8 Temmuz 2009 Çarşamba

Kepez Belediye'den dördü bir yerde!..



Kepez'de transfer rüzgârı!..
Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kepez Belediyespor, Galatasaray Cafe Crown’dan Erdem Türetken’i, Oyak Renault’tan Nedim Dal’ı, Aliağa Petkim’den Bora Sancar’ı ve TED Spor Kulübü’nden İlkay Okay’ı transfer etti.

Beko Basketbol Ligi’nde Play-Off oynamayı hedefleyen Kepez Belediyespor’da, transfer atağı devam ediyor. Daha önce iç ve dış transferde dört oyuncu ile anlaşan kırmızı-mavili takım, 4 oyuncuyu daha renklerine bağladı. Kepez Belediyespor, Galatasaray Cafe Crown’dan Erdem Türetken, Oyak Renault’tan Nedim Dal, Aliağa Petkim’den Bora Sancar ve TED Spor Kulübü’nden İlkay Okay’la anlaşmaya vardı.

Kepez Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde Türetken (Forvet), Sancar (Oyun kurucu), Dal (Pivot) ve Okay (Skorer oyun kurucu), 1 yıllık sözleşmeye imza attılar. İmza törenine Kepez Belediye Başkanı ve Kepez Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Ünlüoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ziya Bıyıklı, Turgay Yavuz, Fatih Şahin ve Mustafa Özdemir katıldı.
İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, iç ve dış transferde 8 oyuncuyla anlaştıklarını bilgisini vererek, yeni sezona büyük heyecanla hazırlandıklarını söyledi.
Tütüncü, yöneticiler, teknik ekip ve oyuncularla birlikte güzel bir sezonu Kepezliler’e yaşatabilmek ve basketbol adına güzel işler yapabilmek için çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi: “Basketbolu çok önemsiyoruz. Hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması hem de genç nüfusun yoğun olarak yaşadığı Antalya’da, genç nüfusumuzun dikkatini spora çekip, onları sporun ikliminde çok farklı bir dünya tanışmak amacıyla spora büyük önem veriyoruz. Beko Basketbol Ligi’nde de bu sezonu çok başaralı olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Güzel başarıları ilçemize kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız.”

Sadece basketbolun değil, diğer spor branşlarının da ileriye gitmesi, kalkınması için, ciddi bir destek sağladıklarına işaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Gençleri, sporu sevdirmek için basketbol takımımızı, bir lokomotif olarak görüyoruz. Bu lokomotifin öncülüğünde de ilçemizdeki spor çalışmalarına canlılık kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Başkan Tütüncü, hem yöneticilerin hem de Kepez Belediyespor Antrenörü Halil Üner’in, yabancı transferini belli bir aşamaya getirdiğini, isimleri de en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz sezon Oyak Renault’un formasını giyen Nedim Dal da, hedefi ve istekli olan bir takımla anlaşmış olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Antrenörümüz Sayın Halil Üner, benim basketbolumun gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Kendisinin burada olması beni heyecanlandırdı. İlgiden memnum. Güzel ve zevkli bir sezon olmasını diliyorum.” dedi.

Galatasaray Cafe Crown’dan transfer edilen Erdem Türetken de, sezonun hem kendisi hem de Kepez Belediyespor için güzel olmasını dileyerek, spora çok güzel hizmetler yapan, belli bir gelişim içerisinde olan Kepez Belediyesi’nde oynamaktan gurur duyacağını da bildirdi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi takımlarından Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü’nde oynayan İlkay Okay da “Çok güzel bir ortamla karşılaştım. Spora yapılan yatırımlar ve basketbola bakış açısı çok güzel. Play-off ve Türkiye Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Beko Basketbol Ligi 2007-2008 sezonunda Kepez Belediyespor’un formasını giyen Bora Sancar da, kırmızı mavili takımın ailesine yeniden katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bir yılın ardından Kepez’e geldiğimde ciddi yatırımla ve değişimle karşılaştım. İlk geldiğim sezon bir belirsizlik vardı. Şu anda ise sağlam temeller atıp ciddi yerlere gideceğini gösteren bir kulüp var. Takımı, bu yıl ligde ve Türkiye Kupası’nda en iyi yere götüreceğiz.” diye konuştu.

Nedim Dal
Doğum Tarihi: 03.05.1975
Boy: 2.14
Pozisyon: 5
2008-2009 Normal Sezon
Oynadığı maç 29
Maç başına sayı 4,10
Toplam sayı 119

Erdem Türetken
Doğum Tarihi: 05.04.1979
Boy: 1.98
Kilo: 103
Pozisyon: 3 4
2008-2009 Normal Sezon
Oynadığı maç 22
Maç başına sayı 4,55
Toplam sayı 100

Bora Sancar
Doğum Tarihi: 08.01.1976
Boy: 1.78
Kilo: 83
Pozisyon: 1
Uyruk: Türkiye
2008-2009 Normal Sezon
Oynadığı maç 25
Maç başına sayı 3,40
Toplam sayı 85

İlkay Okay:
Doğum Tarihi: 07.05.1982
Pozisyon: 2
2008-2009 Normal Sezon
Oynadığı maç 22
Maç başına sayı 3,50
Toplam sayı 77
En Yüksek Değerler
14 sayı iç. Tofaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder