8 Temmuz 2009 Çarşamba

Olimpiyat Salonu, 2010 Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor



Olimpiyat Salonu çalışmaları sürüyor
2010 FIBA Dünya Şampiyonası final turlarına ev sahipliği yapacak olan İstanbul Olimpiyat Salonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmalarıyla Türk Sporu’na kazandırılıyor.

Sürdürülen çalışmalar sonucunda, salon sporları için yeniden kurgulanarak 15.500 seyirci kapasiteli yeni bir oturma düzenine kavuşacak olan Olimpiyat Salonu, 2010 yılının ilk çeyreğinde sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Salonda yapılan tadilatlar sonucu 22 farklı nitelikte süit, yaklaşık 2.000 adet VIP koltuğu, ikram salonları, fuayeler ve eş zamanlı olarak hizmet verebilecek sergi salonları da hizmete girecek.

Dünya Şampiyonası organizasyonunun önemli bir parçası olan basın mensupları için de aynı anda 750 kişiye hizmet verebilen bir basın tribünü, kapalı devre TV yayını, istatistik hizmetleri ve kablosuz geniş bant internet bağlantısı ile donatılacaktır. 500 kişi kapasiteli çalışma odası ve 300 kişi kapasiteli toplantı odası, basın mensuplarına rahat ve konforlu çalışma imkanı sağlayacak.

Olimpiyat Salonu’nun teknik altyapısı basketbolseverlere ve basın mensuplarına konforlu bir ortam sağlayacak olmasının yanı sıra, seyir kalitesini arttırmak amacıyla da özel olarak yeniden düzenlenmekte. Üst düzey şovlar ve gösteriler sergilenmesine imkan tanıyacak donanıma sahip olacak Olimpiyat Salonu’nda dört adet dev led görüntü panelleri ve anında açılıp kapanabilen aydınlatma sistemi gibi son teknoloji ürünleri kullanılacak.

Devam eden çalışmalar kapsamında, sporcuların konforu ve maçlara rahatça hazırlanabilmeleri için gerekli olan tüm şartlar da düşünülerek hayata geçiriliyor. Olimpiyat Salonu ayrıca, yeni standartlara uygun 6 adet soyunma odası, modern bir fitness salonu, doping kontrol merkezi ve tüm gerekli altyapı, teknolojinin sağladığı en yeni olanaklar ile yapılandırılıyor.

İnşaatına yıllar önce başlanan ancak, uzun süredir atıl vaziyette bulunan Olimpiyat Salonu, zaman içerisinde yenilenen deprem yönetmelikleri uyarınca, gerekli görülen güçlendirme çalışmaları ile takviye ediliyor.

İstanbul ulaşım ağının kesişim noktasında bulunan Olimpiyat Salonu, seyircilerin kara, deniz ve raylı sistemleri kullanarak rahatlıkla ve kısa sürede ulaşabilecekleri bir konumda bulunuyor. Özel araçları vasıtasıyla tesise gelen basketbolseverler için 1100 araç kapasiteli bir otopark da proje kapsamında hayata geçiriliyor.

İstanbul Olimpiyat Salonu, yapılan yeni tribün düzenlemesi ile gerek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve gerekse diğer organizasyonlarda yaratacağı muhteşem atmosfer ile sporseverlerin unutulmaz anlar yaşayacağı bir basketbol tesisine dönüşüyor.

Kaynak: www.turkey2010.fiba.com

1 yorum:

  1. merheba
    2010 basketbol oyunlari kahramani turkiye

    keske bu salondan neçe(kaç)resımım olsaydı uluslararası agda bulamadım da

    sag olun vebloguz guzeldı

    YanıtlaSil