17 Temmuz 2009 Cuma

Cüneyt Erden, Kepez Belediye'de!..



Kepez, transferde sınırları zorluyor!
Kepez Belediyespor, Beko Basketbol Ligi’nin en iyi oyun kurucularından biri olan Galatasaray Cafe Crown’un kaptanı Cüneyt Erden’i renklerine bağladı.

Kepez Belediyespor, ligde üst sıralara oynayacak bir kadro kurma çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar on yerli, üç de yabancı oyuncuyu transfer eden Kepez Belediyespor, Türk basketbolunun değerli bir ismini daha kadrosuna kattı. Kepez Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Ünlüoğlu, Galatasaray Cafe Crown’un kaptanı Cüneyt Erden’i transfere ettiklerini açıkladı. Ünlüoğlu, ligde birçok şampiyonluk yaşayan ve oyun kurucu pozisyonunda oynayan Erden’le 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. Türk basketbolunun yetenekli isimlerini transfer ederek basketbola verdikleri önemi gösterdiklerini belirten Ünlüoğlu, “Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Antalya’dan alındığı bir dönemde Kepez Belediyesi olarak biz basketbola yatırım yapmaya devam ediyoruz. Turizm kenti Antalya’da basketbol bir marka olmalıdır. Biz bu inançla basketbola sahip çıkıyoruz. Ligde üst sıralara oynayacak, Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen bir kadro kurduk. Artık Türkiye, düşme mücadelesi korkusu yaşayan bir Kepez’i değil, play-off’a oynayan bir Kepez’i izleyecek.” şeklinde konuştu.
Kepez Belediyespor Baş Antrenörü Halil Üner de, yeteneği, tecrübesi ve kişiliği ile Cüneyt Erden’in takıma güç katacağını bildirdi.

5 Eylül 1977 Bursa doğumlu, 1.85 m boyundaki Cüneyt Erden, basketbola Tofaş altyapısında başladı. Erden, Tofaş'ta 1 Türkiye Kupası, 2 kez de Lig Şampiyonluğu yaşadı. Türk Telekom'da 2 yıl forma giyen Cüneyt Erden, daha sonra Karşıyaka'ya transfer oldu. Aynı sezon içinde Darüşşafaka'ya takasla geçti. Burada da 2 sene oynadıktan sonra Ülkerspor'a transfer edildi. Burada 1 Lig Şampiyonluğu yaşadı ve Ülkerspor'un kapanmasıyla birlikte Efes Pilsen'e, burada da 1 sene oynadıktan sonra 2007 yılında Galatasaray'a transfer oldu.

Cüneyt Erden, Beko Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz sezon 25 maçta 6,8 sayı 3,3 asist 2,5 ribaunt 1,3 top çalma ortalamalarıyla oynamıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder