4 Mayıs 2009 Pazartesi

BBL 29. Hafta Sonuçları ve Haftanın Panoraması

BBL 29. hafta sonuçları ve haftanın panoraması



CASA TED Ankara Kolejliler: 67 - Oyak Renault: 82
Pınar Karşıyaka: 87 - Beşiktaş Cola Turka: 89
Efes Pilsen: 97 - Antalya B.B.: 89
Erdemir: 75 - Fenerbahçe Ülker: 81
Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi: 65 - Türk Telekom: 84
Kepez Belediye: 91 - Mersin B.B.: 82
Galatasaray Café Crown: 84 - Aliağa Petkim: 59
Banvit: 93 - Darüşşafaka Cooper Tires: 95


Haftanın Takımı

Darüşşafaka Cooper Tires
Play-Off için hayati önem taşıyan maçta Banvit’i deplasmanda 93-95 ile geçen Darüşşafaka Cooper Tires, 8. sıra için oldukça iştahlandı.



Haftanın Koçu

Ekrem Memnun (Darüşşafaka Cooper Tires)
Başarılı koç genç ekibiyle beraber lige renk katmaya devam ediyor. Son hafta iç sahada oynayacakları Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi maçını da kazanmaları durumunda Fenerbahçe Ülker – Pınar Karşıyaka maçından gelecek sonuca göre Play-Off’a kalan son takım olacaklar.


Haftanın Beşi

Cliff Hammonds (Darüşşafaka Cooper Tires): Hem oynadı hem oynattı. Takımının Bandırma deplasmanından çıkarttığı kritik galibiyette 20 sayı – 2 ribaund – 7 asist – 3 top çalma ile başrol oynadı.

Gerald Fitch (Kepez Belediye): Bu hafta öncesinde çıktığı 12 maçta 22 ve üzeri sayılar üreten skorer oyuncu, Mersin Büyükşehir Belediye karşısında 27 sayı – 7 ribaund – 3 asist – 2 top çalma istatistikleriyle alıştırdığı performanslarından birine imza atıp takımına galibiyeti getirdi.

Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka): Zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanından galibiyetle dönüp ligdeki beşinciliğini garanti altına alan Beşiktaş Cola Turka’da Cevher Özer’in özellikle dış alandan yaptığı skor etkisi ve 27 sayı (6/9 üçlük yüzdesi) – 7 ribaund – 2 asist – 1 top çalmalık performansı dikkat çekti.

Joseph Jones (Oyak Renault): Geçen hafta aldıkları Pınar Karşıyaka yenilgisiyle Play-Off umutlarını azaltan Oyak Renault, ligin son sırasındaki Casa TED Ankara Kolejliler karşısında 67-82 ile rahat bir galibiyet alırken Jones’un 22 sayı – 9 ribaund – 5 asist – 1 top çalma istatistikleri önemli pay sahibiydi.

Kerem Gönlüm (Efes Pilsen): Ligi lider bitirmeyi garantileyen Efes Pilsen kazanmaya devam ediyor. Son çeyreğine 10 sayı geride girdikleri maçı uzatma dakikalarında kazanmayı başaran lacivert-beyazlılarda 19 sayı – 11 ribaund ile oynayan Kerem Gönlüm en öne çıkan isimdi.


Haftanın Ekstra Performansları

Gökper Gen & Furkan Aldemir (Pınar Karşıyaka): İki genç oyuncu İzmir ekibinin bu haftaki en büyük kazancıydı. 25’er dakikadan fazla sahada kalan iki oyuncunun toplamda yaptıkları 31 sayı – 19 ribaund – 7 asist – 1 top çalma – 2 blokluk etki takımlarını son ana kadar maç içinde tutan yegane faktördü.

Cevat Alper Özcan (Casa TED Ankara Kolejliler): Yabancılarını gönderdikten sonra yola tamamen yerli oyuncularla devam eden başkent ekibinde bir kişi var ki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Alper’in son maçlardaki iyi performansını Oyak Renault karşısında yakaladığı 19 sayı – 3 ribaund – 5 asist – 2 top çalma istatistikleri onun adına ve takımı adına fazlasıyla sevindiriciydi.

Emre Bayav (Darüşşafaka Cooper Tires): Banvit uzunlarına karşı 25 dakika sahada kalıp 7/11 ikilik yüzdesiyle 15 sayı üreten ve yanına da 4 ribaund ekleyen Emre Bayav haftanın ekstra performanslarından birine imza attı.

Antwain Barbour (Erdemir): Sezonun en iyi 6. adamlarından birisi olan ve takımının çıkışında büyük pay sahibi olan Antwain Barbour, Fenerbahçe Ülker maçında da kenardan gelerek ortaya koyduğu 27 sayı – 5 ribaundluk performansıyla dikkat çekerken bu kez takımını galibiyete taşıyamadı.


Haftanın İlginç Detayı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 hafta sonra yine aynı salonda, yine aynı sonla, uzatmalara giden bir maçın ardından sahadan yenik ayrılması.

Geçen hafta Darüşşafaka Cooper Tires karşısında son saniyelere 3 sayı önde giren ama Soner Şentürk’ün orta sahadan yolladığı üçlüğe engel olamayarak maçın uzamasını sağlayan Antalya ekibi o maçı uzatmalarda kaybetmişti.

Aynı film bu hafta da Efes Pilsen karşısında tekrarlandı. Son çeyreğe 10 sayı önde giren Altar Tunçkol’un öğrencileri bu kez son saniyede Ender Arslan’ın elinden bir üçlük yedi ve maç uzadı.

Uzatma dakikalarında rakibine direnç gösteremeyen Antalya Büyükşehir Belediye haftanın en ilginç detayı köşesine konu oldu.



Haftanın İstatistiği

95 & 10
Darüşşafaka Cooper Tires’ın Banvit deplasmanında 95 sayı üretip bu sezonki en yüksek skoruna ulaşarak maçı kazanması. Bir de Aliağa Petkim’in genç guardı Berkay Sahillioğlu’nun geçen haftadan sonra bu hafta da 40 dakika sahada kalarak bir kez daha 10 asist ile oynaması. Bu iki maçta takımının sırasıyla 60 ve 59 sayı ürettiğini düşünürsek Berkay’ın başarısı biraz daha belirginleşmekte.


Bu Maç Kaçmaz !

9 Mayıs Cumartesi – Saat: 15:00
Türk Telekom – Galatasaray Cafe Crown
Ligde Efes Pilsen’in arkasından gelen 3 sıranın nasıl şekilleneceğinin cevabı bu maçta. İlk maçta kendi evinde 16 sayı ile yenildiği rakibini deplasmanda 1 7 sayı farkla yenip ikili averaj üstünlüğünü ele geçirmek isteyen Galatasaray Cafe Crown, lig ikinciliğini arkadan gelen Fenerbahçe Ülker’e kaptırmak istemeyen Türk Telekom ile karşılaşıyor. Play-Off’a hatta şampiyonluğa giden yola bile direkt etki edecek maçı kaçırmayacağınızı düşünüyoruz.

Hazırlayan: Anıl Aksaç | anilaksac@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder