19 Temmuz 2009 Pazar

Mohamed Kone, Antalya Büyükşehir Belediye'de



Antalya B.B. Kone ile imzaladı.
Beko Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediye, 28 yaşındaki Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncu Mohamed Kone ile anlaşmaya vardı.

Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı dış transferde ikinci yabancı oyuncusunu transfer etti. Fransa Ligi takımlarından Roanne’de forma giyen 24 Mart 1981 doğumlu ve 2.11 m boyundaki Mohamed Kone yeni sezonda Antalya’da oynayacak. İlk yılında Chalon’da forma giyen Kone ikinci sezonun ortalarında Roanne’de forma giydi. Son sezonda 30 maçta ortalama 17 dakika süre alan Mohamed Kone, 5,0 sayı 4,5 ribaunt istatistikleri yakaladı. EuroCup’da ise 6 maçta 8,5 sayı 5,2 ribaunt ortalamalarıyla oynadı.

Mike King'in sözleşmesinde çıkan pürüz nedeniyle anlaşamadıklarını ve Brian Greene'den sonra ikinci imzayı Mohammed Kone'ye attırdıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başantrenörü Altar Tunçkol, "Kone'nin bosman olması nedeniyle dört yabancı alma durumumuz var. Önümüzdeki seçenekleri değerlendireceğiz. Üç yabancı ve bir Türk oyuncu yada dört yabancı ile anlaşacağız" dedi.

Mohamed Kone'nin Fransa'da çok önemli bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekleyen Altar Tunçkol, "Çok kapasiteli bir oyuncu ile anlaştık. Atletik özelliklerinin yanında ribaunt ve bloklarda da etkili. Ülkesinde kendisini çok fazla gösterememesine karşın burada Euroleague seviyesinde oynayacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder