11 Mayıs 2009 Pazartesi

BBL 30. Hafta Panoraması



30. Haftanın Panoraması


Haftanın Takımı

Aliağa Petkim

Kabul edelim ki yabancılarının da takımdan ayrılmasından sonra herkesin 1 numaralı düşme adayıydı Aliağa Petkim. Ama Murat Aşkın yönetiminde öyle bir kenetlendiler ki, ne yabancısız oynamak ne de zor durumda olmak durdurabildi onları. Erdemir’i 86-81 ile geçtiler, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi’nin de Darüşşafaka Cooper Tires’a yenilmesiyle ligde kalmayı başardılar.


Haftanın Koçu

Murat Aşkın (Aliağa Petkim)

Ufak çaplı bir mucize aslında Murat Aşkın’ın yaptığı. Son 3 haftada 2 kritik galibiyet çıkartıp ligde kalmayı başardıysalar bunda tüm takım oyuncuları gibi onun da payı vardı. Haftanın birbiriyle ilişkili maçlarından biri olan Erdemir karşılaşmasından galibiyetle ayrılmaları ligin son haftasında onları ligde tutarken, başta da söylediğim gibi ufak çaplı bir mucizenin son noktası oldu.


Haftanın 5’i


Cliff Hammonds (Darüşşafaka Cooper Tires): Play-Off biletini kapan Darüşşafaka Cooper Tires takımının yine en göze batan ouncusuydu. 20 sayı – 2 ribaund – 8 asist – 4 top çalma istatistikleriyle sezon boyu bizi alıştırdığı rakamlarından bir demet sundu.


Gerald Fitch (Kepez Belediye): Oyak Renault deplasmanında 19 sayıyla geri düşen takımını üst üste bulduğu isabetli üçlüklerle ayağa kaldırdı. 42 sayı (8/12 üçlük yüzdesi) – 10 ribaund – 3 asist – 2 top çalma ile haftanın en özel performansına imza attı.


Reha Öz (Aliağa Petkim): Erdemir karşısında kazanılan zaferin en büyük mimarıydı. Skorer kimliğini fazlasıyla sahaya yansıtıp maçı 26 sayı – 3 ribaund – 4 asist – 1 top çalma ile tamamladı. Kümede kalmayı başaran takımına saha içinde ve istatistik kağıdında liderlik etti.


Preston Shumpert (Efes Pilsen): Geçen sezonun en değerli oyuncularından biriydi ama bu yıl Efes Pilsen’deki geniş rotasyonda dakikaları biraz azaldı. Mersin Büyükşehir Belediye deplasmanında oynadıkları ligin son maçında yakaladığı 22 sayı (9/9 ikilik yüzdesi) – 5 ribaund – 2 asist – 3 top çalma istatistikleri ile normal sezonun kapanışını oldukça iyi yaptı.

Ömer Aşık (Fenerbahçe Ülker): Pınar Karşıyaka uzunlarını sindirdi, 16 sayı – 4 ribaund – 1 asist ve 5 blokluk performansıyla oyunun iki yönüne de etki etti. Alınan farklı galibiyette en büyük pay sahiplerinden biriydi. Özellikle 5 blokluk istatistiği hayli etkileyiciydi.


Haftanın Ekstra Performansları


Alper Saruhan (Oyak Renault): Maça hızlı başlayan ve ikinci yarının başında farkı 19 sayıya kadar çıkaran Oyak Renault’da müthiş oyunuyla en fazla sivrilen oyuncuydu. Maç sonunda takımı yenilmiş olmasına rağmen Alper’in 23 sayı (6/6 ikilik yüzdesi, 3/5 üçlük yüzdesi) – 2 ribaund – 3 asist – 1 top çalma – 1 blokluk performansı hem salondaki seyircilerden hem de bizden alkış aldı.


Erwin Dudley (Türk Telekom): Başkent ekibinin ligi 2. sırada tamamlayabilmek adına mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı kritik maçta 22 sayı (10/14 ikilik yüzdesi) – 8 ribaund – 1 top çalma ile oynayarak Play-Off’lar öncesinde iyi durumda olduğunu gösterdi.


Leroy Hickerson (Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi): Son hafta oynanan maçlar sonucunda Beko Basketbol Ligi’ne veda eden Konya ekibinde 29 sayı – 10 ribaund – 5 asist ile oynayan Hickerson’un çabaları da yeterli olmadı.


Hakan Yapar (Aliağa Petkim): Aliağa Petkim’in son haftalardaki en dikkat çeken ismi Hakan Yapar, bu hafta da formundaydı. 21 sayı – 9 ribaund – 1 asist istatistikleri onu bu haftanın ekstra performansları listesine taşıdı.


Haftanın İlginç Detayı


Ligin ilk yarısında oynanan Pınar Karşıyaka maçında kısa boyuna rağmen 1 blok yapmayı başaran Marques Green, bu haftaki Pınar Karşıyaka maçında bir blok daha yaparak kariyerine yazdığı 2 bloğu da Pınar Karşıyaka karşısında yapmış oldu.


Haftanın İstatistiği: 6/6

Oyak Renault – Kepez Belediye maçının üçüncü çeyreğinin ortalarında fark 19 sayı ile Oyak Renault lehineyken sazı eline alıp sahneye çıkan Gerald Fitch’in 5-6 dakikalık bölümde yakaladığı üçlük yüzdesi. Muazzam bir performanstı gerçekten.

Hazırlayan: Anıl Aksaç | anilaksac@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder