17 Mayıs 2009 Pazar

F.bahçe Ülker yarı finalde!

F.bahçe Ülker, deplasmanda Antalya'yı farklı yendi

Beko Basketbol Ligi’nde play-off çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe Ülker deplasmanda karşılaştığı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 74-92’lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla sarı lacivertli ekip seride durumu 3-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Zorlu maça iki ekipte basketler kaçırarak başladı. Mücadeledeki ilk basket Fenerbahçe Ülker’den Rasim Başak ile gelirken Antalya Büyükşehir Belediyesi ise rakibine Marcus Douthit ile cevap verdi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Marcus ile etkili olan Antalya ekibi Ersin Görkem’in de 3 sayılık basketiyle skorda 7-6 öne geçmeyi başardı. Ev sahibi ekip yine Marcus’un smaç basketiyle skoru 9-6 yaptı. Sarı lacivertliler ise suskunluğunu Semih Erden ile bozarken, Michael Smith’in faul atışlarından bulduğu sayılara yeniden öne geçmeyi başardı ve skor 9-10 oldu. Taraftarının da desteği ile etkili bir oyun ortaya koyan Antalya Büyükşehir Belediyesi Marcus ve Ersin’in üst üste sayılarıyla son 3 dakika 50 saniyeye girilirken skoru 17-13 yaptı. Rakibine dış atışlarla cevap veren Fenerbahçe Ülker ise Devin Michael Smith’in 3 sayılık basketiyle rakibi ile arasındaki farkı 1 sayıya kadar indirdi (17-16). Son 3 dakikaya ise 17-17 eşitlikle girildi. Periyodun sonlarına doğru hücumda Mirsad Türkcan ile etkili olan sarı lacivertliler rakibi karşısında üstünlüğü ele geçirdi ve ilk periyodu 21-28 önde tamamladı.

Karşılaşmada ikinci periyoda Antalya Büyükşehir Belediyesi oyuncu değişiklikleri ile başladı. Bu periyotta Oğuz Savaş ile etkili olan Fenerbahçe Ülker üst üste bulduğu sayılarla skoru 21-34’e getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise rakibine Ralph Mims ile cevap verdi. Rakibi ile arasındaki farkı kapatmak isteyen Antalya ekibi son 6 dakikaya girilirken ise Marcus’un basketleriyle skoru 25-36’ya getirdi. Sarı lacivertliler ise rakibinin sayılarına Emir Preldizc ile cevap verdi. Skor üstünlüğünü sürdüren konuk ekip son 3 dakika 41 saniyeye girilirken Damir Kaan Mrsic’in 3 sayılık basketiyle farkı 12 sayıya çıkardı (29-41). Devrenin sonlarına doğru toparlanan ve Michael Green ile sayılar bulan Antalya Büyükşehir Belediyesi skoru 36-41 yaptı. Başarılı savunmasıyla skor üstünlüğünü korumayı başaran Fenerbahçe Ülker ilk devreyi ise 38-44 önde tamamladı.

Maçta ikinci devreye iki takımda basketler kaçırarak başladı. Bu periyottaki ilk basket Fenerbahçe Ülker’den Marques Green ile gelirken Antalya Büyükşehir Belediyesi ise ilk sayısını Marcus Douthit ile elde etti. Bu periyotta etkili bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip özellikle yabancı oyuncularının basketleriyle rakibi ile arasındaki farkı eritmeye başladı. Antalya temsilcisi maçta son 6 dakika 55 saniyeye girilirken Ricardo Marsh’ın faul atışlarından bulduğu sayılarla skoru 45-46 yapmayı başardı. Sarı lacivertliler ise rakibinin bu sayılarına Semih Erden ile cevap verdi. Bu dakikalarda başa baş mücadele yaşanırken son 6 dakikaya ise konuk ekip 1 sayı farkla üstün girdi (47-48). Mirsad Türkcan ve Marques Green ile bu dakikalarda etkili olan Fenerbahçe Ülker skoru 49-55 yaptı. Oyunu bırakmayan Antalya ekibi ise Can Akın ve Ricardo Marsh’ın basketleriyle farkı 3 sayıya indirmeyi başardı (57-60). Rakibinin eşitliği yakalamasına izin vermeyen Fenerbahçe Ülker ise bulduğu sayılarla farkı yeniden açtı ve final periyoduna 57-64 üstün girdi.

Final periyoduna Fenerbahçe Ülker Mirsad Türkcan’ın basketiyle başlarken Antalya Büyükşehir Belediyesi ise rakibine Ricardo Marsh ile cevap verdi. Bu periyotta Ömer Aşık ve Mirsad Türkcan ile etkili olan sarı lacivertliler üst üste buldukları basketlerle rakibi ile arasındaki farkı açtı ve skor 59-73 oldu. Marcus Douthit ve Can Akın ile farkı kapatmak isteyen ev sahibi ekip ise son 6 dakikaya girilirken skoru 65-73’e getirmeyi başardı. Zorlu maçta son 4 dakikaya ise Fenerbahçe Ülker 67-77’lik skorla üstün girdi. Karşılaşmanın sonlarına doğru Emir Preldzic ve Mirsad Türkcan ile üst üste sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, Ömer Aşık’ın da basketiyle skoru 72-88 yaptı. Üstün oyununu devam ettiren Fenerbahçe Ülker maçtan da 74-92’lik skorla galip ayrıldı.




SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Serdar Ünal, Uğur Özen

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (74): Yunus Akçay 3, Ümit Türkoğlu (1 ribaund), Marcus Douthit 23 (11 ribaund, 1 asist), Can Akın 9 (4 ribaund, 2 asist), Ersin Görkem 9 (2 ribaund), Michael Green 9 (8 ribaund, 7 asist), Ralph Mc Graw Mims 4 (3 ribaund, 2 asist), Ricardo Dominique Marsh 17 (9 ribaund, 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (92): Marques Green 7 (3 ribaund, 6 asist), Willie Solomon 8 (4 ribaund, 1 asist), Mirsad Türkcan 21 (10 ribaund, 7 asist), Ömer Onan 3, Rasim Başak 6 (1 ribaund), Semih Erden 4 (4 ribaund), Damir Kaan Mrsic 3 (2 ribaund), Oğuz Savaş 9 (3 ribaund, 1 asist), Ömer Aşık 11 (4 ribaund), Devin Michael Smith 15 (9 ribaund, 3 asist), Emir Preldzic 5 (3 ribaund, 4 asist)

1.PERİYOT:21-28
2.PERİYOT:17-16
3.PERİYOT:19-20
4.PERİYOT:17-28

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder