15 Temmuz 2009 Çarşamba

Antalya'nın yerine Kayseri...



2010'un bir ayağı da Kayseri'de!..
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının Kayseri'de oynanacağını açıkladı.

Bu sabah geldiği Kayseri'de Kadir Has Spor ve Sergi Salonu'nda titiz bir inceleme yapan Demirel, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile bir araya gelerek, ayrıntıları ve beklentileri görüştü. Demirel, ilk kez bir Anadolu kentinin basketbolda Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını söyledi.

İstanbul'dan bu sabah uçakla Kayseri'ye gelen Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, federasyonun Kayserili üyesi Ömer Yağmur, Sportif Faliyetler Direktörü Emin Balcı, basketbol İl temsilcisi Ahmet Culfacı ile birlikte, 7 bin 200 kişilik Kadir Has Spor ve Sergi Salonu'nda incelemelerde bulundu. Soyunma odalarından tribünlere, zeminden çok amaçlı salonlara kadar salonun her yerini tek tek gezerek, yetkililerden bilgi alan Turgay Demirel, incelemelerini izleyen DHA muhabirine, Antalya'nın bu organizasyonda yer almasının mümkün görünmediğini, o nedenle İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra Kayseri'yi de devreye aldıklarını söyledi. Demirel, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynanacağı kentler Antalya, İzmir İstanbul, Ankara'ydı. Ancak, Antalya'da başlayan çalışmalar uzun süre istenen seviyede gitmedi. FİBA'nın Mayıs ayı sonunda 15 Temmuz'a kadar Antalya'nın sorunları çözülmediği takdirde 1 Ağustos'ta inşaatın orada başladığını görmedikleri takdirde Kayseri'nin devreye girmesi şeklinde bir kararları vardı. Biz de daha önce Kayserı'yi alternatif şehir ve salon olarak göstermiştik. FİBA yetkilileri de buraya gelmişti. 15 Temmuz oldu, biz geldik, hem salonu inceliyoruz hem de Büyükşehir Belediye Başkanı ile randevumuz var. İsteklerimizi ve beklentilerimizi karşılıklı olarak görüşeceğiz. Burada gereken incelemeleri daha önce yapmıştık. Hazırlanmış raporlarımız vardı. O raporlar üzerinde de görüşeceğiz. Bu görüşmeler neticesinde İstanbul'a döneceğiz. Dünya Şampiyonası bugüne dek Avrupa'da 4 kez düzenlendi. Şampiyonanın ayaklarından birinin de Anadolu'nun köklü kentlerinden birinde oynanması ayrıca memnuniyet verici bir durum."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i kabulünde Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Özhaseki "Futbolda uluslararası maçlar, voleybolda Avrupa kupası bayanlar finali ardından da bu basketbol organizasyonu ile Kayseri, sporda Anadolu'nun merkezi haline geldi. Her türlü organizasyonu kaldıracak yapıda gücümüz var. Basketbol Federasyonumuza da gerekli katkıyı yaparız" diye konuştu.

Bu arada Turgay Demirel, Başkan Özhaseki'den Kayseri'de deplasmanlı Birinci Lig'de yer alabilecek güçlü bir takım oluşturulması için ricada bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder