcayacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan müsabakalar sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan 8 takım, TBF tarafından belirlenecek bir ilde 19-21 Şubat tarihlerinde karşı karşıya gelecek. Sekizli Final karşılaşmalarında rakiplerini eleyerek mutlu sona ulaşacak takım, 25. Türkiye Kupası’nın sahibi olacak.

Efes Pilsen Geçen Yılın Kupa Şampiyonu
Geçtiğimiz yıl büyük çekişmenin yaşandığı eleme maçları Çorum, Diyarbakır, Erzurum ve Sivas illerinde oynanmış ve Aliağa Petkim, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen, Erdemir, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown ve Türk Telekom takımları finale yükselmişti. İzmir Halkapınar Spor Salonu ev sahipliğinde düzenlenen sekizli final maçlarında ise Efes Pilsen ile Erdemir finalde karşı karşıya gelmiş, rakibine 79-70’lik skorla üstünlük sağlayan Efes Pilsen, kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder