27 Mayıs 2009 Çarşamba

Efes Pilsen, Galatasaray Café Crown'u farklı yendi...



Efes Pilsen, finale çok yakın!
Beko Basketbol Ligi’nde play-off yarı finali ilk maçında Efes Pilsen, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda karşılaştığı Galatasaray Cafe Crown’u 103-77 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.Beko Basketbol Ligi’nde play-off yarı finali ilk maçında Efes Pilsen, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda karşılaştığı Galatasaray Cafe Crown’u 103-77 mağlup etti.

Seriye 1-0 önde başlayan Efes Pilsen, bu sonuçla birlikte Galatasaray Cafe Crown karşısında 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Mücadeleye Kaya Peker’in basketi ile başlayan Efes Pilsen, Charles Smith’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla skoru 5-0’a getirdi. İlk sayılarını Hüseyin Beşok’un üçlüğü ile bulan Galatasaray Cafe Crown, Dejan Milojevic’in de katkısıyla skoru eşitledi (5-5). Kerem Tunçeri’nin üçlüğü ile tekrar öne geçen Lacivert Beyazlılar karşısında Hüseyin Beşok ve Quinton Hosley ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown skoru 10-11’e getirdi. Charles Smith ve Kerem Gönlüm ile sayılar bulan Efes Pilsen periyodun son 3.17 dakikaya 18-18 eşitlikle girdi. Kerem Tunçeri, Charles Smith ve Kerem Gönlüm ile basketler bulan Efes Pilsen üstünlüğü korurken ilk periyodu 27-25 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Preston Shumpert ve Charles Smith ile sayılar bulan Lacivert Beyazlılar farkı da 6’ya çıkardı (31-25). Periyottaki ilk basketini Quinton Hosley ile bulan Galatasaray Cafe Crown, 12.dakikaya 31-27’lik skorla girdi. Ancak Bootsy Thornton ve Ender Arslan ikilisi ile üst üste basketler bulan Efes Pilsen farkı tekrar açtı. 14.dakikayı Efes Pilsen 38-28’lik skorla geçti. Antonio Graves ve Cüneyt Erden ikilisi ile oyunda tutunmaya çalışmayan Sarı Kırmızılılar, Preston Shumpert’in sayılarına engel olamadı. Boyalı alanda da Kaya Peker ile sayılar bulan Efes Pilsen ilk yarının son 3.30 dakikasına 9 sayılık avantaj ile girdi (49-40). Antonio Graves, Anthony Tolliver ve Cüneyt Erden ile üst üste basketler bulan Galatasaray Cafe Crown rakibi karşısında 6-0’lık seri yakalayarak farkı 3 sayıya kadar indirdi (49-46). Bu seriyi Bootsy Thornton’un sayıları ile bitiren Efes Pilsen üstünlüğü elden bırakmadı. Kalan dakikalarda Bootsy Thornton, Charles Smith ve Kerem Tunçeri ile üst üste basketler bulan Efes Pilsen 9-2’lik seri yakalayarak soyunma odasına 10 sayılık avantaj ile girdi (58-48).

İkinci yarıya Charles Smith’in üçlüğü ile başlayan Efes Pilsen skoru 61-48’e getirdi. Anthony Tolliver ile üst üste iki üçlük bulan Galatasaray Cafe Crown, ABD’li oyuncu ile bir kez daha basket bularak 8-0’lık seri yakaladı (63-59). Tolliver’ın yakaladığı seriyi Charles Smith’in üçlüğü ile bitiren Efes Pilsen, Kaya Peker’in de devreye girmesiyle farkı tekrar açtı. Preston Shumpert ile de basketler bulan Efes Pilsen Sarı Kırmızılılar karşısındaki serisini 9-0’a çıkardı. Rakibine 4 dakika boyunca sayı şansı vermeyen Efes Pilsen, 28. dakikaya 13 sayılık avantaj ile girdi (72-59). Michalis Kakiouzis ve Kerem Gönlüm ile farkı 17’ye kadar çıkaran Efes Pilsen son 10 dakikaya da 78-61 önde girdi.

Final periyoduna Cüneyt Erden’in üçlüğü ile başlayan Galatasaray Cafe Crown, Sinan Güler ve Michalis Kakiouzis’in sayılarına engel olamadı (82-64). Sinan Güler ve Charles Smith ile basketler bulmaya devam eden Lacivert Beyazlılar, Mario Kasun ile boyalı alanda sayılar üretti. Galatasaray Cafe Crown’un farkı eritmesine izin vermeyen Efes Pilsen, Kerem Tunçeri ve Mario Kasun ile basketler bulurken normal sürenin son 2 dakikasına 25 sayılık fark ile önde girdi (98-73). Sarı Kırmızılılar, Antonio Graves ile sayılar bulsa da farkı kapatamadı. Michalis Kakiouzis ve Cenk Akyol ile sayılar bulan Efes Pilsen sahadan da 103-77 galip ayrıldı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Halil Baldemir, Alper Altuğ Köselerli

EFES PİLSEN (103): Mario Kasun 12 (7 ribaund), Charles Smith 28 (7 ribaund- 3 asist), Preston Shumpert 6 (3 ribaund- 1 asist), Bootsy Thornton 11 (8 ribaund- 5 asist), Kerem Gönlüm 5 (1 ribaund), Kaya Peker 11 (3 ribaund- 1 asist), Michalis Kakiouzis 6 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 11 (3 asist), Sinan Güler 4 (1 ribaund- 3 asist), Ender Arslan 8 (1 ribaund- 2 asist), Cenk Akyol 1 (1 ribaund)

GALATASARAY CAFE CROWN (77): Quinton Hosley 17 (4 ribaund- 1 asist), Murat Kaya (1 ribaund- 2 asist), Cüneyt Erden 11, Hüseyin Beşok 13 (5 ribaund- 1 asist), Dejan Milojevic 6 (4 ribaund- 5 asist), Altay Özurgancı (2 ribaund), Tufan Ersöz 3, Rashid Atkins (1 ribaund- 1 asist), Antonio Graves 9 (2 ribaund- 4 asist), Anthony Tolliver 17 (6 ribaund), Cemal Nalga 1 (1 ribaund)

1.PERİYOT: 27-25
2.PERİYOT: 31-23
3.PERİYOT: 20-13
4.PERİYOT: 25-16


Ergin Ataman: Seriyi geçeceğiz

Efes Pilsen koçu Ergin Ataman, Galatasaray Cafe Crown karşısında alınan 103-77'lik galibiyeti yorumladı.

Basın toplantısında maçla ilgili görüşlerini aktaran Ataman, "Maça istediğimiz şekilde başlayamadık. Hücumda her dakika çok iyi olmamıza karşın savunmada Cüneyt'in ikili oyunlarını savunamadık ve içeri gömülünce Hüseyin'in ekstra şutları geldi. Ancak Sinan'in girmesiyle biz savunmadaki baskımızı ortaya koyduk. Onun katkısı çok önemliydi. 3. periyotta 13 sayı yedik bunun 11'i Tolliver'dandı. Galatasaray iyi bir takım. Seri zor geçecek. Biz maç temposundan uzak kaldığımız için zorlandık ama seriyi geçeceğiz" diye konuştu.



Koray Mincinozlu: Ben bu kadar sert takım görmedim!

Galatasaray Cafe Crown'un koçu Koray Mincinozlu, Efes Pilsen yenilgisini anlattı.

Basın toplantısında açıklamalar yapan Galatasaray Cafe Crown koçu Koray Mincinozlu, "İlk yarıda istediğimiz oyunu oynadık. Ancak ikinci yarı Efes inanılmaz bir sertlik ortaya koydu. Ben Türkiye tarihinde bu kadar sert bir takım görmedim. Üst düzey bir oyun anlayışları var. Bizim biraz daha iyi oynama şansımız var. Onları taraftarımız önünde yenerek seyircimize bu kadar iyi bir takımı yenme zevkini vereceğiz" dedi.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder