25 Mayıs 2009 Pazartesi

Orlando, Cleveland'ı mağlup ederek seride 2-1 üstünlük sağladı



Orlando Magic, emin adımlarla...
Doğu Konferansı finalinin üçüncü maçı yapıldı, gülen taraf LeBron James'e rağmen Hidayet Türkoğlu ve arkadaşları oldu! Cleveland'ı konuk eden Orlando Magic, 99-89'luk skorla galibiyete uzanıp seride 2-1 öne geçerken, milli basketbolcumuz, 13 sayı, 10 ribaunt, 7 asistlik performansıyla sergiledi..

Doğu Konferansı finalinin üçüncü maçında Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, Amway Arena'da Cleveland'ı konuk etti. Salondan 99-89'luk skorla galibip ayrılan evsahibi, seride 2-1 öne geçti.

Maça iyi başlayan Orlando, ilk periyotta hücumda çok etkili olan Rafer Alston'un bu bölümdeki 11 sayılık katkısıyla ikinci çeyreğe 24-17 önde girdi.
İkinci periyoda iyi başlayan takım ise Cleveland oldu. 17-5'lik bir seri yakalayan konuk ekip, periyodun ortalarına doğru 5 sayılık bir üstünlük sağladı. Bu bölümde toparlanan Orlando, devreyi 42-41 önde bitirmeyi başardı.

Dengeli geçen üçüncü periyodun sonralarında hücumda daha etkili olan Orlando, son bölüme 5 sayı farkla 68-63 önde girmeyi başardı.
Dengeli geçen son periyotta şutlarda zorlanmasına rağmen serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı 5 sayı civarında tutmayı başaran Orlando, 94-86'lık skorla son dakikaya 8 sayı farkla girdi. Son bölümde üstünlüğünü koruyan Orlando, salondan 99-89 galip ayrıldı ve seride 2-1 öne geçti.

Orlando'nun galibiyetinde faulden bulduğu sayılar çok önemli rol oynadı. Orlandolu oyuncular, 51 kez gittikleri çizgiden 39 sayı ürettiler.

Maça ilk 5'te başlayan ve 41 dakika süre alan Hidayet, ilk normal sayısını bitime 3.5 dakika kala bulurken, tek isabeti sağlamış oldu. 11/1 iki sayılık, 1/0 üç sayı oranıyla çok kötü bir şut yüzdesi tutturan milli basketbolcumuz, 12 kez gittiği serbest atış çizgisinden ise 11 sayı çıkarmayı başardı. Kötü şut yüzdesine rağmen 13 sayı, 10 ribaunt, 7 asistlik performansıyla double-double yapan Hidayet, galibiyete önemli katkı yaptı.

14'ü faul çizgisinden 24 sayı atan ve 9 ribaunt, 2 asist yapan Dwight Howard, Orlando'nun galibiyette ön önemli rolu oynarken, Rafer Alston 18 sayı, benchten gelen Mickael Pietrus 16 sayı, Rashard Lewis 15 sayı ile skora katkıda bulundular.

41 sayı, 9 asist, 7 ribauntluk performansıyla maçın en skorer ismi olan süper starı LeBron James'in performansı Cleveland'ın yenilgisine engel olmaya yetmedi. Maurice Williams'ın 15, Delonte West'in de 12 sayısı da yenilginin önüne geçemedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder