28 Mayıs 2009 Perşembe

Lakers, finale yaklaştı!



Lakers, Denver'ı yenip, seride öne geçti
NBA'de heyecan Los Angeles Lakers'la Denver Nuggets arasında oynanan Batı Konferansı final serisi 5. maçıyla devam etti! İlginç bir istatistiğin ortaya çıktığı mücadeleyi kazanmayı başaran Lakers, seride yeniden öne geçti ve final yolunda önemli bir avantaj yakaladı!

Lakers, Staples Center'da ağırladığı Denver'ı 103-94 yendi ve seride 3-2 öne geçti. Lakers rakibi karşısında 1 galibiyet daha alması durumunda konferans şampiyonu olacak ve NBA finali oynamaya hak kazanacak.

Denver karşısında Lakers adına Kobe Bryant sadece 13 şutta bulduğu 22 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Lamar Odom 19 sayı, 14 ribaunt, İspanyol oyuncu Pau Gasol ise 14 sayı, 10 ribauntla 'double-double' yaptılar.

Lakers, üst üste 20. kez NBA play-off'larında durum 2-2 iken galip gelmeyi başardı.
Lakers, 1969 yılında Boston'a karşı oynadıkları NBA finallerinden beri, 7 maçlık serilerde durum 2-2 iken 5. maçı kaybetmiyor.

Geceyi mağlubiyetle kapatan Denver'da ise Carmelo Anthony'nin 31 sayısı galibiyet için yeterli olmazken Kenyon Martin ve Chauncey Billups ise 12'şer sayıyla maçı tamamladılar.

Bu arada karşılaşmada ilginç bir istatistikte ortaya çıktı. Maçın ilk çeyreği (25-25), ikinci çeyreği (31-31) ve üçüncü çeyreği (20-20) eşitlikle tamamlandı. Bu olay NBA play-off'lar tarihinde 4. kez meydan geldi. Bu maçların tamamında da başrolde Lakers vardı. Son olarak 1964 yılında Lakers-St.Louis maçının ilk üç çeyreğinde skor hep eşit noktalanmıştı.

Staples Center'a ünlü akını serinin 5. maçında da devam etti. Karşılaşmayı izlemek üzere Jack Nicholson, Denzel Washington, Hugh Hefner gibi ünlü isimlerin yanı sıra NBA takımlarından Housyon Rockets'ın yıldızı Ron Artest'te Staples Center'ın yolunu tuttular. İki takım arasında Cumartesi TSİ sabaha karşı oynanacak serinin 6. karşılaşmasına Denver Nuggets ev sahipliği yapacak.

NBA'de bu gece milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic'le LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers karşı karşıya gelecek. Seride 3-1 önde bulunan Orlando deplasmanda oynayacağı bu karşılaşmayı da kazanması halinde Doğu Konferansı şampiyonu olacak ve NBA finali oynamaya hak kazanacak.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder