15 Temmuz 2009 Çarşamba

Türk Telekom'da Euroleague isyanı!..



Telekom'dan ULEB'e veryansın!..
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker'in uzun süreli kontratla yer aldığı Euroleague'e ancak şampiyon olduğu takdirde "eleme oynayarak" girme olasılığı bulunan Telekom, ACB'nin başlattığı ayaklanmaya destek verdi.

ULEB ile yaşadığı "katılım ihtilafını" mahkemeye taşımaya hazırlanan İspanya Kulüpler Birliği'nin (ACB) Avrupa genelinde lobi oluşturma faaliyetlerine Türkiye'den de Türk Telekom destek verdi.

Her ikisi de İspanya kökenli kuruluş olmasına karşın Barcelona, Real Madrid, Tau Ceramica ve Unicaja Malaga kulüplerini "garanti kontrat" kapsamında Euroleague'e dahil eden ULEB'e ateş püsküren ACB, diğer İspanyol kulüplerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle kazan kaldırmıştı. Bu durumu sert bir dille kınayan ACB, Avrupa'daki diğer ülkelerde benzeri durumda olan kulüpleri ayaklandırmak adına başlattığı girişimde Türkiye ayağını teşkil eden Türk Telekom'a yaptığı çağrıdan olumlu yanıt aldı. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in garanti kontratla küme düşmediği takdirde uzun süreli kontrat sayesinde yer alacağı lige ancak şampiyon olması durumunda (eleme oynayarak) girebilecek olan Telekom'da teknik koordinatörlük görevine getirilen Ercüment Sunter'in ACB'nin yaptığı bu teklife kulüp adına "evet" cevabı verdiği ortaya çıktı.

Ercüment Sunter: Mağdur durumdayız

Sunter iki yıl önce Euroleague hedefi koyduklarını ancak bir türlü bu oluşuma giremediklerini belirterek, "Gerçekten mağdur durumdayız. Kulüpte bu yüzden durumumuzu gözden geçirelim gibi olumsuz bir hava oluştu. Eğer aynı mağduriyeti yaşayan Avrupa'daki diğer kulüpler Barcelona'da toplanırsa biz de seve seve bu oluşuma katılırız. Çünkü Avrupa'da mağdur olan taraflardan biri de biz oluyoruz" dedi.

Sunter: Aris'in alınması saçma

Sunter, Yunanistan'ın üçüncü bir takımı varken, Aris'in dördüncü kulüp olarak dahil edilmesinin de büyük bir haksızlık olduğuna değinerek, "Aris geçen sene Eurocup'ta bizim olduğumuz gruptan çıkamadı. Ama yine de Euroleague'de yer buluyor. Olacak iş değil. Yine Maroussi'nin de kapasitesi ve yatırımı itibarıyla burada olması komik. Avrupa'da yokları oynayan Fransız takımlarına veriliyor da bize niye wild card verilmiyor? Ankara'da seneye 10 bin kişilik salonda oynayacağız, her şeyimizle Euroleague standartlarına uyuyoruz. Bize bu yapılan haksızlık" diye konuştu.

Gökhan Türe / Habertürk

2 yorum:

  1. Ercüment Sunterin de Telekomda "garanti kontratı" var. Telekom ligden düşmediği sürece takımın başında.

    YanıtlaSil
  2. Sunter'in yerine Murat Özyer'in koçluk yapma ihtimalini düşünürsek, Sunter'in kredisinin sınırsız olmadığı kanısına varabiliriz.

    Bu konuda ULEB'e eleştiri getiren kulüpler haklı. Bazı takımlar hangi sonucu alırsa alsın, bütçesini ne kadar daraltırsa daraltsın, Euroleague'de yer almaya devam ediyor. Garanti katılım hakkı verilmesi ve wild card uygulamalarındaki kriterlerin flu olması büyük paralar harcayan ve harcadığı paraya karşılık Euroleague'de yer alamayan kulüpleri rahatsız ediyor.

    Birkaç sene içinde Euroleague'de uygulanması düşünülen +10.000 kişilik salon gerekliliği bazı takımlara sorun yaşatabilir...

    YanıtlaSil