8 Temmuz 2009 Çarşamba

Banvit, Keith Simmons ile anlaştı



Banvit dördüncü yabancısını buldu
Transfer çalışmalarını sürdüren Banvit dördüncü yabancı oyuncu kontenjanını Keith Simmons’dan yana kullandı. Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı isim olan Simmons, iki sezon önce Kepez Bld. takımında forma giymişti.

Banvit’in sürdürdüğü dış transfer çalışmalarında dördüncü yabancı olarak anlaşma sağladığı Keith Matthew Simmons, 24 Şubat 1985, ABD doğumlu. 1.96 m boyundaki basketbolcu guard mevkiinde görev yapıyor. Basketbol kariyerine ABD’nin NCAA ligi takımlarından Holy Cross’da başlayan Simmons, burada 2003-2007 sezonları arasında forma giydi. Sonrasında Kepez Belediye takımına transfer olarak, çıktığı 30 maçta, 16.2 sayı, 5.7 ribaund, 2.1 asist ortalamalarını tutturdu. 2008-2009 sezonunda ise antrenörlüğünü Murat Didin’in yaptığı Almanya 1. Ligi takımlarından Deutsche Bank Skyliners Frankfurt’a transfer olan Simmons, ligde 33 maçta 11.3 sayı, 4.4 ribaund ve 1.4 asist, Eurochallenge Cup’ta ise 8 maçta 8.6 sayı, 3.5 ribaund ve 1.5 asist istatistikleriyle oynadı.

Keith Simmons, Banvit’in kadrosunda Lance Williams, Goran Cakic ve Chuck Davis’ten sonraki dördüncü yabancı oyuncusu oldu.

ABD’li oyuncunun transferi sonrası bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü Menajeri Turgay Çataloluk; “Önümüzdeki sezon için belirlemiş olduğumuz hedeflerimiz paralelinde doğru yabancı oyuncuları seçmeye dikkat ediyoruz. A Takım Antrenörümüz Orhun Ene’nin görüşleri doğrultusunda 4. yabancı oyuncumuza da imza attırmış olduk. Simmons’un performansı ve enerjisiyle takımıza önemli katkılar yapacağına inanıyoruz. Yeni transferlerimiz önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacak.” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder