19 Mayıs 2009 Salı

Türk Telekom yarı finalde

Türk Telekom, Mersin B.B.'yi eleyerek yarı finale yükseldi

Beko Basketbol Ligi, play-off çeyrek final mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediye ile Türk Telekom üçüncü kez karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan karşılaşmadan 90-98'lik skorla galip ayrılan Türk Telekom seriyi 3-1'e taşıyarak yarı finale yükseldi ve Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.

Karşılamaya iyi başlayan taraf Mersin Büyükşehir Belediye olurken, özellikle Eddie Basden ile etkili olan evsahibi ekip, bu oyuncunun skorer oyunu ile ilk 4 dakikayı 9-2 önde geçti. Bekir Yarangüme ve Kenan Bajramovic ile rakibine cevap vermeye çalışan Türk Telekom, Erwin Dudley ve Barış Özcan’ın da skora katkısı ile periyodun bitimine 2:50 dakika kala skora 12-12’lik dengeyi getirdi. Kenan Bajramovic’in sayısı ile 12-15 öne geçen Türk Telekom, etkili oyununu sürdürerek periyodun bitimine 1:40 dakika kala skoru 12-17’ye taşıdı. Chris Lofton ile skordaki suskunluğuna son veren Mersin Büyükşehir Belediye, ilk periyodu 16-19 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyodu her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla başlarken, özellikle Bajramovic ile etkili olan Ankara temsilcisi skoru 18-23 yaptı. Nedim Yücel ile rakip potada skor üreten evsahibi ekip, bu oyuncunun sayıları ile devrenin son 7 dakikası içinde farkı 3 sayıya (20-23) indirdi. Çabuk toparlanan ve rakibinin farkı daha fazla eritmesine izin vermeyen Türk Telekom, üst üste bulduğu sayılarla devrenin son 5 dakikası içinde skoru 24-30 yaptı. Özellikle dış atışlarda etkili olan konuk ekip, rakibinin farkı kapatmasına izin vermezken, devrenin son 3 dakikasına girilirken Serkan Erdoğan ile üç sayılık bir basket bulan Türk Telekom skoru 31-38’e taşıdı. Mersin Büyükşehir Belediye ise rakibine İnanç Koç’un üçlüğü ile cevap verdi. Tutku Açık ile çok etkili olan Türk Telekom bu oyuncunun bulduğu 5 sayı ile skoru 34-43 yaptı. Her iki takımın da karşılıklı basketleri ile devam edilen maçta devrenin son dakikasına İnanç Koç’un üçlüğü ile 39-46 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Kenan Bajramovic’in serbest atış sayıları ile skoru 39-48’e taşıyan Türk Telekom İnanç Koç’un sayısına engel olamadı. Devrenin son hücumunu El Amin ile kullanan Türk Telekom, bu oyuncunun bulsuğu 3 sayılık basket ile ilk devreyi 41-51 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci devresine Nedim Yücel’in sayısı ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye’ye konuk ekip de Kenan Bajramovic’in üçlüğü ile hemen cevap verdi. Her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönerken, zaman zaman skor üretmekte zorlandılar. Lester Calebb ile periyottaki ikinci basketini bulan evsahibi ekip, eline geçirdiği hücum fırsatlarından istediği gibi yararlanamayınca farkı kapatmakta zorlandı. Periyodun son 7 dakikasına 45-54’lük skorla girilidi. İnanç Koç’un üçlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediye skoru 48-54 yaparken, Türk Telekom da rakibine Erwin Dudley ile cevap verdi. Periyodun son 5 dakikasına 50-56’lık skorla girilirken, Türk Telekom Serkan Erdoğan’ın elinden bulduğu sayı ile skoru 50-58’e taşıdı. Her iki takım da top kayıpları yaparken, skor üretmekte zorlandılar. Eddie Basden’in elinden bir basket bulan evsahibi ekip farkı 6 sayıya indirirken, periyodun son 3:37 dakikasına 52-58’lik skorla girildi. Rakibinin sert savunmasını aşmakta zorlanan Türk Telekom istediği sayıları üretmekte zorlandı. Rakibi karşısında üst üste sayılar bulan Mersin Büyükşehir Belediye, periyodun bitimine 2:48 dakika kala Eddie Basden’in müthiş smacı ile skoru 56-58’e taşıyarak farkı 2 sayıya indirdi. Kenan Bajramovic ile skordaki suskunluğunu bozan Türk Telekom, Chris Lofton’un serbest atış sayılarına engel olamadı ve evsahibi ekip farkı yeniden 2 sayıya indirdi. Ümit Sonkol’un üçlüğü ile uzun bir aradan sonra 61-60 öne geçen Mersin Büyükşehir Belediye, Kenan Bajramovic’in basket faulüne engel olamadı ve periyodun son dakikasına 61-63 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Oyun disiplininden kopmayan evsahibi ekip, Eddie Basden’in basket faulü ile skorda 64-63 öne geçti. Periyodun son hücumunu Roderick Blakney ile kullanan ve bu hücumdan sayı çıkartan Türk Telekom maçın final periyoduna 64-65 önde giren taraf oldu.



Maçın final periyoduna her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, ilk dakika skor üretemediler. Periyodun ilk sayısını Serkan Erdoğan ile bulan Türk Telekom’a, Mersin Büyükşehir Belediye de Chris Lofton’un üçlüğü ile cevap vermekte gecikmedi. Kenan Bajramovic ile bir kez daha rakip potada skor üreten Türk Telekom’a, evsahibi ekip de Eddie Basden ile cevap verdi. Her iki takımın da karşılıklı bulduğu sayılarla devam eden maçta son 7:27 dakikaya 69-71 Türk Telekom önde girdi. Kenan Bajramovic ve Chris Lofton’un karşılıklı sayıları ile devam edilen maçta, Barış Özcan ile bir kez daha skor üreten Türk Telekom 71-75 öne geçse de, Chris Lofton’un üçlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediye farkı 1 sayıya indirdi (74-75). Her iki takım da galibiyet için elinden geleni yaparken, İnanç Koç’un sayısı ile son 5 dakikaya evsahibi ekip 76-75 önde girdi. Tutku Açık’ın üçlüğü ile bir kez daha öne geçen Türk Telekom, Erwin Dudley ile de skoru 76-80 yaptı. Ümit Sonkol ile rakibine hemen cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye, Serkan Erdoğan’ın sayısına engel olamadı. Karşılaşmanın son 2 dakikasına 80-82’lik skorla Türk Telekom önde girerken, Serkan Erdoğan’ın serbest atış sayıları ile Ankara temsilcisi farkı 4 sayıya çıkardı. İnanç Koç’un üçlüğü ile rakibine hemen cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye, El Amin’in üçlüğüne engel olamadı son 1:27 dakikaya 83-87’lik skorla Türk Telekom önde girdi. Her iki takım da müthiş bir mücadele ortaya koyarken, son dakikaya da 83-88 Türk Telekom üstünlüğünde girildi. Skor avantajını iyi kullanan Türk Telekom karşısında taktik faullere başvuran Mersin Büyükşehir Belediye, El Amin’in iki serbest atış sayısına engel olamadı ve Ankara temsilcisi skoru 83-90’a getirdi. Rakibinin taktik faullerini iyi değerlendiren Türk Telekom, geride kalan sürede de Mersin temsilcisine farkı kapatma fırsatını vermedi ve karşılaşmadan 90-98’lik skorla galip ayrılarak play-off yarı finaline adını yazdırdı.


SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Kaan Büyükçil, Semih Vural

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (90): Christopher Lofton 15 (4 ribaund-3 asist), Lester Calebb 6 (2 ribaund-4 asist), Nedim Yücel 16 (8 ribaund-2 asist), Altan Erol 2 (1 asist), Ümit Sonkol 7 (4 ribaund-2 asist), İnanç Koç 24 (2 ribaund), Edward Basden 20 (8 ribaund-7 asist).

TÜRK TELEKOM (98): Roderick Blakney 2 (2 asist), Serkan Erdoğan 13 (1 ribaund-6 asist), Bekir Yarangüme 5 (6 ribaund), Barış Özcan 4 (1 ribaund), Tutku Açık 8 (2 ribaund-7 asist), Oscar Torres 5 (2 ribaund), Kenan Bajramovic 31 (7 ribaund-1 asist), Mutlu Akpınar 5, Khalid El Amin 12 (1 ribaund), Erwin Dudley 11 (11 ribaund-2 asist), Asım Pars 2.

1. PERİYOT: 16-19
2. PERİYOT: 25-32
3. PERİYOT: 23-14
4. PERİYOT: 26-33





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder