18 Mayıs 2009 Pazartesi

Galatasaray Café Crown, Beşiktaş Cola Turka'yı yenerek seriyi 2-0 yaptı



Galatasaray avantaj yakaladı


Beko Basketbol Ligi play-off ilk tur ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka'yı 80-66'lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi.

Dejan Milojevic ve Cevher Özer'in karşılıklı basketleriyle başlayan mücadelede Beşiktaş Cola Turka, ikinci dakikaya girilirken durumu 2-5'e getirdi. Milojevic'in boyalı alandaki etkinliği ve Antonio Graves ile Cüneyt Erden'in de serbest atış çizgisinden çıkarttığı tek isabetle Galatasaray Cafe Crown skoru 7-7 yaptı. Hücumda sadece Cevher Özer ile skor bulan Siyah Beyazlılar, hızlı hücumlarda Antonio Graves, Quinton Hosley ve Anthony Tolliver üçlüsünün basketlerine engel olamayınca, ev sahibi takım 6.dakikada farkı 3 sayıya çıkarttı (13-10). Televizyon molasının ardından Hosley'in asistini iyi değerlendiren Tolliver, üç sayılık basket bulurken, Cevher'in top kaybı sonrası Graves, smaç basketiyle durumu 18-10'a getirdi. Rakibinin yakalamış olduğu seri sonrası mola alan Beşiktaş Cola Turka, aranın ardından da hücumdaki suskunluğunu bozamadı. Galatasaray Cafe Crown, ilk çeyreği 24-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk iki dakikası içerisinde takımlar hücumda skor bulamazken, Beşiktaş Cola Turka, Haluk Yıldırım ve Adem Ören, Galatasaray Cafe Crown da Cüneyt Erden ile Anthony Tolliver ikilisiyle şutlarında isabet bulamadı. Jimmy Baxter'ın serbest atış çizgisinden kullandığı üç atıştan bir isabet çıkartmasıyla suskunluğunu bozan Siyah Beyazlılar karşısında ev sahibi takım, Rashid Atkins ve Quinton Hosley'in sayılarıyla durumu 30-19'a getirdi. Polat Kocaoğlu ile Cevher Özer'in karşılıklı üçer sayılık basketlerinin ardından Murat Kaya, 15.dakikada farkı 14 sayıya çıkarttı (36-22). Boyalı alanda Tolliver ve hızlı hücumlarda da Graves ile skor bulmakta zorlanmayan Sarı Kırmızılılar, savunmada da etkili bir oyun sergiledi. Son dakikaya Antonio Graves'in smacı ile 45-26 önde giren Galatasaray Cafe Crown, devre sonunda da soyunma odasına 45-30 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe iyi savunma ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, hücumlarda da Mire Chatman'ın basketleriyle ilk iki dakika sonunda skoru 45-34'e getirdi. Skor bulmakta zorlanan rakibi karşısında Muratcan Güler'i de devreye sokan Siyah Beyazlılar, farkı 7 sayıya indirdi ve bunun üzerine de Galatasaray Cafe Crown mola aldı (45-38). Quinton Hosley'in top kaybını Muratcan ve Cevher ikilisiyle değerlendiren Beşiktaş Cola Turka, 24.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (45-40). Hücumdaki suskunluğunu Hüseyin Beşok'un serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabet ile bozan Galatasaray Cafe Crown, durumu da 46-40'a getirdi. Reklam molası sonrası Cüneyt Erden'in asistini iyi değerlendiren Rasid Atkins, üç sayı isabetiyle durumu 49-42 yaptı. Atkins'in devreye girmesiyle hücumda skor bulmakta zorlanmayan ev sahibi takım, 28.dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (54-44). Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmanın üçüncü çeyreğini Mire Chatman'ın etkili oyununa rağmen 55-47 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyoduna Antonio Graves'in serbest atış çizgisinden bulduğu basketle başlayan ev sahibi takım, Anthony Tolliver'ın da skora katkı sağlamasıyla 32.dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (59-49). Mehmet Yağmur'un asistinde Ray Wesson ile turnike basket bulan Beşiktaş Cola Turka, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta büyük sıkıntı yaşadı. Hüseyin Beşok'un pota altındaki etkili oyunu ve Tolliver'ın da serbest atış çizgisinden bulduğu isabetlerle Sarı Kırmızılılar 36.dakikada skoru 70-60'a getirdi. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını koruyan ve dış atışlarda da yüksek isabet oranı bulan Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmadan da 80-66 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Ayhan Şahenk Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran - Fatih Arslanoğlu - Kaan Büyükçil

GALATASARAY CAFE CROWN (80) Quinton Hosley 9 (3 ribaund- 4 asist), Polat Kocaoğlu 3 (1 asist), Murat Kaya 4 (2 ribaund), Cüneyt Erden 1 (1 ribaund- 7 asist), Hüseyin Beşok 6 (5 ribaund), Dejan Milosevic 4 (1 asist), Tufan Ersöz (1 ribaund), Rashid Atkins 18 (4 ribaund- 2 asist), Antonio Graves 13 (8 ribaund- 3 asist), Anthony Tolliver 20 (11 ribaund- 1 asist), Cemal Nalga 2

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (66) Mehmet Yağmur (1 ribaund- 2 asist), Muratcan Güler 5 (5 ribaund- 1 asist), Jimmy Baxter 7 (1 ribaund), Haluk Yıldırım 2 (4 ribaund- 1 asist), Adem Ören 5 (6 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 22 (5 ribaund- 3 asist), Cevher Özer 20 (11 ribaund), Ray Wesson 5 (4 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 24-16
2.PERİYOT: 21-14
3.PERİYOT: 10-17
4.PERİYOT: 25-19






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder