8 Mayıs 2009 Cuma

TB2L'de şampiyon Tofaş oldu!

Tofaş TB2L'de şampiyon olarak BBL'ye yükseldi!



Antalya'da düzenlenen Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu'nda Tofaş, Trabzonspor'u 71-56'lık skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı ve Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

Antalya'da düzenlenen Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu'nda Tofaş, Trabzonspor'u 71-56'lık skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bursa temsilcisi, Final Grubu'nda aldığı dört galibiyet ile 2009/10 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etme hakkını elde etti.

Günün diğer karşılaşmasında İTÜ'yü 78-86'lık skorla mağlup eden Bornova Belediyesi, ikinci olarak Tofaş'ın ardından Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

Tofaş’a şampiyonluk kupasını ve madalyalarını TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin ve Antalya GSİM Nadir Yapsakaloğlu takdim etti.

TB2L Final Grubu’nu 2.sırada bitiren Bornova Belediye ve üçüncü bitiren Trabzonspor’a da kupa ve madalyalarını TBF Başkan Yardımcısı Metin Şahin ve Antalya GSİM Nadir Yapsakaloğlu verdiler.



En Değerli Oyuncu” ödülüne şampiyon Tofaş’dan Sean Denison layık görüldü. Trabzonspor karşısında 15 sayı- 6 ribaund ve 1 asistlik performans sergileyen Denison’a ödülü Kepez Belediye antrenörü Halil Üner takdim etti.


Karşılaşmanın başında iki takımda topu pota altına indirerek hücum etmek isterken, Sean Denison'ın beş sayısıyla Tofaş ikinci dakikada skoru 5-0'a getirdi. Birkan Batuk'un isabetsiz turnikesiyle hücumdaki suskunluğunu bozamayan Trabzonspor karşısında Bursa ekibi, özellikle Cihad Şahin ve Sean Denison ikilisiyle boyalı alanı çok iyi kullandı. Can Altıntığ'ın faulü sonrası serbest atış çizgisine giden Can Özcan, buradan bir isabet bularak takımının maçtaki ilk sayısını 5.dakikaya girilirken kaydetti (7-1). Denison'ın, Birkan'ın turnikesini bloklaması sonrası hücumda Onat Akış ile üç sayı isabeti bulan Tofaş, farkı da 9 sayıya çıkarttı (10-1). Hücumda çok fazla top kaybeden ve organize olmakta zorlanan Bordo Mavililer, ilk iç saha isabetini periyodun tamamlanmasına iki dakika alan Engin Algın ile buldu. Volkan İncekara ile bir hücum sonra üç sayı isabeti bulan rakibi karşısında Tofaş, ilk çeyreği 15-6 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğinin ilk dakikası karşılıklı top kayıplarıyla başlarken, Orçun Göllü'nün asistini iyi değerlendiren Nezih Özbakır, turnikesiyle farkı 11 sayıya çıkarttı (17-6). Bir hücum sonrası Engin Algın'ın pasında Ogün Sevinç, kaydettiği üç sayı isabetiyle skoru 17-9'a getirdi. Orçun ile ikinci çeyreğin ilk bölümünde hücumda iyi organize olan Tofaş, Melih Sevda'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle durumu 22-9 yaptı. Birkan Batuk'un serbest atışlarıyla takım olarak çift haneli rakamlara ulaşan Trabzonspor, buna karşın savunmada Melih Sevda'nın ikinci üç sayı isabetine engel olamadı (25-11). Tam saha baskılı savunmaya dönen rakibine karşı topu pota altında Denison ile İlkan'a indiren Bursa temsilcisi, 18.dakikada durumu 29-13'e getirdi. Tyrus Boswell'in üç sayı isabetiyle hücumdaki suskunluğunu bozmansına rağmen Bordo Mavililer, savunmada istediği direnci gösteremedi. Tofaş, son dakikasına 31-17 önde girdiği karşılaşmada devre sonunda soyunma odasına 34-18 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında iyi savunma yapan Trabzonspor, hücumlarda da topu pota altında Recai Öztürk'e indirerek bulduğu dört sayı ile 22.dakikada farkı 12 sayıya indirdi (34-22). Alan savunmasına karşı hücum etmekte zorlanan Tofaş, Nezih Özbakır'ın turnikesiyle durumu 36-22 yaptı. Pota altı savunmasında büyük sıkıntı yaşayan Trabzonspor, Tyrus Boswell, Ogün Sevinç ve Volkan İncekara'nın basketleriyle 25.dakikada farkı 9 sayıya indirdi (38-29). Savunmasını sertleştiren ve Birkan Batuk'un turnikesi ile kontrolü eline alan Trabzonspor, Ogün Sevinç'in de hücumdaki etkili oyunuyla, 28.dakikada durumu 41-35'e getirdi. Hücumda çok fazla top kaybeden rakibi karşısında Boswell ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulan Bordo Mavililer, farkı da 3 sayıya indirdi (41-38). Cihad Şahin, Orçun Göllü ve Fırat Toz üçlüsüyle 6-2'lik seri yakalayan Tofaş, üçüncü çeyreği de 47-40 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda topu pota altına indiren Tofaş, İlkan Karaman'ın boyalı alandaki etkili oyunu sonrası bulduğu basketlerle farkı 10 sayıya çıkarttı (50-40). Mola alan Trabzonspor, aranın ardından Engin Algın ile turnikeden isabet bulamazken, İlkan Karaman'ın üç sayı isabetiyle Bursa ekibi skoru 53-30'a getirdi. İlkan'ın üç sayılık basketine Ogün Sevinç ile karşılık veren Bordo Mavililer, savunma direncinin düşmesi nedeniyle rakibini durdurmakta zorlandı. Dış atışlarda istediği isabeti bulamayan rakibi karşısında Tofaş, topu pota altında İlkan ve Denison'a indirerek son dakikalarda etkili oldu. Ogün ve Boswell'in üç sayı isabetlerine rağmen ardaki farkı koruyan Tofaş, karşılaşmadan da 71-56 galibiyetle ayrılmayı başardı.

SALON: Kepez Belediyesi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar - Fatih Arslanoğlu - Serdar Ünal

TOFAŞ (71): Fırat Töz 4 (4 asist), Melih Yıldız (1 ribaund), Osman Orçun Göllü 15 (1 ribaund), Onat Akış 3, Hadi Özdemir (1 ribaund, 1 asist), Melih Sevda 6 (7 ribaund), Can Altıntığ 1 (6 ribaund, 4 asist), Cihad Şahin 3 (3 ribaund, 1 asist), İlkan Karaman 18 (9 ribaund), Mehmet Nezih Özbakır 6 (1 asist), Sean Denison 15 (6 ribaund, 1 asist)

TRABZONSPOR (56): Kerem Öztoprak 1 (4 ribaund), Can Özcan 1 (1 asist), Burak Yönder, Volkan İncekara 6 (1 ribaund, 2 asist), Recai Öztürk 5 (1 ribaund, 1 asist), Ogün Sevinç 19 (3 ribaund, 2 asist), Birkan Batuk 6 (2 ribaund, 4 asist), Engin Algin 2 (2 ribaund), Tyrus Boswell 16 (3 ribaund)

1.PERİYOT: 15 -6
2.PERİYOT: 19-12
3.PERİYOT: 13-22
4.PERİYOT: 24-16

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder